Új ESET NOD32 Antivirus a közösségi média veszélyeire specializálva

forrás: Prím Online, 2013. január 16. 14:36

Az ESET bemutatta zászlóshajó termékeinek legfrissebb változatát: az ESET Smart Security 6-ot és az ESET NOD32 Antivirus 6-ot. Az ESET Smart Security 6 teljes körű biztonsági szolgáltatásokat nyújt internetezés közben, míg az ESET NOD32 Antivirus 6 gyors és hatékony antivírus megoldásokat kínál. Az új generációs termékek még jobban védenek a behatolások ellen, és a frissítésnek köszönhetően az ellenőrzési és tisztítási funkciók jelentősen javultak. Mindkét termék tartalmazza az ESET Social Media Scanner-t, így nagyobb biztonsággal használhatjuk a Facebookot is.

„Az ESET fejlesztő csapata kemény munkával tovább tökéletesítette az összes ESET termék kulcsfontosságú részét, a keresőmotort. A motor feldolgozási ideje gyorsabb lett, így a keresés még hatékonyabbá vált. Ezek a termékek tartalmazzák a legújabb, harmadik generációs ThreatSense® és ThreatSense.Net® Advanced Heuristics with LiveGrid® megoldásokat is” – mondta Béres Péter, az ESET magyarországi disztribútora, a Sicontact Kft. vezető IT tanácsadója.

A fejlesztések másik fontos eleme a rosszindulatú programok az eddiginél is magasabb arányú kiszűrése volt.

„Az ESET nagy hangsúlyt fektetett a rosszindulatú programokra. Teljesen átalakított eltávolító modult hoztak létre, így még hatékonyabbá vált az ilyen szoftverek eltávolítása” – erősítette meg jelentésében** a nemzetközileg elismert független tesztlabor, az AV-Comparatives. „Legutóbbi vizsgálatunkon a rosszindulatú programok eltávolításában az ESET 86 pontot ért el, amellyel a 2013-as verziójú ESET V6 bekerült a csúcstermékek közé. Az újítások és megnövekedett találati arányok bizonyítják, hogy az ESET elkötelezett a kutatások és fejlesztések területén” – mondta Andreas Clementi, az AV-Comparatives értékesítési és marketing igazgatója.

ESET Social Media Scanner: az ESET kiemelkedő figyelmet fordít a közösségi hálózatokon terjedő kártevőkre, ezért a védelmi funkciókat kiterjeszti a Facebookra is. Mindkét termék kezelőfelületéről gyorsan és egyszerűen telepíthető a biztonságos Facebook használatot elősegítő ESET Social Media Scanner. Az alkalmazás ellenőrzi az üzenőfalon megjelenő posztokat, híreket és felhasználói üzeneteket, hogy azok ne tehessenek kárt számítógépünkben. Ha bármilyen problémát észlel a rendszer, e-mailben értesít minket, hogy azonnal cselekedni tudjunk. A Social Media Scanner alkalmazás ismerőseink üzenőfalát is ellenőrzi, de azokon semmilyen üzenetet nem jelenít meg. Az ellenőrzés akkor is működik, mikor nem vagyunk bejelentkezve a közösségi oldalra.

Az Anti-Theft, azaz lopásvédelem funkció a hordozható eszközök elvesztése, ellopása esetén szolgáltat hasznos információkat, melyek akár az eszközök visszaszerzésében is segíthetnek. Az adathalászat elleni funkció pedig a digitálisan tárolt személyes adataink védelméért felel.

Az Online Security Brand Tracker Survey* globális felmérése szerint a számítógép-felhasználók körében az antivírus termékek legértékesebb funkciója az adathalász weboldalak elleni védelem (68%), míg az adatlopások elleni védelem a harmadik legfontosabb tulajdonság. A legutolsó AV-Comparatives teszt** szerint az ESET Smart Security 6 az egyik leghatásosabb termék, mivel a fenyegetések 94%-át blokkolja. A 6-os verziójú termékekbe épített adathalászat-védelmi modul tartalmazza az adathalász webhelyek széles körű adatbázisát. Emellett a felhasználók is folyamatosan jelenthetik az ilyen oldalakat a http://phishing.eset.com oldalon, ezzel segítve a fejlesztőmérnökök munkáját.

„Nem szeretnénk, hogy ügyfeleink többet fizessenek a komplex védelmi rendszer integrált részét képező szolgáltatásokért. Az elsők között láttuk el termékeinket a lopásvédelmi funkcióval, méghozzá külön költség nélkül” – tette hozzá Béres Péter, a Sicontact vezető IT tanácsadója.
 
Mind két termék rendelkezik Windows 8 minősítéssel,és “Windows 8 kompatibilis” logóval is.

Az ESET Smart Security 6 kiemelt tulajdonságai

Lopásvédelem: képet kaphatunk az elvesztett vagy ellopott eszköz aktivitásáról, megtekinthetjük az automatikusan készülő képernyőképeket, illetve az eszköz webkamerájával készült képeket, bekapcsolt WiFi esetén pedig IP-címek alapján az eszköz feltételezett helyeit is megtudhatjuk.

Adathalászat elleni védelem: megvédi a felhasználót a fontos információk – például bankkártya- és hitelkártya-jelszavak – ellopásától.

Személyi tűzfal: a személyi tűzfal figyeli a védett számítógép és a hálózat más számítógépei közötti teljes adatforgalmat, így a felhasználók biztonságosan használhatják a közösségi médiát, vásárolhatnak vagy intézhetik banki ügyeiket online.

Szülői felügyelet: a szülők előre meghatározott kategóriákból könnyen kiválaszthatják, hogy milyen típusú weboldalak hozzáférését kívánják letiltani gyermekeik elől.

Üresjárat idején futó ellenőrzés: a védelmi program legújabb verziója a rendszer üresjáratának idején mélyreható ellenőrzést futtat a háttérben, ezáltal azelőtt észlelheti a potenciális kártevőket, mielőtt azok működésbe lépnének.

Az ESET NOD32 Antivirus 6 és az ESET Smart Security 6 kiemelt tulajdonságai:

ESET Social Media Scanner: az alkalmazás ellenőrzi az üzenőfalon megjelenő posztokat, híreket és felhasználói üzeneteket is, hogy azok ne tehessenek kárt a gépben. A Social Media Scanner alkalmazás ismerőseink üzenőfalát is ellenőrzi.

Vírus- és kémprogram elleni védelem: védelmet nyújt a vírusok, kémprogramok, trójaiak, rootkitek, férgek, valamint kéretlen reklámprogramok és adathalász-kísérletek ellen is.

Felhő-alapú védelem: a felhőből származó információk alapján az ESET szerverei dinamikus megbízhatósági listát építenek, amely érezhetően lerövidíti az ellenőrzési időt.

Fájlletöltés alatti ellenőrzés: hamarabb hozzáférhetünk a letöltött fájlokhoz, mivel azok ellenőrzése már a letöltés alatt elkezdődik.
 

Kulcsszavak: NOD32 security vírus Eset

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50