A városra figyel a világ

TEDxCity2.0 Budapesten

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 19. 15:35

Művészek, építészek, tervezők, közlekedési, egészségügyi, környezetvédelmi szakértők mutatnak be a nagyvárosokat élhetővé tévő innovatív és környezetbarát megoldásokat a TED nemzetközi City2.0 programjához kapcsolódva szeptember 20-án, világszerte száznál több városban, köztük Budapesten is a TEDxBudapestCity2.0 rendezvény keretében.  

Bár minden helyszínen elsősorban a saját városra vonatkozó, a helyi tapasztalatokból kiinduló kérdések foglalkoztatják az érdeklődőket, a kihívás valójában mindenhol hasonló: hogyan tehetők élhetőbbé a jövőbeni nagyvárosi mindennapok. A TED City2.0 eseménysorozat központi helyszíne New York lesz, a programot világszerte száznál több városokban kísérik majd figyelemmel. Az eseményről élő közvetítés látható majd Budapesten is, hiszen a kezdeményezéshez a HVG szervezésében és a Siemens támogatásával idén csatlakozott a magyar főváros is.

 

Budapesten, a Design Terminálban hazai előadók is megosztják gondolataikat: a tömegközlekedés egyszerűsítése mellett hallhatnak az érdeklődők a külvárosi közösségépítésről, az utcák lélektanáról, a városi fenntarthatóságról, vagy éppen a biciklis kultúráról.

 

Részletes hazai program

 

· 15.00–16.30: Élő közvetítés a TED City 2.0 eseményről

    o   szekció: Redefining Citizen

· 16.30–: City 2.0 street art festés, km. Vörös Krisztián, Orosz Richárd

· 17.00–: Álmodd meg, építsd fel, váltsd valóra! – magyar program

   o   Nevelős Orsolya Stefanie (Városlakó 2.0)

   o   Smiló Dávid (Osztatlan, közös tér)

   o   Polgár András (Mindenki a magasba vágyik)

   o   Várdai Péter (Közlekedés rendszerben)

   o   Halász Áron (A város egy játszótér)

   o   Faragó Dániel (Felhatalmazás nélkül)

   o   Krajcsó Nelli (Üdv otthon)

· 19.30–21.00: Élő közvetítés a TED City 2.0 eseményről

   o   III. szekció: Reimagining the City

· 21.30–23.00: Élő közvetítés a TED City 2.0 eseményről

   o   IV. szekció: Redrawing Geographies

 

A hazai rendezvény részletes leírása az esemény honlapján olvasható, a hazai programról és az előadókról pedig itt található további információ.

 

Nevelős Orsolya

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Utazási konferencia az Angyalok városában

A dinamizmust tükrözte az idei utazási világkiállítás, az IPW2024, és ezt sugározza a helyszín is: Los Angeles, Kalifornia.
 

2024. május 17. 18:51

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59