Megérkezett a Google Street View Horvátországba

MTI Sajtóadatbank, 2012. szeptember 28. 10:30

Elindult a Google Street View horvátországi szolgáltatása, a programmal nemcsak Zágrábot, hanem a nagyobb városokat, a szigeteket és a tengerpartot is bejárhatja virtuálisan az érdeklődő.

Veljko Ostojic turisztikai miniszter megjegyezte, a Google nélkül már elképzelhetetlen az élet, így a Street View elindulása a horvát turizmus történelmi pillanata, mert az egész világon még jobban megismerhetik az országot. A minisztérium már operatív tervet készített a következő idegenforgalmi szezonra, olyat, amely központba állítja a virtuális marketinget és ehhez ideális a Google szolgáltatása - tette hozzá a miniszter.

Josko Mrndze, a Google Adria régióigazgatója a Jutarnji List című zágrábi napilapnak elmondta, hogy egy éven át készültek a felvételek Horvátországról. A kamera nyolcmillió kilométert járt be, szolgáltatás azonban még így sem teljes, egyelőre az ország mintegy 50 százalékát térképezi fel. Ulf Spizer, a Street View európai vezetője a személyiségi jogi problémákról megjegyezte, hogy a kamerák a már megszokott módon automatikusan kitakarják az arcokat és az autók rendszámát.

Kulcsszavak: térkép onlineszolg Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50