A Google+ feje, Vic Gundotra elhagyja a vállalatot

Czipperer Dia, 2014. április 25. 11:18

A Google egyik fontos szakembere távozik a cégtől. Vic Gundotra a vállalat alelnöke és a Google+ feje volt: nyolc év után döntött az elválás mellett.

Csütörtökön jelentette be távozását Vic Gundotra, aki nyolc éve erősíti a Google csapatát.  A szakember a vállalat alelnökeként és a Google+ fejeként búcsúzik. Döntését csütörtökön jelentette be, stílszerűen a Google+-on.

 

Ahogy fogalmazott, ideje új kihívásokat keresni, kíváncsian várja, mi vár rá ezután. Búcsúzásában Larry Page-et, a vállalat társalapítóját is méltatta, aki hivatali ideje alatt végig ösztönözte és támogatta.
 

 

Gundotra munkája nagyon jelentős volt a Google életében, hiszen – ahogy Page fogalmazott – a semmiből hozta létre a Google+-ot. Saját posztjában úgy fogalmazott, kevés olyan ember van, akinek van bátorsága és képessége arra, hogy valami hasonlóba belevágjon, és nagyon hálás Vicnek az eddigi kemény munkájáért és azért szenvedélyért, amellyel feladatait végezte.

 

A Google+-t a jövőben David Besbris vezeti majd, aki Gundotrával együtt szintén a kezdetektől tagja a közösségi oldal csapatának.

 

A TechCrunch szerint a Google+ kudarca áll a háttérben, melyre a vállalat maga is ráébredt. Két forrásra is hivatkoznak, melyek szerint átszervezések zajlanak a Google háza táján, méghozzá az Android csapat javára. Értesüléseik szerint az 1000-1200 főt számláló csapatból kiválik a Hangouts és a fotókért felelős rész, és mobil részleghez szegődnek. Az oldal szerint a távozás és az átszervezés egy lassú folyamat része, melynek eredménye az lesz, hogy a Google+ szépen lassan eltűnik a színről.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01