Új szolgáltatásokkal bővült az Oktatási Hivatal új honlapja

MTI Sajtóadatbank, 2012. november 30. 10:01

Intézménykeresővel és kérdezőfelülettel bővült az Oktatási Hivatal új honlapja, a felhasználók nem csak emailen tehetik fel kérdéseiket, hanem A pedagógus ügyvédje és a Hivatal válaszol szolgáltatáson keresztül is.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott tájékoztatás szerint az oktatas.hu honlapon minden korábbi oldalon elérhető információ, adat megtalálható, a régi tartalmak megőrzése mellett pedig megjelent az alap- és középfokú intézménykereső.

Princzinger Péter, az OH elnöke a közleményben kiemelte: a korábbi információk mellett számos adathoz, dokumentumhoz sokkal könnyebben férhetnek hozzá a látogatók. Az országos kompetenciamérés adatait például - amelyek nagyon informatívak, nemcsak a fenntartói képviselők, hanem az intézményvezetők, pedagógusok, sőt a szülők számára is - korábban nagyon nehezen lehetett elérni, a megértésükhöz pedig - ahogy az elnök fogalmazott - majdhogynem statisztikusnak kellett lenni. Most ehhez felhasználóbarátabb megjelenítéssel lehet hozzáférni - jelezte.

Fontos újítás továbbá, hogy a megújult honlapon a felhasználók nem csak emailen tehetik fel kérdéseiket, hanem A pedagógus ügyvédje és a Hivatal válaszol szolgáltatáson keresztül is.

"Ezek abban különböznek az emailes információszerzési úttól, hogy az elkészült válaszok adatbázisba kerülnek, melyből gyakran ismételt kérdésként vagy esettanulmányok formájában publikálhatók lesznek, ha a kérdező hozzájárul a közléshez" - részletezte az elnök. Az érdeklődők egy-két nap alatt választ kapnak kérdéseikre, ha nem, annak oka van - jegyezte meg Princzinger Péter.

Az oktatas.hu mintegy másfélmillió diáknak és 200 ezer pedagógusnak, illetve a szülőknek, a kormányhivatalok munkatársainak szól, így elég magas látogatottságra számítanak - fűzte hozzá az elnök.

Kulcsszavak: onlineszolg oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09