Ozone Zöld-díj 2013

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 20. 08:56

Az OzoneNetwork tévé idén is keresi a legjobb, legérdekesebb vagy legapróbb olyan ötleteket, amelyek már megvalósultak és hozzájárulnak a környezetünk megóvásához. A kis-, közép-, és nagyvállalatok mellett civilek és újságírók is pályázhatnak a díjra.

Az OzoneNetwork már 1,9 millió háztartásban nézhető. A csatorna tematikájában fontos szerepet kap a klíma,- és környezetvédelem. Az OzoneNetwork azonban nem csak környezetbarátnak akar látszani, hanem az is. A televízió munkatársai közül ugyanis sokan rendkívül tudatos, környezetbarát életet élnek – mondja Pálmai L. Ákos az Origo Zrt. programigazgatója.

 

A kiváló nézettségi adatokat elérő napi vélemény-, és vitaműsoruk az „Egyenlítő” műsorvezetője, Rideg Richárd és a stáb nagy része például bringával jár dolgozni. A kerekezés nem csak egészséges, de környezetbarát közlekedési megoldás is. A csatorna székhelyét olyan irodaházban alakították ki, ahol a fűtést-hűtést alternatív megoldásokkal tették környezetkímélővé. A műsorgyártás folyamatából pedig szinte teljesen száműzték a papír felhasználását, ezzel is csökkentik a papírgyártás során keletkező környezetterhelést.

 

 

Az Ozone Zöld-díjat idén 4. alkalommal adják át a novemberi Fenntarthatósági Csúcson. A díj odaítéléséről ebben az évben is a Magyar Klímatanács tagjai döntenek. Jelentkezési határidő: 2013. november 11. Az Ozone Zöld-díj célja a környezettudatos megoldások népszerűsítése és a fenntartható fejlődés fontosságának tudatosítása.

 

Kik pályázhatnak?

 

1.     kis-, közép- és nagyvállalatok

2.     civilek

3.     civil szervezetek

4.     újságírók

  

Bővebb információ a hivatalos oldalon található.

 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ötmillió euróra pályázhatnak a magyar gyártóipari vállalkozások

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet gyártástechnológiai innovációkat támogató szervezete, a hazánkban is jelenlévő EIT Manufacturing idén is elindítja regionális innovációs programját, a RIS-t (Regional Innovation Scheme). Ennek célja a termelő vállalatok innovációs képességének növelése és ezzel új iparágak, munkahelyek teremtése. 2021-ben összesen ötmillió euró támogatásra pályázhatnak a magyar, illetve további 17 európai ország vállalkozásai, szervezetei, intézményei ebben a programban.

2021. május 6. 15:38

Világszinten eredményesek a magyar kutatónők, de nincsenek elegen

Az Eurostat legutóbbi felmérése szerint az Európai Unió tagállamaiban átlagosan 41 százalék a nők aránya a tudományos életben, de Magyarország 32,5 százalékkal sereghajtó a kontinens országai között. Bár arányaiban sok nő jelentkezik egyetemre és végez jó eredménnyel, kevesen maradnak a pályán vagy érnek el magasabb tudományos fokozatot. Éppen ezért fontos az olyan programok és ösztöndíjak jelenléte hazánkban, amelyek segítenek abban, hogy ez az arány folyamatosan növekedjen az elkövetkezendő években.

2021. április 28. 20:09

Taroltak a Corvinus diákjai az IAB Hungary szakdolgozat-pályázatán

Megszületett az IAB Hungary összevont, 2019-2020-as Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről pályázatának eredménye.

2021. április 23. 09:59

Júliusig gyűjthetőek a "Városmarketing gyémántok"

Július 5-ig, immár hetedik alkalommal lehet pályázni a Magyar Marketing Szövetség elismerésére, a Városmarketing Díjra. Települési és megyei önkormányzatok, térségek, társulások, szakmai és civil szervezetek, vállalkozások határon belül és határon túl egyaránt elnyerhetik az elismerést a városuk, településük, illetve térségük érdekében 2020. márciusa és 2021. június 30. között megvalósított marketingtevékenységeikkel. 

2021. április 21. 19:46

A Xiaomi meghirdeti idei ShotByMi fotós kihívását

2021-ben immáron harmadik alkalommal indul a Xiaomi ShotByMi Fotós Kihívása, amivel arra ösztönzik a márka rajongóit, hogy Xiaomi okostelefonjaikkal megörökítsék az élet csodálatos pillanatait. A nemzetközi megmérettetés küldetése, hogy a felhasználók megmutassák, mennyi kreatív dologra használhatók az okostelefonok kameráinak innovatív technológiái. A verseny során értékes díjak találnak gazdára!

2021. április 15. 19:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15