Az Epson pályázatából kiderült, van igény a nyomtatott segédanyagokra

forrás: Prím Online, 2014. december 15. 09:13

Eredményt hirdetett az Epson két tannyelvű általános iskolák körében kiírt országos pályázatán, melynek célja volt, hogy felhívja a figyelmet a megfelelő nyomtató kiválasztásának fontosságára és a megtakarításra.  A tendert kiegészítő, nem reprezentatív felmérés szerint igény van a nyomtatott segédanyagokra: az intézmények havonta akár ezernél több oldalt is kinyomtatnak.

A több mint 100 hazai, két tanítási nyelvű általános iskola számára meghirdetett pályázat során a jelentkező intézmények kiszámolhatták, hogy jelenlegi nyomtatóik üzemeltetési költségeihez képest mekkora összeg takarítható meg egy év alatt az Epson külső tintatartályos készülékeivel.

 

A vállalat a pályázati anyagban megjelölt lehetséges megtakarítás összegét, valamint egy költséghatékony Epson L550 multifunkciós, külső tintatartályos nyomtatót a zalaegerszegi Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának ítélte oda.  A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedig eszköztámogatásban részesült. A pályázatok elbírálásánál szempont volt, hogy a pályázó intézmény a megtakarítható összeget milyen célokra használná fel.

 

„Iskolánk a két tanítási nyelvű képzésben tanuló diákok számára évente szervez angliai tanulmányi kirándulást, amelynek egy nyelvtanfolyam is a része. Az elnyert összeget a szociálisan hátrányosabb helyzetű tanulók utazásának támogatására fordítjuk, így még több diákunk jut majd el angol nyelvterületre” – mondta Makovecz Tamás, a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója.

 

A pályázat során a jelentkezők egy, az intézmények nyomtatási szokásait vizsgáló kérdőívet is kitöltöttek, amely rávilágított, hogy a megkérdezett iskolákban használt nyomtatók 75 százaléka lézernyomtató, ráadásul a készülékek jó része 5 évnél idősebb. A pályázó két tannyelvű általános iskolák háromnegyede 1000-nél több oldalt nyomtat ki havonta, amelyek többsége nyelvórákhoz, környezetismerethez szánt segédanyag.

 

A kérdőívből világossá vált számunkra, hogy az intézmények havonta átlagosan több tízezer forintos nyomtatási költséggel számolnak” – mondta Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője. „Új nyomtatók beszerzésekor a legtöbben a készülékek árát és a várható lapköltséget veszik figyelembe, a legtöbb iskola ugyanakkor a költségesebb lézertechnológiával dolgozik. A beküldött pályázatokból egyértelműen látszik, hogy az oktatási anyag kiegészítéseként nyomtatott sok száz oldal akár havonta több tízezer forintos megtakarítást is eredményezhetne egy-egy iskola számára, megfelelő nyomtató használata esetén.”

 

A japán gyártó külső tintatartályos modelljei a lézernyomtatók költséghatékony alternatíváját kínálják az oktatási intézményeknek: a készülékek fekete-fehér és színes oldal esetén egyaránt 1 forintos lapköltséggel nyomtatnak. A technológiák közötti különbségek nem csak a lapköltségben, hanem a kellékanyagok beszerzése és az üzemeltetés területén is megmutatkoznak a tintatartályos nyomtatók javára. Epson külső tintatartályos nyomtatót használva úgy tűnik, egyik iskolának sem kell aggódnia a tintaköltségek miatt, hiszen egyes színes modellekhez a gyártó 12 000 fekete-fehér és 6500 színes oldalra elegendő tintát mellékel.

Epson L550 multifunkciós készülék
 

A korszerű tintasugaras készülékek energiafelhasználása sokkal alacsonyabb, mint a lézernyomtatóké, így használatuk akár 95 százalékkal kevesebb áramfogyasztást eredményezhet. Ezekkel a tintasugaras modellekkel az iskolák hatékonyan csökkenthetik kiadásaikat.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is meghirdette fenntarthatósági versenyét a Schneider Electric

Már lehet nevezni a Schneider Electric fenntarthatósági versenyére, a pályázatokat október 15-ig várják. A „Sustainability Impact Awards” kezdeményezés célja a fenntarthatósági törekvések támogatásában és megvalósításában élen járó partnerek, ügyfelek és beszállítók erőfeszítéseinek elismerése. 

2024. július 12. 18:50

AZ EIT Health megújítja InnoStars Awards pályázatát

Az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló szervezete, az EIT Health tanulmányt készíttetett arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük az egészségügyi startupoknak, és hogy hogyan járulnak hozzá ezek leküzdéséhez a szervezet vállalkozásfejlesztési programjai az InnoStars régióban, vagyis Dél-, Közép- és Kelet-Európában. Ezek a programok – például a régóta futó InnoStars Awards – képzések, finanszírozási lehetőségek, mentorálás és bootcampek révén kézzel fogható segítséggel támogatják a vállalkozókat, de a tanulmány további, eddig ismeretlen előnyöket is feltárt a résztvevők szemszögéből. 

2024. július 9. 17:17

Itt a lány, aki megoldotta az egyik legnagyobb vegyipari cég kihívásait

Egy innovatív takarító robot nyerte el idén az év ötletéért járó elismerést a Magyar Ipari Célgép Nagydíj átadó ünnepségén. Az immár negyedik alkalommal megrendezett Gépész Szalon június végi díjátadóján a szakma legjobbjai gyűltek össze a Millennium Házában. Összesen nyolc kategóriában tüntették ki az elmúlt év legkiemelkedőbb pályamunkáit és három különdíjat osztott ki a zsűri, köztük volt Csikós Irén, aki egy vegyiüzem poros szállítópályáinak tisztítási problémájára tervezett egy innovatív takarító robotot, és a BBM csapata, akik kiemelkedő ipari célgéppel nyertek, a pályázatot mesterséges intelligencia segítségével szerkesztett zenével adták be.

2024. július 8. 18:03

Megvannak a Magyar Ipari Célgép Nagydíj idei nyertesei

Június 28-án, a városligeti Millennium Házában rendezték meg az ország legnagyobb gépipari szakmai eseményét a Gépész Szalont, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj immár negyedik díjátadóját, a Chemplex Kft és a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) közös szervezésében. Az Év Célgépe díjra a tavalyi jelentkezéseket is felülmúlva az idén 121 pályamű érkezett, 8 kategóriában osztották ki az elismeréseket, emellett díjazták az év ötletét, az év öko-célgépét és az év tervezőjét is.

2024. június 30. 16:51

Új lehetőség nyílik meg a magyar egészségügyi innovátorok előtt

Vezető európai gyógyszeripari vállalatokkal, a Chiesi Grouppal és a SYNLAB Italy-val karöltve indította útjára az InnoStars Connect programot az EIT Health, az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló egysége. 

2024. június 11. 18:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01