Három új stílusos és okos Cyber-shot kamera a Sonytól

forrás: Prím Online, 2013. február 25. 13:14

A továbbfejlesztett optikai képstabilizátornak, gyorsabb autofókusznak és az intelligens automata módnak köszönhetően az új Sony Cyber-shot fényképezőgépekkel még egyszerűbb a fotózás.

Cyber-shot WX300

Az újonnan bemutatott, vékony kialakítású Sony Cyber-shot WX300 a termék hivatalos bejelentésekor a világ legkisebb és legkönnyebb1 20-szoros optikai zoommal rendelkező kompakt fényképezőgépe.

Az Exmor R CMOS érkézelővel és a Sony által fejlesztett G-objektívvel felszerelt fényképezőgépbe az előző generációs Cyber-shot fenyképezőgépekhez képest közel 3,6-szor gyorsabb autofókusz2 és kétszer hatékonyabb optikai képstabilizátor3került, ami együtt biztosítja a kiváló minőségű, elmosódásmentes képek készítését. Továbbá az ActiveMode használata tovább növeli a stabilitást 20-szoros zoomnál, valamint mozgókép rögzítésénél is.

A Sony WX-300-ban beépített Wi-Fi is található, ami lehetővé teszi a fényképezőgép több funkciójának okostelefonról történő irányítását, illetve a képek és videók átküldését az ingyenesen letölthető Sony PlayMemories Mobile alkalmazást használó okostelefonokra és tabletekre is. Továbbá a fényképezőgépen található képek vezeték nélkül kiküldhetők a Wi-Fi-vel rendelkező televíziók képernyőjére, vagy átküldhetők a számítógépre a PlayMemories™ Home alkalmazás segítségével.

Az új fényképezőgép a kis mérete ellenére közel 500 kép elkészítésére képes egyetlen feltöltéssel.



Cyber-shot HX300

Az új DSLR-jellegű kompakt fényképezőgép egy Carl Zeiss Vario-Sonnar T nagylátószögű objektívvel és 50-szeres optikai zoomtartománnyal rendelkezik, ami kiválóan alkalmassá teszi a részletgazdag képek elkészítésére. Az objektívre T bevonat került, ami biztosítja a visszaverődések és becsillanások elkerülését, míg a Super ED és ED üvegtagok csökkentik a kromatikus aberrációt, hogy mindig jó minőségű, éles képeket készítsen.

Továbbá az új Sony Cyber-shot HX300-ba épített továbbfejlesztett optikai képstabilizátor, valamint a telefotó módban – az elődmodellhez képest ‒ közel kétszer gyorsabb autofókusz együttesen eredményezi az elmosódásmentes képek készítését.

A fényképezőgép DSLR-jellegű vázára ergonomikus kialakítású markolat, valamint olyan szabályozó/beállítógombok és tárcsák kerültek, amelyek a DSLR típusú készülékeken is megtalálhatók. Ezen felül a gépet egy „Multi Terminal” csatlakozóaljzattal is felszerelték, ami lehető teszi a Sony egyre növekvő számú kiegészítőinek a használatát is.



Cyber-shot TX30

Az 5-szörös optikai zoommal felszerelt Cyber-shot TX30 a világ legvékonyabb kompakt fényképezőgépe, amely 10 méter mélységig vízálló. A készülék víz-, por-, fagy- és ütésálló kialakításának köszönhetően kiváló útitárs úszáshoz, könnyűbúvárkodáshoz, síeléshez vagy bármilyen extrém körülmények közötti fotózáshoz.

A fényképezőgépbe egy új, 15-szörös nagyítással6 bíró MagnifyingGlass Plus mód (extra makró mód) került, amely a fényképezőgépbe épített LED segédfénnyel használva még gyenge fényviszonyok között is részletgazdag ráközelített felvételeket eredményez.



Intelligens Cyber-shot sorozat

A legújabb Cyber-shot WX300, HX300 és TX30 modellek kristálytiszta, részletgazdag képeit és a FullHD-ban rögzíthető videók képminőségét az Exmor R CMOS szenzor biztosítja.

Az új Cyber-shot gépek még több fényképezési szituációt képesek felismerni, beleértve a gyengén megvilágított jeleneteket is. A SuperiorAuto mód használatával már mellőzhető a helyes beállítás megtalálásának kényelmetlensége is.

A fényképezőgépekbe továbbá számos művészi képhatás is beépítésre került, mint például a játék-fényképezőgép, élénk szín, lágy High-key világ vagy a részleges színkiemelés.

Ezen felül az új Cyber-shot fényképezőgépek (WX-300 és TX-30) újdonsága a ”Szépitő hatás”, mely simább, ráncmentes bőrt varázsol, a félig lezárt szemeket tágabbra nyitja, kifehéríti a fogakat és csökkenti a homlok becsillanását. A funkció számos korábbi számítógépes képszerkesztő utómunkálatot válthat ki.

Az új modellekbe Advanced Flash (továbbfejlesztett vaku) is került, ami tovább fokozza a fényképezőgép érzékenységét, így azonos fénymennyiségnél a korábbi modelleknél jobban képes megvilágítani a távolabbi tárgyakat is. A szélesebb vakutartomány különösen hasznos beltéri vagy sötétedéskor készített fényképek esetén.

A 2013-as új Cyber-shot modellek kompatibilisek az új TRILUMINOS Colourral, így a TRILUMINOS képernyővel felszerelt BRAVIA televíziónkon még részletgazdagabban és szélesebb színpalettával láthatók a felvételek.

Az új Cyber-shot TX30 és HX300 áprilistól, a WX300 májustól lesz elérhető Magyarországon.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05