Toshiba Portégé Z10t: tablet/ultrabook üzleti felhasználóknak

forrás: Prím Online, 2013. április 30. 12:19

A Toshiba bejelentette a Portégé Z10t leválasztható ultrabookját, melyett kifejezetten üzleti felhasználók számára készített. Ez a vékony, Windows 8 Pro alapú eszköz egy tartós, kényelmesen használható, erőteljes Ultrabook, melyről egy mozdulattal válaszható le a praktikus, kézírással is kiválóan vezérelhető táblagép.

Az új, kiválóan hordozható, 29,5 cm-es (11,6”) Full HD, fényes kijelzős Portégé Z10t 2013 harmadik negyedévében kerül a hazai boltokba.


Egyszerű menükezelés és adatbevitel


A menük kezelését és az adatbevitelt a Portégé Z10t számos különböző funkciója segíti. Laptop módban a felhasználó a fizikai és a virtuális billentyűzetet egyaránt használhatja. A menüket akár az érintőképernyőn ujjai mozgatásával, akár a többujjas érintőpaddal is kiválaszthatja. Amennyiben a munka során nagyobb precizitás szükséges, akkor ehhez az Accupoint eszköz nyújt segítséget. A Portégé Z10t táblagép funkciói közül kiemelkedő a böngészés közben is remekül használható, érzékeny, tízujjas érintőképernyő. Az opcionális digitalizáló tollal pedig vázlatokat rajzolhatunk a tablet kijelzőjére, pontosan egy adott területre kattinthatunk, illetve egyszerűen navigálhatunk a menürendszerben. A kézírás-felismerő funkció pedig kiváló segítséget nyújt, hogy rendet tehessünk írott jegyzeteink között, és azokat szerkeszthető dokumentumokká alakíthassuk.


A Toshiba Easy Guard funkciók intenzív mindennapi használatot tesznek lehetővé


A vékony és ultra mobil Portégé Z10t-et intenzív, mindennapos használatra, a Toshiba magas minőségi és megbízhatósági normáinak megfelelően tervezték, így az eszköz esetleges leesése esetén is a tárolt adatok sérülésének esélye lényegesen kisebb. Mindezeken túl a billentyűzet cseppálló¹, vagyis a ráhulló folyadékcseppek sem feltétlenül eredményeznek adatvesztést. A Portégé Z10t számos beépített biztonsági és adatkezelési funkciót tartalmaz: az Intel® Anti-Theft megoldása a jogosulatlan használat veszélyeit csökkenti, a Trusted Platform Module (TPM) a helyben tárolt kritikus adatokat védi, az Intel® vPro™ technológia pedig egy, a számítógép-használattal kapcsolatos veszélyek elkerülésére kifejlesztett biztonsági csomag. Az Intel® vPro™ a legújabb biztonsági fenyegetések ellen nyújt további védelmet, valamint azt is lehetővé teszi, hogy az informatikai csoport szakemberei távolról ellenőrizzék a Portégé Z10t működését, szükség esetén azon karbantartást, frissítést vagy javítást végezzenek.


Legújabb csatlakozási technológiák


A Portégé Z10t felhasználói számára a mobilitás kulcsfontosságú, ezért az eszközt a legújabb szabványú, gyors és megbízható adatátvitelt lehetővé tevő kapcsolódási lehetőségekkel látták el. A perifériákkal való lényegesen gyorsabb adatátvitelt a beépített USB 3.0-ás csatlakozók biztosítják. A HDMI® és RGB portok segítségével nagy kijelzőket is használhatunk, az Intel® Wireless Display technológia pedig az arra alkalmas tévékészülékre dokumentumok és multimédiás fájlok vezeték nélküli átvitelét teszi lehetővé. A gigabites vezetékes LAN csatlakozó mellett Portégé Z10t-ben a legújabb vezeték nélküli technológiákat támogató adapter is található, így a gyors adatátvitel érdekében HSPA és LTE szabványú mobil szélessávú eszközzel is rendelkezik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05