Kecsegtető pénzügyi mutatók az LG-nél

Czipperer Dia, 2014. október 29. 14:27

Rekordszámú telefoneladásokkal és duplájára növekedett profittal büszkélkedhet a dél-koreai LG a harmadik negyedéves eredményeket illetően. A vállalat mobil üzletága éves szinten 39%-os növekedéssel számolhat.

Jól teljesített az LG a harmadik negyedévben is. Nem csupán mobilfronton tett ki magáért a vállalat, hanem profit terén is szép eredményeket ért el. A vállalat nyeresége duplájára nőtt tavalyhoz képest, 449,61 millió dollárra.

 

A bevételek tükrözik az erős mobil üzletági teljesítményt, amelyet mi sem igazol jobban, mint, hogy 16,8 millió okostelefon talált gazdára az elmúlt három hónapban, és az éves növekedési ütem ebben a szegmensben 39 százalék. Az előző negyedévhez képest is pozitív irányba mozdultak el a mutatók, hiszen 16%-kal több készülék talált gazdára.

 

A mobil üzletágból származó bevételeket tekintve 2009 óta ez volt eddig a legerősebb negyedéve a vállalatnak. Az LG bízik abban, hogy a jövőben tovább tudják majd erősíteni pozíciójukat a G és az L széria modelljeivel.

 

Azonban nem minden területen könyvelhet el sikereket a vállalat, ugyanis a légkondicionáló és energiagazdálkodási üzletága veszteséges volt. A bevételek 5%-os csökkenést mutatnak, a működési veszteség pedig 2,44 millió dollárra rúg.

 

A háztartási készülékek tekintetében is némi csökkenés tapasztalható, valamint a szórakoztató eszközök tekintetében is 3%-os volt a visszaesés az előző év azonos időszakához képest. Az előző negyedévhez viszonyítva azonban 5%-kal nőtt a működési profit, amely a jobb termékválasztéknak köszönhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05