Mobil megoldások a HVG Mobile Day keretében

forrás: Prím Online, 2013. október 2. 17:02

Az idei Mobile  Day fókuszában azok a mobil megoldások állnak, amelyek működnek és, amik sikeresek. Az októberi konferencián szó lesz a lehetőségekről, és arról, hogyan lehet kihasználni őket.

Mostanra beindult a mobil és táblagép piac, túljutottak a szereplők az első kísérletezéseken. Ma már nem az a kérdés mi ez a technológia és mire jó, hanem példákra van szükség amik működnek. A HVG Mobile Day középpontjában olyan, a marketinges és fejlesztői szakmát egyaránt mozgató problémakörök állnak, mint a felhasználói élmény, az új piaci lehetőségek, a működő üzleti modellek, illetve a mobil jelene és jövője.

 

A konferencia a különböző fejlesztői workshopokkal indul szó lesz a UX-ről, sorra veszsük a népszerű platformok legaktuálisabb problémáit: Windows Phone, Android, iOS illetve a HTML5 és a firefoxOS.

 

iOS 7 - hot or not?

 

A délutáni programsorozat két vonalon zajlik, párhuzamosan. Az egyik teremben a mobil platformok, felületek újdonságait veszik majd sorra az ismert előadók. Ez a téma az elmúlt hat évben alighanem most a legfontosabb: a teljesen átszabott iOS 7 mellett nem csak az Android és a Windows Phone van még pályán, de most indul be az elemzők szerint az év végéig hátralévő pár hónap alatt 1 százalékos részesedést begyűjtő Firefox OS is.

 

Az oprendszerek mellett szó lesz az alkalmazásokról is: mire figyeljünk egy-egy platform alkalmazásainál, mik a legfrissebb felülettervezési trendek, milyen a jól eladható alkalmazás, hogyan jussunk el egy ötlettől az alkalmazásboltig.

 

Marketing mínusz bullshit

 

A fejlesztői programsorozattal párhuzamosan fut majd a marketinges is, ahol nem csak arra a kérdésre adunk választ, hogy mi működik ma a mobilos világban, hanem arra is, hogy miért. A válaszok megtalálását sikeres magyar alkalmazásokról (pl. MasterCard Mobile, Időkép, BpMenetrend) szóló esettanulmányok, a közösségi média és -vásárlás elismert hazai szakemberei, valamint médiaszakemberek segítik.

 

A HVG Mobile Day október 16-án lesz, a részletes program és a regisztrációs lehetőség a konferencia oldalán található.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09