Beperelnék az AdBlock Plus gyártóját

Czipperer Dia, 2014. december 19. 16:23

Egy francia kiadói csoport szeretne szembeszállni az AdBlock Plusz gyártójával. Ha minden igaz, nagy internetes cégek támogatásával perelnék be a vezetőt – adta hírül a szoftver.hu.

Az Eyeo nevű termék váltott ki komoly negatív visszhangot Franciaországban. Emiatt szeretnék perelni az AdBlock Plus gyártóját. Úgy véli ugyanis a kiadói csoport, aki az eljárást kezdeményezné, hogy ez komoly anyagi károkat okoz nekik, mivel ennek révén pénzért fel lehet oldani a reklámblokkolásokat.

 

Németországban már történt hasonló eset idén nyáron szintén az Eyeo kapcsán. Akkor szakmai szervezetek indítottak eljárást.

 

Érdekese tehát a helyzet, hiszen nem az AdBlock Plus alaptevékenysége szúrt szemet a kiadói csoportnak, vagyis nem azért perelnének, mert nem jeleníti meg a reklámokat a program. A probléma inkább az, hogy van olyan eset, amikor megjeleníti, ráadásul mindezt pénzért az Eyeo révén.

 

Tehát az Eyeo bizonyos cégektől pénzt zsebel be azért, hogy feloldja ezeket a szűréseket. Olyan reklámoknál történhet meg a blokkolás visszavonása, amelyek visszafogottnak minősülnek. Az Eyeo filozófiája ugyanis az, hogy a honlapok támogatása érdekében a kevésbé zavaró hirdetések megjelenhetnek, ezeket nem szűri a rendszer.

 

Kép: tipsotricks.co

Kulcsszavak: hirdetés per internet reklám

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Telekom digitalizációs kampányait díjazta a legrangosabb nemzetközi PR-verseny

Az IPRA által évente meghirdetett Golden World Award a legjelentősebb globális kommunikációs szakmai elismerés, mely a legkiválóbb PR projekteket díjazza. A Magyar Telekom két, digitalizációs céllal született programjának kommunikációja is elnyerte a nemzetközi szervezet díját és az ezzel járó szakmai elismerést.

2021. augusztus 4. 13:55

Az eMAG mobilappjával a leginkább elégedettek a magyar internetezők

A GKI Digital kutatása szerint a mintegy 6,2 millió magyar internetező 97 százaléka használ okostelefont, és minden negyedik felhasználó telepít vásárlással kapcsolatos applikációt a készülékére. Ezek közül az egyik legnépszerűbb online vásárlásra használható alkalmazás az eMAG-é, és ezzel az appal a leginkább elégedettek a hazai okostelefon-használók.

2021. augusztus 4. 12:31

A tiszta hangminőség és a kényelem találkozása

A fejhallgatók olyan perifériák, amelyek gyakran nem kapnak megfelelő figyelmet. A tiszta hangzás és a kényelmes viselet azonban rendkívül fontos, különösen a hosszú játékok során. Napjainkra a játék olyan gazdaggá, összetetté és magával ragadóvá vált, hogy az egyéni gaming felszerelés versenyelőnyt jelenthet. A csapat-alapú battle royale, akció RPG és MMORPG játékokban a tiszta és jellegzetes hangzás valamint a jó mikrofon a játékon belüli kommunikáció által egyértelmű előnyöket nyújt. De a munkával kapcsolatos vagy magánjellegű hang- és videohívásoknál is sokat számítanak a tiszta hangot küldő és fogadó headsetek, amelyek kényelmesen ülnek az ember fején.

2021. augusztus 4. 11:12

Tarol az olimpia a Discovery csatornáin

A tokiói olimpia első hete rekordelérést hozott a discovery+ és az Eurosport digitális szolgáltatásainak. Az új digitális előfizetések száma már az olimpia első hetében megkétszerezte a 2018-as téli olimpia eredményeit, a streamingszolgáltatások nézettségi ideje pedig a Discovery legelső olimpiai közvetítésének 18-szorosa.

2021. augusztus 4. 09:57

2022-ben visszatér a Sziget Fesztivál

Két év várakozás után a szervezők már biztosak abban, hogy jövőre lesz Sziget. Olyannyira, hogy a dátumot is közzétették: 2022-ben augusztus 10-15 között várja látogatóit a Szabadság Szigete.

2021. augusztus 3. 20:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Xiaomi a Fortune Global 500-as listájának 338. helyére lépett

2021. augusztus 3. 09:56

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52