Új funkciókkal és smart TV applikációval bővül a Telekom Moziaréna szolgáltatása

forrás: Prím Online, 2013. május 21. 18:15

A Moziaréna szolgáltatás – amely segítségével laptopon, arra alkalmas okostelefonon, táblagépen vagy akár Smart TV-n is lehetőség van mozifilmek kölcsönzésére­­ – most már mindenki számára hozzáférhető, aki megfelelő internet kapcsolattal rendelkezik, így már nem csak a Telekom ügyfelei használhatják.

Interaktív TV előfizetéssel bármilyen TV készülékkel átélhető a moziélmény, mert az előfizetés részeként elérhető a Videotéka. Akik még nem rendelkeznek Interaktív Tv előfizetéssel mostantól a Samsung smart TV készülékekre fejlesztett Moziaréna alkalmazással is belekóstolhatnak a Telekom filmkínálatába.

A használathoz a www.moziarena.hu oldalon kell regisztrálni, de böngészni és előzeteseket lejátszani regisztráció nélkül is lehetséges. A regisztráció után a felhasználók díjmentes és fizetős tartalmak közül válogathatnak. A fizetett tartalmak esetében tartalomtól függően, de általánosan 24/48 órára biztosít hozzáférést a szolgáltatás.

A fizetési lehetőségek is bővülnek: mostantól bankkártyával is fizethetünk a szolgáltatásért. Az Interaktív TV előfizetői pedig már eddig is összekapcsolhatták a kölcsönzés díját TV szolgáltatásukkal, és havi számlájukon egyenlíthették ki a szolgáltatás díját.

Jelenleg egy Moziaréna felhasználó két eszközt regisztrálhat egyidejűleg, az eszközregisztráció a szolgáltatás igénybevételével automatikusan történik. Később csak ki kell választani, hogy épp a laptopon vagy a táblagépen kívánjuk megtekinteni a tartalmat. Szintén hasznos fejlesztés, hogy a könyvjelző-szolgáltatás segítségével a félbehagyott tartalom megtekintését onnan lehet folytatni - akár a másik regisztrált eszközön is -, ahol abbahagytuk.

Minden felhasználó vásárolhat bérletet és előfizetést is. Bérletes és előfizetéses kölcsönzés minden felületen, minden alkalmazásban lehetséges.

Trendek a tartalomfogyasztásban


A Telekom innovációs tevékenysége a továbbiakban is arra irányul, hogy a technika adta eszközöket az ügyfélélmény szolgálatába állíthassa, mint egy korábbi kutatásból kiderül, minden harmadik tévénéző igényli, hogy átgondoltan, tudatosan fogyasszon tartalmat. A hagyományos video vagy DVD kölcsönzést kiváltó Video-On-Demand népszerűsége a Telekom tapasztalatai szerint folyamatosan növekedett az elmúlt években, ezt mutatja a Videotéka havi átlagosan 100.000-es kölcsönzési száma. A tudatosság és igényesség mellett az időhiány szintén a szolgáltatás népszűrségét növeli, hiszen ha kikapcsolódásra vágyunk, nem akarunk alkalmazkodni, hanem On Demand jelleggel fogyasztunk tartalmat. A szolgáltatás funkcióinak kiterjesztésével a Telekom arra számít, hogy a TV mellett alternatív képernyőn tartalmat fogyasztó – nem csak Magyar Telekom előfizető  – filmrajongók érdeklődését is felkelti.

A hagyományos, lineáris műsorfolyamtól elszakadva a felhasználók olyan mozifilmeket választhatnak, amelyek a kereskedelmi csatornákhoz képest akár fél évvel, és az ismert filmcsatornákhoz képest is legalább 2-3 hónappal korábban válnak elérhetővé az előfizetők számára – sőt egyedülálló módon a Moziaréna kínálatában május 9-én a mozipremierrel egy időben jelent meg A hallgatás szabálya c. film. A szolgáltatás használata lehetővé teszi, hogy szinkronizáltan, kimagasló kép- és hangminőségben, jogtiszta módon fogyasszunk tartalmat.

A szolgáltatásban jelenleg több mint 40 filmgyártó és -forgalmazó cég több száz filmje tekinthető meg.
A Moziréna széles választékában megtalálhatóak olyan nagy hollywoodi stúdiók mint pl. Sony, Warner, Universal, Disney friss illetve klasszikus tartalmai, független forgalmazók mint pl. Provideo, SPI, Fórum Hungary filmjei. Emellett többek között az HBO, illetve a National Geographic sikeres sorozatai is elérhetőek a család minden tagja számára.

Néhány friss és népszerű mozifilm a teljesség igénye nélkül:

-          Felhőatlasz

-          A hatalom árnyékában

-          Hotel Transylvania (Sony)

-          Feláldozhatók 2 (Provideo)

-          Trónok harca (HBO)

-          Gengszterkorzó (HBO)

-          Sammy nagy kalandjai (SPI)

-          Sherlock Holmes 2 (Warner)

-          Nyomorultak (Universal)

-          Adele koncert

-          Mission Impossible- Fantom protokol

-          Bosszúállók (Disney)

-          Másnaposok 2 (Warner)

-          Az Argo-akció (Sony)

-          A szállító 3 (SPI)

-          Csingiling (Disney)

A fizetős tartalmak mellett promóciós jelleggel ingyenes tartalmakat is kölcsönözhetnek a használók, mint pl. Miss Fisher rejtélyes esetei, Murdoch nyomozó vagy a Dolmen c. sorozat egyes epizódjai.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05