G10 és M51 : nagyteljesítményű asztali gépek az Asustól

forrás: Prím Online, 2013. június 10. 13:47

Az ASUS bejelentette a G10 és az M51 jelzésű, a többfeladatosság és a nagy teljesítményű játék érdekében a legfrissebb 4. generációs Intel Core processzorokkal és NVIDIA GeForce GTX grafikával felszerelt asztali PC-ket. Mindkét gépben megtalálható az ASUS Smart Cooling hűtési technológia, valamint az ASUS Power Pack – kivehető szünetmentes tápegység –, amely hordozható akkumulátorcsomagként is használható az okostelefonok és táblagépek töltéséhez. Emellett mindkettőben az ASUS SonicMaster audiotechnológiája gondoskodik a hangminőség javításáról.

Nagy teljesítmény munkához és játékhoz

 

Az ASUS G10 és M51 jelzésű asztali PC-k a legfrissebb 4. generációs Intel Core i7 processzoraival nem csak a többfeladatos működés válik zökkenőmentesebbé, de az energiafelhasználás hatékonysága is javítható. A G10 NVIDIA GeForce GTX680 grafikus kártyával és 3D Vision Surround technológiával van felszerelve, és akár négy monitort is képes meghajtani a magával ragadó játékélmény érdekében.


Mindkét modellbe beépítették az ASUS SonicMaster technológiáját is, sőt, mindkettőben megtalálhatók azok a professzionális eszközök, amelyeket a világ legnépszerűbb zenéiben, filmjeiben és videojátékaiban hallhatunk – a műszaki GRAMMY díjat is elnyert Waves cég MaxxAudio Master szoftverének köszönhetően. Az ASUS exkluzív AudioWizard audiofelületén a hangok a személyes szórakozási igényeknek megfelelően személyre szabhatók.


Megjelenését tekintve a G10 és M51 egyaránt modern formájú, torony kivitelű gép. A G10 letisztult, cizellált, csiszolt fémburkolatot és LED-es jelzőfényeket kapott, amelyek első pillantásra megmutatják a csatlakoztatott külső USB tárolóeszközök működési állapotát. Az M51 matt felületét textúrázott perem egészíti ki, amelyen nem látszanak az ujjlenyomatok.



Exkluzív ASUS Power Pack és Smart Cooling technológia

 

Az ASUS G10 és M51 tartozékai között megtalálható az ASUS Power Pack: ez egy kivehető akkumulátorcsomag, amely a gépben UPS-ként (szünetmentes tápegységként) működik áramszünet esetén, illetve a gép tulajdonosa magával viheti, és okostelefonok vagy táblagépek töltésére használhatja. A Power Pack 25 másodpercig képes a gépet akkumulátorról működtetni, és automatikusan aktiválja a hibernálást a hosszabb áramkimaradások okozta adatvesztések kivédésére.


Az ASUS Smart Cooling rendszer szintén automatikusan szabályozza a ventilátor sebességét a hűtés és a zajcsökkentés optimális egyensúlyának megteremtéséhez. A rendszer emellett úgy készült, hogy csökkentse a belső porfelhalmozódást, ezáltal növelje a rendszer stabilitását. Mindkét PC-ben megtalálható az exkluzív ASUS EPU lapka. Egy olyan dedikált vezérlőről van szó, amely a teljes hatékonyságot optimalizálja azáltal, hogy valós időben figyeli a rendszer terhelését és ehhez állítja a tápellátást.

 

Kiemelkedő tárolási és csatlakozási lehetőségek

 

Az ASUS G10 és M51 asztali PC-kben is megtalálható ASUS Universal Storage Module (USM); ez egy üzem közben cserélhető meghajtók befogadására tervezett befogadóhely a tárolókapacitás bővítése és megosztása érdekében. Az ipari szabványú USM csatoló az USB 3.0 sebességének akár kétszeresére is képes, és a hordozható burkolatba szerelt meghajtók egy USB-adapterrel bármelyik másik számítógéphez is csatlakoztathatók. A tárolási lehetőségeket még tovább bővíti a 32 gigabájtnyi, három évig ingyenesen igénybe vehető ASUS WebStorage.


Mindkét gépben kerültek az előlapról elérhető, a mobileszközök gyors töltését lehetővé tevő Ai Charger technológiával bővített USB 3.0 csatlakozók. Az M51-ben egy ASUS Wireless Charger tálca is található a Qi indukciós tápellátási szabványt támogató okostelefonok és táblagépek vezeték nélküli töltéséhez.


 

 

Elérhetőség és árak

Az ASUS G10 és M51 asztali számítógépek hazai megjelenése az iskolakezdésre várható.

Kulcsszavak: ASUS PC

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05