Új mobilitási modellt dolgozott ki a Sixt

forrás: Prím Online, 2013. június 18. 11:00

Németországban a vállalatok és alkalmazottaik számára ma egy intelligens autópark megoldás nyílik: A Sixt Leasing és a PSA Csoport (Peugeot és Citroën) közösen kifejlesztették a “Sixt Corporate CarSharing” programot, mely a cégek teljes flotta költségét, akár 30% - kal csökkentheti.

Ez az innovatív mobilitási koncepció együtt jár számos nagyszerű és új szolgáltatásokkal, a vállalatok és alkalmazottaik számára. Az ügyletek jelentősen javíthatják, a vállalatok gépjármű flottáinak hasznosítását, csökkenthetik a flottairányítás költségeit és a dolgozóknak rugalmas, mobilitási szolgáltatást nyújthatnak a munkaidőn kívül is. A „Sixt Corporate CarSharing” lehetővé teszi a vállalatoknak, hogy csökkentsék a teljes flotta költségüket, akár 30% - kal.

A „Sixt Corporate CarSharing” egy független termék, melyet a Sixt Leasing és a PSA Csoport alkotott. Ez nem a prémium gépjármű megosztási szolgáltatáshoz kapcsolódik – DriveNow -, melynek célja elsősorban, hogy az európai nagyvárosok felhasználóival foglalkozzon.

Sixt Corporate CarSharing


Lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy létrehozzanak egy gépkocsi flottát, Peugeot és Citroën gépjárművekből. Magától értetődik, hogy a Sixt Leasing tanácsot és támogatást is ad, tekintettel az optimális autó választásra és, hogy milyen fajta mobilitás szükséges. A Sixt egy internet alapú eszközt is kifejlesztett, mely képes együttműködni a cég intranetjével és összekapcsolja a gépjárművek központi irányítási rendszerét. Ez azt jelenti, hogy az egész flottát egy központi helyen lehet kezelni, és az egyes járműveket gyorsan és rugalmasan lehet lefoglalni, illetve bérelni. Ezért minden egyes gépkocsi fel van szerelve egy speciális fedélzeti egységgel, egy úgynevezett “CarSharing Modul” – al.


Egy cég személyzete ma már használhatja is a gépkocsi flottát üzleti utakra, valamint személyes célokra egyaránt, munkaidőn kívül és akár hétvégén is. Mindössze annyit kell tenniük, hogy regisztrálnak és a vezetői engedélyhez egy chipet kapnak, vagy egy kifejezetten elre a célra készült dedikált kártyát. Ha ki szeretnének bérelni egy autót, akár üzleti vagy személyes célra, a rendszerrel fenntartják nekik a járművet és 1 órával a foglalás előtt megkapják a végleges megerősítést. Ezzel a kártyával nyithatják az autót. Az indítókulcsot pedig a kesztyűtartóban találják, mindemellett egy utántöltő kártyát is, melynek segítségével a vezető könnyen és gyorsan megtankolhat plusz költségek nélkül.

Az árkalkuláció az utazás ideje, és távolsága alapján kerül megállapításra, mely a szóban forgó gépkocsi teljes bérleti költségén alapul. Egy alkalmazott többféle lehetőség közül választhat, mint például a gépkocsi használata munka után másnap reggelig, vagy akár egy hétvégi kirándulást is, több száz ingyenes kilométerrel. Ez a csomag nem tartalmaz adót.

A flottamenedzsment előnyei


A “Sixt Corporate CarSharing” jelentős költség előnyöket hoz létre a vállalatok számára. A gépjárművek magáncélú használata optimalizálhatja a flotta használati profilját és a gépkocsik hatékonyabb felhasználását. Az alkalmazottak fizetéseként privát hozzáférést biztosítanak a vállalatok járműveihez, valamint hozzájárulnak a költségek újrafinanszírozásához, melyek a bérleti díjakkal járnak együtt. A további megtakarítások a taxik és a tömegközlekedés költségeit tartalmazzák, melyek csökkenni fognak, amint ez az új mobilitás alkalmazásra kerül. Ezen előnyöket összerakva elmondható, hogy ez elősegítheti a cég flotta költségeinek akár 30% - os csökkenését.

Minden cég, ami részt vesz ebben a programban az összes tanácsadási szolgáltatást egy kézből kaphatja meg a flottájukhoz csatolva. Ezek közé az autópark szolgáltatások közé tartozik többek között a logisztika, a gépjármű nyilvántartás, az adó, a biztosítás, az üzemanyag kártya, a karbantartás és pótalkatrészek (pl.: gumiabroncsok) biztosítása is. Az online eszköz, rendszer - hozzáférést is biztosít a gépkocsi használóknak (regisztráció és foglalások), mindemellett a rendszer funkciókhoz (adatkezelés, jelentések) és a flottakezeléshez is. Ezek segítségével a felhasználók valós képet kaphatnak az üzleti jellegű és személygépkocsi foglalásokról, valamint a hozzájuk tartozó költségekről.

A vállalatok dönthetnek úgy is, hogy az online eszközt kizárólag a saját autóparkjuk irányítására használják, az alkalmazottaik magán bérlési lehetősége nélkül. Még ebben az esetben is nagyon fontos szerepet játszik az adminisztatív terhek csökkentésében.

Gépkocsik minden célra


A “Sixt Corporate CarSharing”, a PSA Csoporttal együtt gépjármű portfólióval rendelkeznek, az eddigi 4 jellemző Peugeot és Citroën márkákkal: Peugeot 308, Peugeot 3008 plus, Citroën DS3 és a Citroën DS4. Ez a választás a compact kategóriától a kisteherautóigt terjed az összes modern felszereléssel és funkcióval, valamint a különféle felhasználásokra (üzleti, vagy magánjelleg) is.
 

Kulcsszavak: Sixt

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB E-mobility a SMART márkájú villanyautót vásárlók otthonában kínál járműtöltési megoldást

A járművezetők régóta élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a járművüket már a vásárlás helyszínén testre szabhatják. Az új, prémium kategóriás, intelligens, teljesen elektromos hajtású SMART autómárkával ezt a választási lehetőséget és rugalmasságot most az otthoni töltő telepítésére is kiterjeszthetik, és az ABB E-mobility által nyújtott otthoni fulfillment (rendelésteljesítési) szolgáltatásnak köszönhetően könnyedén megszervezhetik a telepítést.

2024. március 25. 10:28

Átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

A Metrodom, a Smart Digital és a KIA  közös Metrodom IN/Charge esemény keretében adta át Magyarország eddigi legnagyobb autótöltő állomását a Metrodom River mélygarázsában. A lakópark több ütemben fejlesztett töltési infrastruktúrája összesen 336 EV autó töltésére lesz képes világviszonylatban is kiemelkedő technológiai teljesítménnyel.

2024. március 23. 13:55

Erősödő partnerség a BMW-vel

Az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar csatlakozásával bővült a BMW és a Debreceni Egyetem közötti stratégiai együttműködési megállapodás. A szerződésmódosítást kedden írták alá az egyetem és az autógyár vezetői.

2024. március 21. 14:43

A Continental nyári gumiabroncsa elnyerte az Auto Bild legjobb értékelését

A Continental PremiumContact 7 abroncsa „Példás" minősítést nyert el a német Auto Bild szaklap által legutóbb közzétett teszten (24/03/07. szám), melyen 54 másik nyári autógumit vizsgáltak. A 205/55 R 16 méretű nyári modelleket egy VW Golf VIII-on tesztelték. Az Auto Bild szerkesztői értékelésükben a következőket írták a PremiumContact 7-ről: „Prémium futófelületi mintázat, példaértékű teljesítmény vizes és száraz úton egyaránt, a legrövidebb vizes és száraz féktávolság, jó futásteljesítmény". A Continental Uniroyal márkájú RainSport 5 abroncsa „kielégítő” minősítést kapott a vizes időjárási körülmények között tanúsított tulajdonságainak köszönhetően.

2024. március 19. 14:43

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05