Dow Jones Fenntarthatósági Index: több kategóriában is első helyen a Siemens

forrás Prim Online, 2012. szeptember 14. 13:28

Az „Ipari termékek és szolgáltatások” kategóriában elért vezető pozíciójával a Siemens idén először a több szektorban működő vállalatok rangsorában is első helyen végzett. Szintén az első helyre került a „Diverzifikált Iparvállalatok” kategóriában, amelyben a 100-ból megszerezhető 92 ponttal az eddigi legjobb eredményét érte el (2011-ben 90 pontot szerzett).  A kategóriájában olyan cégeket előzött meg, mint a 3M, General Electric, Toshiba, ThyssenKrupp. A Siemenst a Szén-dioxid-kibocsátás közzététel projekt (CDP) keretében is díjazták, amelynek értékelésében a 100-ból 98 pontot ért el.

A Siemens jövedelme 40 százalékát környezetbarát termékekből nyeri. A 2011-es pénzügyi évben a cég az ügyfelei szén-dioxid kibocsátását közel 320 millió tonnával csökkentette. Mindezzel jelentős összegeket is megspórolt a partnereinek. A világ legerősebb és leghatékonyabb gázturbinájának egyesült államokbeli üzembeállításával például a áramtermelés költsége 1 milliárd dollárral csökkenhet a gázturbina teljes élettartama alatt. A Dow Jones Fenntarthatósági Index 1999-es indulása óta a Siemens sorozatban ötödszörre nyerte el az első helyet.

Dow Jones Fenntarthatósági Index (Dow Jones Sustainability Index)
 
A nemzetközileg elismert fenntarthatósági mutatószámrendszert az értékpapírpiac és a pénzügyi-gazdasági információs szektor vezető vállalata, a Dow Jones, valamint az SAM AG svájci befektetési konszern hozta létre. A felmérés eredményeit évente teszik közzé, alapjául átfogó fenntarthatósági elemzés szolgál, amelyben jelentős kritérium a társadalmilag felelős üzleti tevékenység és a környezet iránti elkötelezettség is.
 
Siemens – több mint 120 éve Magyarországon
 
A Siemens magyarországi jelenléte az első budapesti villamosvonal megépítésével, 1887-ben kezdődött. Az első hazai Siemens vállalat (Siemens & Halske Budapest) 1890-ben történt megalapítása óta – a II. világháborút követő kényszerszünettől eltekintve – a Siemens vezető szerepet játszik az ország modernizációjában, az infrastruktúra fejlesztésében.
 
A Siemens AG általános magyarországi képviseletét a budapesti székhelyű Siemens Zrt. látja el a következő négy szektorban: Ipar, Infrastruktúra és városok, Energia és Egészségügy. Kereskedelmi és szolgáltató profilja magában foglalja a Siemens termékek, rendszerek és technológiai megoldások hazai értékesítését, valamint a kapcsolódó szolgáltatásokat, mint a tanácsadás, tervezés, engineering, telepítés, üzembe állítás, műszaki üzemeltetés, szerviz.
 
A Siemens Zrt., valamint a csoporthoz tartozó termelő, szolgáltató és kereskedelmi tevékenységet végző további Siemens leányvállalatok a 2011. szeptember 30-ával zárult üzleti évben együttesen több mint 2000 munkatársat foglalkoztattak, és 93,6 milliárd forintos összforgalommal járultak hozzá az ország gazdaságához.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05