Schneider Electric - HP: közös IT menedzsment platform

forrás: Prím Online, 2014. február 17. 10:46

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője és a HP bejelentették partneri együttműködésüket, amelynek keretében a vállalatok megoldásaik ötvözésével átfogó adatközponti és IT menedzsment platformot szállítanak.

Az egységesített megoldás része a HP Converged Management Consulting Services (CMCS) a Schneider Electric StruxureWare for Data Centers adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) architektúrájával. A két vállalat így egyedülálló módon képes összekapcsolni a fizikai infrastruktúra elemeit az üzleti folyamatokkal, és a felhasználók számára továbbfejlesztett, holisztikus üzleti hatásanalízist kínál.

A StruxureWare for Data Center egyedülálló képességeinek köszönhetően részletgazdag ábrázolást, jelentéseket és analitikát készít az adatközponti és a kiszolgáló infrastruktúra, valamint az adatközpontnak helyet adó épületről, így a DCIM technológia ideális kiegészítője a HP Asset Manager szoftvernek. E két megoldás kombinációja jelentős energiamegtakarítást, valamint az informatikai eszközök és szolgáltatások hatékonyabb menedzselését biztosítja.

A Schneider Electric és a HP integrálja továbbá a StruxureWare for Data Centers és a HP Universal Configuration Management Database (UCMDB) megoldásokat, mellyel megvalósul a DCIM és az IT Service Management (ITSM) platformok közötti kommunikáció és az eszköznyilvántartási adatok összehangolása. A HP ezenkívül elérhetővé teszi a StruxureWare for Data Centers funkcióit és szolgáltatásait a HP saját Converged Management Consulting Framework keretrendszerében. Az integrációval a tanácsadók megalapozott javaslatokat tesznek a megoldások adatközpontokba tervezett telepítéseire, és meghatározzák a teljes ITSM és a DCIM rendszer egyesítésének legjobb módját az adott környezetben.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stabilizálódást mutat a pénzügyi vezetők előrejelzése: a legtöbben nem terveznek átszervezést

A pénzügyi vezetők (CFO-k) 70%-a nem tervezi átszervezni pénzügyi osztályát a következő két évben – állapítja meg a Deloitte 2024-es közép-európai CFO-felmérésének kiegészítő tanulmánya, amelyben a szakértők a pénzügyi osztályok belső működését és változó szerepeit vizsgálták.

2024. július 22. 13:27

A mesterséges intelligenciával tuningolt névjegykártyák piaci robbanás előtt állnak

A vállalkozások közel 30 százaléka már most is a mesterséges intelligencia technológiáját használják a névjegykártyák készítéséhez, amelyben további 10 százalék növekedésre számítanak a 2032-ig – derül ki a Card in Move, hazai alapítású digitális névjegykártya gyártó cég összefoglalójából.  Az AI forradalmasítja a névjegykártyák világát, új szintre emelve a személyes és üzleti kapcsolatok ápolásának módját. Az AI-alapú tervezési megoldások a környezetkímélő szerepükön túl automatizálják a kapcsolatteremtés mögötti adminisztrációt, hiszen képesek egyből CRM rendszerbe importálni az újonnan megszerzett kontaktokat.

2024. július 22. 11:50

Az Optimus Solutions az első viszonteladói partner az ABB Value Provider programjában

Az isztanbuli székhelyű Optimus Solutions Teknoloji lett az első kiemelt viszonteladói partner („csatornapartner”), amely tanúsítványt szerzett az ABB Value Provider programjában, mind a KNX-, mind a fűtést, szellőzést és légkondicionálást átfogó épületgépészeti (HVAC) rendszerekre kiterjedő épületautomatizálás terén. A török rendszerintegrátor az intelligens épületek megoldásainak tervezésére, fejlesztésére és gyártására specializálódott.

2024. július 22. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59