Online és mobil check-in az easyJetnél

forrás: Prím Online, 2013. május 3. 11:16

Április végétől az easyJet össze járatán elérhető az online utasfelvétel, a reptérre érkezőknek csupán a csomagjaikat kell feladniuk a Bag Drop feliratú pultoknál. A nyomtatott beszállókártyákkal egyszerűbb, gyorsabb és könnyebb lesz az utazás – ígéri a légitársaság. Az easyJet eközben már a mobil becsekkolást is teszteli 6 nagyobb európai repülőtéren.  Mobilalkalmazása segítségével akár 10 másodperc alatt is becsekkolhatnak az utasok az iPhone és Android típusú készülékeiken keresztül.

Az easyJet összes járatára érvényes április 30-tól az online check in, így a beszállókártyákat mostantól otthon kell kinyomtatni az utazóknak. A fejlesztés nyomán a reptéri sorbaállás megszűnik, a csomagfeladás után a beszállásnál felmutatott, nyomtatott úti dokumentumokkal egyszerűen és gyorsan bonyolíthatják utazásukat az easyJet ügyfelei. A beszállókártyát az indulás előtt leghamarabb 30 nappal, legkésőbb pedig felszállás előtt 2 órával lehet kinyomtatni.

Az easyJet okostelefon fronton is innovációkat tesztel: megújult mobilalkalmazása révén akár 10 perc alatt is előkészíthetjük majd úti dokumentációnkat. A mobil check-in tesztelésben a londoni Stansted és Southend, a manchesteri, az edinburghi, az amszterdami és a nizzai repülőterekről induló easyJet járatok vesznek részt. Az új rendszer segítségével a beszállókártya könnyedén letölthető és elmenthető iPhone vagy Androidos készülékükre. A digitális beszállókártyák előnye még, hogy letöltés után a telefonon mindig elérhetőek, nincs szükséges internet kapcsolatra a kártya megtekintéséhez, így későbbi megnyitásuk sem jelent plusz roaming költséget. Az alkalmazás rendelkezik az Apple népszerű Passbook funkciójával, amely lehetővé teszi, hogy az utasok egy helyen tárolják a beszállókártyákat a következő utazásig.

Az easyJet mobilalkalmazásáról:


·    2011-ben indult alkalmazást eddig több mint 4,5 millióan töltötték le Android és iPhone operációs rendszerekre.
·    Az applikáció lehetővé teszi az utasok számára, hogy repülőjegyet foglaljanak, válogassanak az árak között, de lehetőség nyílik az ülőhely előzetes lefoglalására, a csomag hozzáadására és hotelek kiválasztására is.
·    7 nyelven érhető el: angolul, franciául, németül, spanyolul, olaszul, hollandul és portugálul.
·    Az alkalmazás az elmúlt években számtalan elismerést kapott – köztük Travolution Awards legjobb mobilapplikáció díját 2012-ben.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09