A Sixt évszázadnyi sikere

forrás: Prím Online, 2012. november 7. 18:20

Egy helyi üzletből globális szolgáltató: a Sixt fennállásának 100-adik évfordulóját ünnepelte a napokban 1600 felsővezetőjével és a 100 különböző országból érkezett munkatársával. Németország legnagyobb autókölcsönzője nemzeti és nemzetközi kongresszusokat is szervez ez alkalomból.

A “Sixt Százéves Napja” volt az alkalom legkiemelkedőbb megünneplése, amelyet a müncheni vásárváros Nemzetközi Kongresszusi Központjában rendeztek meg. Az esemény alkalmából a vendéglátó, Regine Sixt felkérte Adrian Werum-ot egy szimfónia szerzésére, amely kifejezetten a Sixt-hez szól, és zeneileg is megörökíti a Sixt világszintű jelenlétét. A világhírű hegymászó Reinhold Messner izgalmas műsort és inspiráló előadást hozott a színpadra a Sixt történetéről, amely áthidalt két világháborút és a mai digitális korban folytatódik.  Magyar színfoltja is volt az ünnepségnek: a 100 tagú cigányzenekarból is fellépett egy csapatnyi zenész, s ennek szervezését a Sixt magyarországi képviselete végezte.


A jelenlévő Sixt dolgozók mind egyetértettek abban, hogy ilyen ünnepséget még soha nem láttak.
Regine Sixt: “Ezt a napot a férjemnek, az ő elődeinek szentelem, és a fiaimnak, akik a Sixt jövőjét alakítani fogják - természetesen együtt a több ezer alkalmazottal, akik mind hozzájárultak a Sixt sikereihez.”


100 év mobilitás


Martin Sixt 1912-ben alapította meg a “Sixt Autofahrten und Selbstfahrer” nevű céget Münchenben. Ez az üzlet volt Németország első autókölcsönzője. Akkoriban a vállalkozónak csak három járműből álló flottája volt, amelyben Mercedes és Luxus-Deutz-Landaulet gépkocsi volt elérhető. Hans Sixt, az alapító unokaöccse 1927-ben vette át a cég irányítását.


A II. világháború után újraindították a céget új néven: “Auto Sixt”. Hans Sixt vezetése alatt a Sixt számos innovációt vezetett be, úgy mint Európa első rádiós taxija 1948-ban vagy Németország első lízing pogramja 1967-ben. A Sixt már akkor is közeli partnerkapcsolatot ápolt az autógyártókkal.


A Sixt jelenlegi elnöke, Erich Sixt 1969-ben vette át a vezetést. A feleségével, Regine Sixt-tel együtt terjeszkedtek a céggel, hogy elérjék a mai méreteket és piaci jelenlétet. Erőfeszítéseiknek hála, a Sixt jelen van minden német repülőteren, globális kapcsolatokat alakítottak ki ismert hotelekkel és repülőtársaságokkal, és az innováció ösvényén is folytatták útjukat. Egy példa az utóbbira a Sixt „Express” szolgáltatások bevezetése.  A vállalat1986-ban jelent meg a tőzsdén, akkortól részvénytársaságként működött, majd pedig a 90-es évek elején lett piacvezető Németországban.


Regine Sixt 1991-ben kezdett el dolgozni a cég nemzetközi terjeszkedésén gyorsan építve fel a nemzetközi jelenlétét. Ma több mint 100 országban találhatók meg világszerte. 2009-ben, a Sixt család negyedik generációja is beszállt az üzleti életbe. Alexander Sixt vette át az üzletfejlesztési ágat, míg Konstantin Sixt a teljes internetes ágazatot vezeti, amely kulcsfontosságú a Sixt számára. 2011-ben a Sixt becsatlakozott a prémium kategóriájú autókölcsönzésbe, amikor megalapította a DriveNow vállalatot a BMW-el közösen.


2000-ben Regine Sixt megalapította a Regine Sixt Gyermek Segély Alapítványt Münchenben, amely - jeligéje jegyében („Drying Little Tears” azaz „Apró könnyek felszárítása” - szükségben és szegénységben élő gyermekeknek segít. A Regine Sixt Gyermek Segély Alapítvány, a hivatalos szervezeti társadalmi felelősségvállalási program minden országban megtalálható, ahol a Sixt jelen van.


Nemzetközi terjeszkedés


A 100-adik évfordulós ünnepség alatt a Sixt elnöke, Erich Sixt bejelentette, hogy a vállalat középtávra tervezett célja Európa vezető autókölcsönző szolgáltatójává válni. Az észak-amerikai kontinensen kulcsfontosságú a terjeszkedésük, ahol már hat állomással rendelkeznek Florida, Georgia és Arizona államában, és gyors terjeszkedést terveznek, hogy jelentős növekedést érjenek el a piaci részesedésükben. Ezen felül más országokban azt tervezik, hogy alátámasztják a jelenlétüket és a piaci pozíció bővítését célozzák meg.


Integrált szolgáltatások


A további fejlesztés fontos része az integrált szolgáltatások kialakítása. A Sixt az egyetlen nemzetközi szolgáltató, amely abban a pozícióban van, hogy széleskörű autókölcsönzési, -bérlési és lízing szolgáltatásokat nyújtson. Az ügyfeleik mindig rugalmasan és kényelmesen jutnak hozzá a gépjárművekhez, függetlenül attól, hogy pár percre vagy több évre van rá szükségük. Ezen felül a Sixt az új termékét, a “Sixt unlimited” megoldást ajánlja az ügyfeleinek, amely úgy működik, mint egy fix áras kölcsönzés és kilenc európai országban már elérhető. Ezzel bármilyen más közlekedési eszköz felcserélhető.


Az iparág vezető innovátora


A Sixt elkötelezett híve az innovációnak, amelynek köszönhetően az ügyfelek igényeit új szolgáltatásokkal tudják teljesíteni. A vállalat alkalmazásokat hozott létre az összes okostelefon modellre, ezzel az autókölcsönzés független már a helytől és az időtől. A Sixt app-ok a vonalkódos gépjárműfelvételt is lehetővé tették, így a kölcsönzési folyamat a lehető legrövidebb idő alatt vihető végbe. Egy másik fejlesztés, hogy a Sixt ügyfelei BMW ConnectedDrive információs rendszerrel ellátott gépjárművekhez juthatnak hozzá, amelyek releváns utazási információkat nyújtanak a vezetőnek.


A Sixt a DriveNow-al is terjeszkedni kíván, amely a BMW-el közösen alapított vállalkozás és ezen célból vállalati felhasználásra is elérhetővé tették a szolgáltatásaikat. Jelenleg Münchenben, Berlinben, Kölnben, Düsseldorban és San Francisco-ban érhető el a DriveNow, és már más nagyobb városokat és metropolisz területeket is kiszemeltek a sikeres bevezetésére.
 

Kulcsszavak: autószolg Sixt

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05