Üzletileg kritikus HP szerverek az Európai Bizottságnál

forrás: Prím Online, 2013. március 13. 09:08

Az Európai Bizottság a HP Integrity szervereit és kapcsolódó megoldásait választotta kritikus feladatok, azon belül nagy adatbázis-kapacitást igénylő alkalmazások és más kritikus környezetek támogatására az EU több országában a mainframe adatkiszolgálók szállítására.

A keretszerződés értelmében az Európai Unió intézményei, hivatala és testülete szerezhetnek be Intel® Itanium® processzoros, HP-UX 11i v3 operációs rendszert futtató, új HP Integrity szervereket. A műszaki értékelés egyik lépéseként benchmark-vizsgálatokat kellett végezni a HP EMEA-régióbeli tesztközpontjában, a németországi Böblingenben. A tenderspecifikációban megadott kiválasztási szempontok szerint a pályázók közül a HP kínálta a legjobb ár-minőség arányt.

Az üzletileg kritikus (mission-critical) HP Integrity szerverek mellett a HP kapcsolódó megoldásokat, például szoftvereket is fog szállítani, a HP Technology Services pedig szolgáltatásokat és támogatást – pl. karbantartási és professzionális szolgáltatásokat – nyújt az EU számára.

A tender eredménye alapján a Bizottság és az Európai Parlament brüsszeli és luxemburgi szervezetei, valamint a Közös Kutatóközpont (Joint Research Centre) Belgiumban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és Spanyolországban működő intézetei telepíthetnek HP Integrity szervereket. Emellett számos uniós tagállam egyéb  intézményei is élvezhetik az új kritikus rendszerek előnyeit.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09