Mobil megoldások a HVG Mobile Day keretében

forrás: Prím Online, 2013. október 2. 17:02

Az idei Mobile  Day fókuszában azok a mobil megoldások állnak, amelyek működnek és, amik sikeresek. Az októberi konferencián szó lesz a lehetőségekről, és arról, hogyan lehet kihasználni őket.

Mostanra beindult a mobil és táblagép piac, túljutottak a szereplők az első kísérletezéseken. Ma már nem az a kérdés mi ez a technológia és mire jó, hanem példákra van szükség amik működnek. A HVG Mobile Day középpontjában olyan, a marketinges és fejlesztői szakmát egyaránt mozgató problémakörök állnak, mint a felhasználói élmény, az új piaci lehetőségek, a működő üzleti modellek, illetve a mobil jelene és jövője.

 

A konferencia a különböző fejlesztői workshopokkal indul szó lesz a UX-ről, sorra veszsük a népszerű platformok legaktuálisabb problémáit: Windows Phone, Android, iOS illetve a HTML5 és a firefoxOS.

 

iOS 7 - hot or not?

 

A délutáni programsorozat két vonalon zajlik, párhuzamosan. Az egyik teremben a mobil platformok, felületek újdonságait veszik majd sorra az ismert előadók. Ez a téma az elmúlt hat évben alighanem most a legfontosabb: a teljesen átszabott iOS 7 mellett nem csak az Android és a Windows Phone van még pályán, de most indul be az elemzők szerint az év végéig hátralévő pár hónap alatt 1 százalékos részesedést begyűjtő Firefox OS is.

 

Az oprendszerek mellett szó lesz az alkalmazásokról is: mire figyeljünk egy-egy platform alkalmazásainál, mik a legfrissebb felülettervezési trendek, milyen a jól eladható alkalmazás, hogyan jussunk el egy ötlettől az alkalmazásboltig.

 

Marketing mínusz bullshit

 

A fejlesztői programsorozattal párhuzamosan fut majd a marketinges is, ahol nem csak arra a kérdésre adunk választ, hogy mi működik ma a mobilos világban, hanem arra is, hogy miért. A válaszok megtalálását sikeres magyar alkalmazásokról (pl. MasterCard Mobile, Időkép, BpMenetrend) szóló esettanulmányok, a közösségi média és -vásárlás elismert hazai szakemberei, valamint médiaszakemberek segítik.

 

A HVG Mobile Day október 16-án lesz, a részletes program és a regisztrációs lehetőség a konferencia oldalán található.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

450 millió forintos befektetési kört zárt a Blue Colibri

A vállalati belső kommunikációval, a munkavállalók oktatásának és adminisztrációjának digitalizációjával foglalkozó Blue Colbri nevű hazai startup 450 millió forintot vont be. Korábbi befektető, az OXO Technologies Holding Nyrt. mellett ezúttal a Bonitás Kockázati Tőkealap II. csatlakozott a második körhöz. Az innovatív HR-tech csapat a forrást a termék további fejlesztésére, hazai és nemzetközi terjeszkedésre, elsősorban Kelet-Közép-Európában és a DACH régióban történő értékesítés dinamikus felfuttatására fordítja.

2021. július 23. 15:33

Újabb keretmegállapodás nyertese a Delta Systems Kft.

Konzorciumi tagként keretmegállapodást köthet a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Digitális Kormányzati Ügynökséggel. A megállapodás értelmében a társaságot mobiltelefonok beszerzésével és kiszállításával bízhatják meg.

2021. július 23. 11:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53