Csinálj az iPhone-odból TV-t

Czipperer Dia, 2013. január 31. 18:55

Egy hordozható eszköz segítségével TV-t varázsolhatunk iPhone készülékünkből. Az Escort Mobile TV eszközt bárhova magunkkal vihetjük, és a hozzá tartozó alkalmazás pedig ingyenes. Bár mindez sajnos csak a tengerentúlon érhető el.

Azt hiszem, joggal mondhatjuk, hogy az iPhone egy igazán univerzális készülék. Nem csak telefonálhatunk vele, hanem GPS-ként vagy akár digitális kameraként is kiválóan megállja a helyét. Most pedig akár tévézhetünk is vele.

Bár azt azért tudni kell, hogy nem minden iPhone típust támogat az eszköz. Legalább 4. generációs vagy újabb készülék szükséges hozzá. Viszont jó hír, hogy az iPad készülékekhez is használhatjuk. Az eszköz magában fogalja az akkumulátort is. Akkor tölt, ha a led fény pirosan világít.



Kép: digitaltrends.com

 

Használatához pedig csupán egy alkalmazást kell letöltenünk. Ez segít többek között a csatornaváltásban is. Az applikáció az iPad és iPhone készülékeket is támogatja, és ingyenesen letölthetjük az iTunes store-ból.

Persze mindez szép és jó, de van még valami. Sajnos nálunk ez a szolgáltatás még nem elérhető, ugyanis szükséges Dyle televíziós hálózati lefedettség a területen, amely közvetíti, milyen csatornák érhetők el a közelben. A Dyle egy olyan rendszer, amely továbbítja a jelet a mobileszköz felé, és egyelőre csak ezzel a rendszerrel működik az eszköz. Ez Amerikában érhető el, ráadásul még nem is ingyenes – bár már ígéretet tettek arra, hogy 2013-tól ingyenesen hozzáférhető lesz a szolgáltatás.

Mindenesetre nem rossz dolog belegondolni, hogy a közeljövőben akár itthon is, útközben is tévézhetünk.

 

Forrás: CNET.com
 

Kulcsszavak: iPhone iPad TV alkalmazás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05