Az LG bevezette első saját tervezésű mobilprocesszorát

Széll Zoltán, 2014. október 27. 11:16

A dél-koreai LG Electronics bevezette első saját tervezésű mobil SoC (system-on-chips = rendszer egy lapkán) processzorát. A lapka egy új okostelefonban, az LG G3 Screenben mutatkozott be a hétvégén.

Az LG saját mobilprocesszorral rukkolt elő. A „Nuclun” márkanéven bemutatkozó 8 magos processzor az ARM ”big.LITTLE” technológiáján alapul. A lapka négy 1,5GHz-es Cortex-A15 (nagy) és négy 1,2GHz-es Cortex-A7 (kicsi) magot, valamint LTE-A Cat 6 vezeték nélküli egységet tartalmaz. Az utóbbi kompatibilis a jelenleg használt LTE hálózatokkal.

 

Az LG ezt a processzort elsősorban az okostelefon piacra szánja és azt reméli, hogy sok gyártó használja majd az új terméket és sikerül piacot elhódítani közvetlen versenytársától a Qualcomm cégtől és másoktól.

 

 

A Nuclun alapú LG G3 Screen okos telefon az Android 4.4 „KitKat” operációs rendszer felügyelete alatt fut és 5,9 hüvelykes full HD képernyőt, 2GB RAM memóriát, 32GB eMMC tárolót, 13 megapixeles frontoldali kamerát és 2,1 megapixeles hátoldali kamerát tartalmaz.

 

Az LG képviselője a G3 Screen okostelefon bevezetésekor elmondta, hogy az eszköz már kapható, de csak Dél-Koreában, mivel ezt kimondottan erre a piacra tervezték. 

 

Forrás: theregister.co.uk

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzáférhetőségi funkciókkal érkeznek a legújabb okostévék

A televízió az utóbbi időben olyan központi eszközzé vált, amely összeköti a felhasználókat a világgal. Ahogy a tévékre elérhető tartalomkínálat egyre növekszik és színesedik, az otthoni szórakozási lehetőségek is egyre sokfélébbek. A folyamatos fejlődés ellenére a siketek és nagyothallók, valamint a vakok és gyengénlátók számára a készülékek alapvető funkcióinak használta is nehézséget okozhat.

2021. május 10. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35