Az NMHH a gyermekek tévénézési szokásait vizsgálja

Czipperer Dia, 2013. augusztus 16. 10:22

Az NMHH ebben a hónapban a 16 éven aluli gyermekek tévénézési szokásait vizsgálja, amelyből számos információ kiderül majd a korosztály médiafogyasztási szokásairól.

A felmérés online kérdőív segítségével zajlik, ahol számos kérdéssel szembesülnek a gyerekek. Többek között: mennyi időt töltenek tévé előtt, mikor kezdenek el tévézni, valamint azt is felmérik, mennyire szabályozzák a szülők gyermekeiket ezen a téren, továbbá, mi a véleményük a média hatásairól.

 

A szülők véleményére kíváncsiak abban a tekintetben, hogy ha károsnak tartanak bármilyen médiatartalmat, melyek azok. A Médiatanács blogján olvashatunk egy részletet a kérdőívből: „Kedves olvasó! Ön szerint például melyik a három legkárosabb médiatartalom: erőszak, szex, trágárság, reklám, drog, félelemkeltő képsorok (pl. pókok, szörnyek), kiközösítés, hátrányos megkülönböztetés, betegség, baleset? Vagy nincs olyan, ami káros lenne? Jelölje meg kérdőívünkben!

 

A kutatás célja, hogy megvizsgálják a médiafogyasztási mintákat, valamint fokozzák a tudatoságot a problémás médiatartalmakkal kapcsolatban (pl. szex, trágárság, drog stb.)

 

Az NMHH minden olyan szülő segítségét kéri a kérdőív kitöltésében, aki 16 évnél fiatalabb gyermeket nevel. A kérdőív letölthető a Médiatanács blogjáról.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05