Év képernyője díj az IGZO kijelzős Sharp mobiljának

forrás: Prím Online, 2013. június 10. 11:09

A Sharp IGZO LCD kijelzővel ellátott SH-02E okostelefonja Az Év Képernyője kategória aranyérmese lett a 2013-as Display Industry Awards díjátadón. A képernyőipar legkiemelkedőbb teljesítményeinek rangsorát a képernyők technológiai fejlődésével foglalkozó globális szakmai szervezet, a Society for Information Display (SID) állítja össze minden évben.

Aranyfokozatú díjazott lett a Sharp SH-02E típusú okostelefonja az Év képernyője kategóriában a több mint 6000 tagot számláló szakmai szervezet, a Society for Information Display (SID) iparági díjkiosztóján, a Display Industry Awardson. A Sharp Moth Eye technológiája pedig ugyanitt ezüstfokozatú díjazott lett. A rendezvényen kiosztott díjak a legújabb, kiemelkedő képernyőtechnológiai fejlesztések elsőszámú iparági elismerésének számítanak. Az arany- és ezüstfokozatú díjakat három kategóriában osztják ki: a képernyők, az applikációk, valamint a gyártásukhoz használt anyagok részesülhetnek elismerésben.

 

Az Év Képernyője kategóriában aranyfokozatú díjazott Sharp SH-02E típusú okostelefonja az IGZO kijelzőnek köszönhető kiemelkedő energiahatékonyságával érdemelte ki a díjat, a technológia alkalmazásával ugyanis a készülék akár két napig is üzemelhet feltöltés nélkül.

 

 

Az Év Képernyőkomponense kategória ezüstfokozatú díjazottja, a Moth Eye technológia pedig jelentősen hozzájárul a képernyők teljesítményének további fejlődéséhez. A Sharp annak köszönheti sikerét ebben a kategóriában, hogy technológiája jelentősen csökkenti a képernyő fényvisszaverődésének mértékét, miközben tökéletesen élethű színeket képes megjeleníteni. A Sharp Moth Eye technológiája – ahogy neve is sugallja- a molylepkék szemére emlékeztető, természet által ihletett nanoméretű struktúrát foglal magában.

 

 

A díjátadó ünnepségre a kanadai Vancouverben, a „Képernyők hete 2013” nemzetközi szimpózium keretein belül került sor. A Sharp korábban több alkalommal is sikeresen szerepelt már Display Industry Awards-on technológiai fejlesztéseinek köszönhetően.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09