Innovációs kiállítást és konferenciát rendeznek Budapesten

MTI Sajtóadatbank, 2013. május 25. 09:59

A hazai kutatás-fejlesztés és innováció eredményeit bemutató szakkiállítást, illetve konferenciát rendez a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) június 11-12-én Budapesten.

Az Innotrends Hungary 2013 a hazai kutatás-fejlesztés, illetve innováció (KFI) teljes körét lefedő, európai kitekintést is adó rendezvény, ahol megjelennek a hazai startup (induló) vállalkozások képviselői, a jelentősebb KFI tevénységet folytató vállalatok, a kutatói műhelyek vezetői, valamint az innováció finanszírozásának magán és állami szereplői - közölte a NIH.
 

A kiállítást és a konferenciát is ingyenesen látogathatja a nagyközönség, mert minél szélesebb körben szeretnék felkelteni az érdeklődést a kutatás, a fejlesztés és az innováció iránt.
 

Több mint 70 kiállító mutatkozik majd be csaknem 4000 négyzetméteren a budapesti Millenáris Parkban. A kutatói életpálya, illetve a természettudományos és mérnöki pályák iránt érdeklődőket KFI állásbörze várja, a különleges ízeket kedvelők pedig innovatív technológiával készült ételeket is kóstolhatnak majd.
 

A látogatók a többi között különleges holografikus kijelzőt, valamint látványos kísérleteket nézhetnek meg, kipróbálhatnak kiterjesztett valóságalapú és interaktív 3D-s virtuális szórakoztató játékokat, továbbá tudományos élménysziget is várja a közönséget.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50