ASUS játékos hardverek a Computex 2013-on

forrás: Prím Online, 2013. június 7. 09:19

Az ASUS Republic of Gamers a Tajpejben rendezett Computex 2013 kiállításon bejelentette a Maximus VI Extreme, Maximus VI Formula és Maximus VI Impact alaplapok, a Poseidon grafikus kártya, a játékosoknak készült Tytan G30 asztali gép és a G750 játékhoz optimalizált noteszgép megjelenését. Az összes eszköz – a márkanév szelleméhez hűen – úgy készült, hogy a lehető legnagyobb teljesítményű és legjobban hozzáférhető technológiát és a legkiválóbb játékélményt nyújtsa. 

„Az ASUS ROG nem csak az extrém hardverről szól” – mondta Jonney Shih, az ASUS elnöke. „A legfontosabb cél, hogy minden eddiginél magasabb szintű játékélményt tudjunk nyújtani a különleges kialakítású, kényelmes formájú eszközök és a szabadalmaztatott szoftverek révén. Mindezek célja, hogy a vásárló kerüljön a pilótaülésbe, és minden azonnal kézre álljon neki.”



Maximus VI Formula CrossChill hűtéssel
A ROG Maximus VI Formula a játékosok tökéletes alaplapja: az elegáns ROG Armor borítás és a SECC (cinkbevonatú, hidegen hengerelt tekercselt acél) hátlap mellett hővezető lapkákkal is ellátták a stabilitás és a még jobb hűtés érdekében. A Maximus VI Formula hibrid CrossChill hűtési megoldással készült, ami azt jelenti, hogy lég- és folyadékhűtéssel is használható. Az integrált „tüskés” hűtő megnövelt felülettel javítja a hőleadást, míg a két G1/4 hüvelykes menetes ikercsatlakozó bármilyen szabványos folyadékhűtési kört képes támogatni. A ROG csapat tesztjei szerint egy folyadékhűtéses Maximus VI Formula alaplap a CrossHill hűtéssel akár 23 Celsius-fokkal is képes alacsonyabb hőmérsékleten működni, mint bármilyen léghűtés használatával.


A túlhajtási teljesítmény további növelésére Extreme Engine Digi+ III tápellátás került beépítésre, amely 60 amperes BlackWing fojtótekercseket, 90%-os hatékonyságú NexFET MOSFET-eket és 10K Black Metallic kondenzátorokat tartalmaz. A csomaghoz tartozó mPCIe Combo II kártya a 802.11ac Wi-Fi mellett Bluetooth 4.0-es vezeték nélküli kapcsolatot is kínál, valamint egy M.2 csatolót a következő generációs ultrakompakt kivitelű SSD-khez.


A Maximus VI Formula az alaplapi SupremeFX audioeszközzel is magasra teszi a lécet. Ez egy 120 dB-es jel-zaj arányú fejhallgatókimenetet és egy fejhallgató-erősítőt tartalmaz, és jónevű WIMA és ELNA audiokondenzátorok beépítésével készült. A különbségi jelfeldolgozás műveleti erősítőkkel és az EMI-árnyékolás csökkenti az elektromágneses interferenciák zavaró hatását.

Mini-ITX Maximus VI Impact innovatív Impact Power táppal és SupremeFX Impact audiomegoldással


A Maximus VI Impact az első mini-ITX méretű ROG alaplap. A kisméretű házak megszállottainak készült alaplapon egy Impact Power bővítőkártya található 8+2 fázisú digitális tápellátással a CPU és a memória számára, emellett egy SupremeFX Impact hangkártya, amely ELNA audiokondenzátorokat tartalmaz és 115 dB-es jel-zaj arányt biztosít, továbbá egy fejhallgató-erősítő is található rajta a kiváló minőségű, magával ragadó audioélmény biztosításához. A csomagban egy 802.11ac Wi-Fi és Bluetooth 4.0 vezeték nélküli kapcsolatot biztosító mPCIe Combo II kártya is található.

ROG Poseidon grafikus kártya hibrid DirectCU H2O hűtéssel


Az új ROG Poseidon grafikus kártya NVIDIA® GeForce® GTX 700 sorozatú GPU-val, illetve a lég- és folyadékhűtést egyaránt támogató hibrid DirectCU H2O hűtési megoldással rendelkezik. Az ASUS által kifejlesztett CoolTech ventilátor egy eszközben egyesíti a centrifugális (fúvó-) és axiális ventilátort, többirányú áramlásra késztetve a levegőt a hőleadás fokozása érdekében.  A folyadékhűtés akár 31 Celsius-fokkal is csökkenti a működési hőmérsékletet, ami még nagyobb túlhajtási potenciált jelent. A ROG Poseidon vörösen pulzáló ROG-logója apró, de elegáns megkülönböztető jegy.

Még tájékozottabb játék a Sonic Radar audiovizualizációval


A Sonic Radar audiopozicionáló alrendszert az ASUS audiocsapata a játékon belüli hangok vizualizálására fejlesztette ki. A Sonic Radar segítségével a játékosok közvetlen rálátás nélkül is észlelhetik az ellenfeleket egy olyan képernyőn megjelenő réteget figyelve, amely a fegyverdörrenések, lépések és egyéb hangeffektusok relatív pozícióját jelzi ki. A Sonic Radar az összes játékosoknak szánt ROG hangkártyához jár majd (beelértve a Xonar Phoebus és Xonar Phoebus Solo termékeket is), illetve a Supreme FX kiegészítővel felszerelt Maximus VI Series alaplapokhoz is 2013 nyarától. 

Tytan G30 asztali gép és G750 noteszgép az azonnal elkezdhető nagyszerű játékhoz


A játékosoknak szánt ROG Tytan G30 asztali gép automatikus házventilátor-vezérlést és folyadékhűtéses CPU-hűtést használ a hatékony hőleadáshoz, stabilabbá téve ezzel a működést és csökkentve a zajt. A 4. generációs Intel® Core™ i7-4770K processzor lehetőségeinek maradéktalan kihasználására szolgál az egykattintásos túlhajtás, amely mind a négy processzormagra menet közben is bekapcsolható, az NVIDIA® GeForce® GTX 780 grafikus kártya pedig lehetővé teszi, hogy a legmagasabb részletességű beállításokkal is zökkenőmentesen lehessen játszani.


A 17 hüvelykes G750 a méltán elismert, játékhoz optimalizált ROG G noteszgép-család legújabb tagja. A legújabb 4. generációs Intel® Core™ processzorral és NVIDIA® GeForce® GTX 700M Series grafikus kártyával felszerelt G750 a játékosok szempontjait is figyelembe vevő kialakítást kapott a robusztus hátulról megvilágított billentyűzetével, leválasztott iránybillentyűivel és óriási, több ujjal is kezelhető touchpadjével.  A külön fejhallgató-erősítő is fantasztikus hangminőséget biztosít. 


A Tytan G30-ban és a G750-ben is az exkluzív ASUS SonicMaster audiotechnológia javítja a hangok minőségét játék közben. A SonicMaster és a ROG AudioWizard hangbeállító segédprogrammal öt különféle módot lehet beállítani a különféle játékfajtákhoz, majd ezeket egy felhasználóbarát felületen lehet váltani.

Orion for Consoles fejhallgató


Az univerzálisan elérhető játékhangok eléréséhez a ROG bemutatta az Orion for Consoles fejhallgatót. A PC-kkel, Microsoft Xbox 360® és Sony PlayStation® 3 konzolokkal egyaránt kompatibilis Orion for Consoles hatalmas fülpárnákkal és 50 mm-es, neodímium mágneses hangsugárzókkal gondoskodik a mély basszusokról és a részletes hangvisszaadásról. A fejhallgató passzív zajszűrése akár 30 dB környezeti zajt is kiszűr.

ROG Armor billentyűzet és Nomad hátizsák


A kifejezetten játékosoknak készült ROG Armor billentyűzetbe igen válaszkész mechanikus kapcsolók kerültek a játékok folyamatosan megbízható kiszolgálásához, valamint hátulról megvilágított billentyűk a félhomályos környezetekben történő használathoz.


A ROG G750-hez hasonló, játékhoz optimalizált, ezért nagyobb méretű noteszgépek hordozására alkalmas ROG Nomad hátizsákot különleges belső függesztőrendszerrel és párnázott zsebekkel látták el, hogy útközben is minden megfelelően védve legyen. Szellőztetett párnázás gondoskodik róla, hogy hűvös és kényelmes érzést nyújtson a hordozójának, míg a vízlepergető ballisztikus nylon biztonságban és szárazon tartja a drága rakományt még nedves időben is.

OC Panel bemutató legendás túlhajtókkal


A ROG csapat tagjaként a világhírű Andre Yang és Shamino túlhajtási bajnokok demonstrálják a Maximus VI Extreme alaplap túlhajtási képességeit egy 4. generációs Intel® Core™ i7 processzort és 32 GB négy DIMM RAM modult tartalmazó konfiguráción. Az exkluzív OC Panel segédprogram és az extrém folyékonynitrogénes hűtés segítségével 6,8 GHz-es processzor- és 4200 MHz-es memóriasebesség fölé mentek. A két tuningos ász a Maximus VI Extreme segítségével a Computexen megrendezett Intel-Corsair tuningbajnokságon is dominált, a 11 versenyszámból 10-ből sikerült az első helyen végezni, mely egyúttal ugyanennyi világrekordot is jelent. „Ez a nagyszerű eredmény kiválóan megmutatja, hogy a Maximus VI Extreme a világ legjobb Z87-es tuningos alaplapja.” – mondta Joe Hsieh, az ASUS Alaplapok és Asztali számítógépek üzletágának alelnöke.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05