Hosszabb ideig bírják a Google ballonjai a levegőben, mint korábban

Czipperer Dia, 2014. november 24. 11:24

A Google Project Loon kezdeményezése még csak tesztfázisban jár, ám most egy újabb szakszhoz érkezett a munka. A ballonok „üzemideje” megnőtt, így tovább képesek a levegőben maradni, decemberben pedig Ausztráliában bizonyíthatnak.

A Föld elmaradottabb régióinak és az eddigi még senki által meg nem hódított piacok becsatornázása a célja a Google-nek a Project Loonnal, melynek lényege, hogy szélessávú összeköttetést biztosítson az emberek számára. A hőlégballonokat napenergia hajtja, valamint vezető sincs.

 

A sztratoszférában keringő ballonok ötlete önmagában azonban még kevés, komoly tervezőmunkát igényel ennek gyakorlati megvalósítása. A Google most rájött arra, hogyan lehet ezeket tovább a levegőben tartani, amely különösen fontos szempont.

 

Az elmúlt évben nagyjából 3 millió kilométert tettek meg az egyes ballonok, amely nagyjából annak felel meg, mintha 75-ször körbeutazták volna a Földet. Ez jól is hangzik, ám csak korlátozott ideig voltak képesek a levegőben maradni, körülbelül 100 napig.

 

 

A Google szerint a jelenlegi rekord 130 nap. A kiterjesztett repülési idő a több száz felfedezésnek köszönhető, amelyek segítettek megelőzni a szivárgásokat, valamint finomítni az automatizált gyártási folyamatokat.

 

Decemberben Ausztráliában kezdik el a tesztelni a szerkezeteket, összesen 20-at. Remélhetőleg sikeresebben zárul majd, mint az új-zélandi tesztelés, ahol nem elég, hogy az egyik példány az óceánban landolt, többen megijedtek, hiszen zuhanó repülőgépnek titulálták.

 

Forrás: Techspot.com; Kép: gsmnation.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Keresik az elmúlt rendkívüli időszak hőseit!

Új díjat alapított a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) HoReCa és Event Tagozata és a Trade magazin. Tíz kategóriában keresik a szektor azon szereplőit, akiknek a koronavírus-járvány idején sikerült valamilyen különleges megoldással menteni a menthetőt: a kollégákat, a közösséget, a szolgáltatásukat. A kitüntető címre maguk az érintettek pályázhatnak fotókkal illusztrált történetük feltöltésével a www.horecahosok.hu oldalon.

2021. augusztus 4. 19:08

Együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a V4 Smart Platform hazai iparági partnerei

A V4 Smart Platform 2 (V4SP2) projekt a korábbi hazai iparági partnerek - OTP Bank Nyrt., MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., i-Cell MobilSoft Zrt., Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és SAP Hungary Kft. - közreműködésével valósul meg. A projekt jelentős mérföldköve a 2021. május 21-én aláírt együttműködési szándéknyilatkozat.

2021. augusztus 4. 17:23

Ismét retró hétvége a Balaton északi partján

A júliusi rendezvény után, augusztus 7-én és 8-án a Balaton északi partját ismét retró hangulat tölti be. 2021. június 18. óta a vasúttársaság járatai Budapesttől Balatonfüredig környezetbarát, villamos vontatással közlekednek, ezért az észak-balatoni vasútvonalon megújult a menetrend, és a retró vonatok közlekedése is változott a korábbi években megszokotthoz képest. A 2021-es nyár második retró hétvégéjén visszatér a 424-es „Bivaly” gőzmozdony, és ismét megjelennek a MÁV-START, a MÁV Rail Tours és a Volánbusz retró-járművei, hogy nosztalgikus hangulatban vonatozhassanak utasaink.

2021. augusztus 4. 15:40

A Telekom digitalizációs kampányait díjazta a legrangosabb nemzetközi PR-verseny

Az IPRA által évente meghirdetett Golden World Award a legjelentősebb globális kommunikációs szakmai elismerés, mely a legkiválóbb PR projekteket díjazza. A Magyar Telekom két, digitalizációs céllal született programjának kommunikációja is elnyerte a nemzetközi szervezet díját és az ezzel járó szakmai elismerést.

2021. augusztus 4. 13:55

Az eMAG mobilappjával a leginkább elégedettek a magyar internetezők

A GKI Digital kutatása szerint a mintegy 6,2 millió magyar internetező 97 százaléka használ okostelefont, és minden negyedik felhasználó telepít vásárlással kapcsolatos applikációt a készülékére. Ezek közül az egyik legnépszerűbb online vásárlásra használható alkalmazás az eMAG-é, és ezzel az appal a leginkább elégedettek a hazai okostelefon-használók.

2021. augusztus 4. 12:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Xiaomi a Fortune Global 500-as listájának 338. helyére lépett

2021. augusztus 3. 09:56

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52