Év végéig 6%-kal nő az internethasználat világszerte

3 milliárdra duzzad a webpopuláció

Czipperer Dia, 2014. november 26. 16:21

Az International Telecommunication Union (ITU) jelentése szerint év végére közel 3 milliárd internethasználó lesz világszerte, és várhatóan 6%-kal nő a számuk.

Tavaly év végén összesen 2,7 milliárd ember internetezett a Földön. Az ITU legfrissebb becslései szerint idén a 3 milliárdot is elérheti ez a szám. A felhasználók számát illetően nem egységes a növekedési ütem. A fejlett országokban 3,3 %-os, míg a fejlődő országokban 8,7 %-os növekedésre számítanak. A penetráció tehát 6%-os lesz.

 

A fejlődő régiókban az elmúlt öt évben megduplázódott az internetezők száma. Talán még ennél is érdekesebb adat, hogy az internetpopuláció többsége, 66%-uk a fejlődő országokban él.

 

Az ITU becslései alapján a mobiltelefonok száma az év végére elérheti a 7 milliárdot. Ám ezzel kapcsolatban kiemelték, hogy ez nem azt jelenti, hogy a Földön minden ember rendelkezne mobillal, a szám inkább azt mutatja, hogy egyre többen használnak több készüléket, illetve Dual-SIM támogatással rendelkező eszközöket. Még mindig nagyjából 450 millió ember él a világ olyan területein, akik nem férnek hozzá semmilyen mobiltelefon szolgáltatáshoz.

 

 

A haladás ellenére aggasztó adat, hogy év végére még mindig 4,3 milliárdra rúg majd azok száma, akik nem használják az internetet. Ezek 90%-át a fejlődő országok lakossága teszi ki. Az ITU szerint az elkövetkezendő öt évben további 1,5 milliárd felhasználó kapcsolódik majd be az online térbe.

 

Forrás: Techspot.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Európa összefogott: 4 millióan az újrahasznosításért

Az első ”ON THE GO” újrahasznosítási kampány az „Every Can Counts” szervezésében egyidejűleg 16 országban hívta fel a figyelmet az italos dobozok újrahasznosításának fontosságára, melynek aktualitását a Környezetvédelmi Világnap adta.  

2021. július 24. 16:11

A Siemens Mobility 3,4 milliárd dollár értékben szerződött egy amerikai vasúttársasággal

A bajor gazdasági miniszter és közlekedési miniszter támogatják a Siemens Mobility GmbH által kifejlesztett hidrogénhajtású vonat Bajorországban történő tesztelését. A két kocsiból álló vonatot többek között az Augsburg - Füssen vonalon fogják tesztelni 2023 közepétől kezdve. A Bayerische Regiobahn (BRB) vasúti hálózatán végzendő próbaüzemet 30 hónapra tervezik. Ez idő alatt a hidrogénhajtású vonat Augsburgban fog állomásozni.

2021. július 24. 14:17

Hat hónappal meghosszabbítja készülékeinek garanciaidejét a Huawei

Ismét jelentős kedvezményeket és szervizakciót hirdet a Huawei. Július 26-tól kezdődő Huawei Szerviz Fesztivál keretében a felhasználók ingyenesen kiterjeszthetik mobilkészülékeik jótállását 6 hónappal – amennyiben készülékük még garanciaidőn belül van –, illetve egy alkalommal bruttó 8000 forint kedvezményt kaphatnak a javítás díjából a My HUAWEI alkalmazás használatával. A vállalat kedvezményesen, egységes áron cseréli az akkumulátorokat az összes kijelölt modellre, illetve a felhasználók akár 55%-os alkatrész kedvezményt is kaphatnak.

2021. július 24. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53