A Sixt és a BMW vegyesvállalata környezetvédelmi díjat nyert

forrás: Prím Online, 2012. október 25. 12:21

A Sixt és a BMW által alapított prémium kategóriájú autókölcsönző, a DriveNow, számos vetélytársat megelőzve saját kategóriájában ÖkoGlobe díjat nyert, amely a legfontosabb környezetvédelmi díj a autóiparban. A zsűri szerint a DriveNow legfőbb érdeme az, hogy egy hálózatba vont össze olyan különböző városi közlekedési megoldásokat, amelyek révén a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe véve juthat el mindenki utazási céljához.

“Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy kiérdemeltük ezt a díjat” - mondta Alexander Sixt, a Sixt AG Fejlesztési Csoportjának vezetője. “Egy belső felmérésünk szerint a DriveNow ügyfelei különböző közlekedési eszközökkel utaznak, ezért is építettük ki a kapcsolatainkat a berlini (BVG) és a düsseldorfi (Rheinbahn) tömegközlekedési rendszerekkel, a flexibilis “nextbike” kerékpárbérlési rendszerrel, és az úgynevezett “flinc” rendszerrel, amely a „telekocsi” mozgalomhoz hasonlít, utitársat keres illetve az utasok számára fuvart biztosít akár mobiltelefon, akár a minden DriveNow fedélzetébe integrált rendszer segítségével.”


A DriveNow 2011 júniusában indult és a hálózatnak jelenleg több mint 55 ezer tagja van Münchenben, Berlinben, Düsseldorfban és San Franciscoban. A cég további nemzetközi terjeszkedésre készül, és 2020-ra el kívánja érni az egy millió tagot.


Az ÖkoGlobe díjat 2007 óta adják át az arra érdemeseknek, a zsűri tagjai a következő szervezetekből kerülnek ki: a DEVK Versicherungen biztosítási vállalat, a TÜV Rheinland, az ACV autózási szervezet valamint a Duisburg-Essen Egyetem Öko-Globe Intézete. Ebben az évben a díj bírálói 110 jelöltből választották ki 10 különböző kategóriában az autóipar leginkább környezetbarát termékeit és innovációit.
 

Kulcsszavak: BMW Sixt

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09