Bemutatkozott a G Flex2, az LG ívelt okostelefonjának továbbfejlesztett változata

forrás: Prím Online, 2015. január 9. 14:22

Az LG tovább feszegeti a határokat legújabb, a Las Vegasban rendezett CES 2015 technológiai kiállításon bemutatott G Flex2 okostelefonjával. Már a tavaly, a világ első hajlított okostelefonjaként megjelent G Flex készüléket is pozitívan fogadták a vásárlók innovatív megjelenésének és egyedülálló újításainak köszönhetően, a G Flex2 még korszerűbb megjelenése, nagyobb teljesítménye és még inkább felhasználóbarát kialakítása pedig csak fokozza az élményeket.

Az LG kecsesebb, stílusosabb G Flex2 készülékébe a Qualcomm legújabb, még gyorsabb és még gördülékenyebb működésre képes, 64 bites, 4+4 magos Snapdragon 810-es processzora került. Az 5,5 hüvelykes kijelző Full HD felbontású, a frissített szoftver pedig olyan, a korábbinál is felhasználóbarátabb megoldásokat kínál, mint a Gesture View és a Glance View. A G Flex elődmodellnél megismert egyedülálló „öngyógyító hátlap” funkciót is továbbfejlesztették: a folyamat gyorsabbá és látványosabbá vált.

 

A szépség a részletekben rejlik


A G Flex2 elődjénél is íveltebb formát kapott: míg korábban a kijelző és a telefon hajlítottsága egy 700 milliméteres sugarú körbe illett bele, addig az új okostelefoné egy 400 és 700 mm közötti sugarú körbe, ami kecsesebb és dinamikusabb külsőt kölcsönöz a készüléknek.

 A G Flex2 íveltebb megjelenése természetesen nemcsak formai újítás. A homorúbb kialakításnak köszönhetően beszélgetés közben a mikrofon közelebb kerül a szájhoz, így a készülék a hagyományos okostelefonokénál sokkal jobb hangminőségre képes, illetve nagyobb arányban szűri ki a külső zajokat. Az elődjénél kisebb, 5,5 hüvelykes képernyő íveltsége nemcsak tökéletes látványt nyújt, de jobban illeszkedik a kézbe is. A kijelző hajlítottsága minden szögből magával ragadó képet nyújt, a hátlap 650 milliméter sugarú, kecsesebb íve pedig kényelmesebb a zsebben és a kézben is. Az 1800 pixeles, Full HD felbontású kijelzőn minden éles és valósághű, a P-OLED kijelzőtechnológia pedig az LG Flexnél megismertnél is egyedibb kialakítást, illetve nagyobb tartósságot kölcsönöz a készüléknek.

 

A telefon hátlapján olyan kimunkált részletek is felfedezhetők, mint a „Spin Hairline Pattern”, amely mintán minden szögből jól látszik a finom, de kiváló polírozás.

 

A legfejlettebb technológia


A G Flex2 az első olyan, hihetetlenül gyors és hatékony multimédiás okostelefon, amelyet az Android 5.0-ás verzióra optimalizált, 64 bites, 4+4 magos, Snapdragon 810-es processzorral és a lenyűgöző grafikai élményt biztosító, legfejlettebb, Qualcomm AdrenoTM 430 GPU-val szereltek fel. A Snapdragon 810-es processzora mellett a 3x20 MHz-es, integrált sávaggregáció gyorsabb és hatékonyabb kapcsolatot biztosít. Mi több, a kijelzőt védő, saját fejlesztésű üvegborítás egy speciális kémiai kezelésnek köszönhetően 20 százalékkal tartósabb elődeinél.

 

A hátlapon található kisebb sérülések és karcolások eltüntetésére képes „öngyógyító bevonat” technológiája is tovább fejlődött: az LG ezt a folyamatot szobahőmérsékleten 3 percről mindössze 10 másodpercre csökkentette.

 

A másik, csak az LG okostelefonokban megtalálható innovatív technológiai megoldás a bámulatosan gyors, tavaly a népszerű LG G3-ban debütált lézeres autófókusszal ellátott kamera. Ez a G Flex2 készüléknél még minimális fénynél is lehetővé teszi a legjobb pillanatok megörökítését, hiszen lézersugarak segítségével méri be a tárgy és a kamera közötti távolságot. Az optikai képstabilizátorral és a dupla vakuval is ellátott LG G Flex2 így a kompakt kamerákkal felveszi a versenyt.

 Praktikus megoldások a kényelemért


A G Flex2 íveltségi élményét a készülék szoftvere is tovább viszi: az egyedülálló megoldásokat és funkciókat a hajlított kialakításra optimalizálták.  A Gesture Shot segítségével tökéletes selfie-t, önarcképet készíthetünk egy egyszerű kézmozdulattal, amit a készülék akár 1,5 méterről is felismer.

 

A Gesture View segítségével könnyen és azonnal visszanézhető az utolsó elkészített fénykép. A Glance View lehetővé teszi, hogy a felhasználók a lezárt képernyőn is egyetlen ujjsimítással hozzáférjenek az új üzenetekhez, megnézhessék a pontos időt és a nem fogadott hívásokat. A Fast Charge funkció pedig 40 perc alatt tölti fel 50 százalékra a világ egyetlen hajlítottmobiltelefon akkumulátorát

Az LG G Flex2 készüléke kezdetben két színben, platina ezüstben és flamenco pirosban kerül majd piacra Koreában január végén, ezt követően pedig további országokban is elérhető lesz.

 

Főbb termékjellemzők (a piactól függően változhat):


·    Chipset: 2.0 GHz-es, 64 bites, 4+4 magos Qualcomm snapdragon 810-es processzor
·    Kijelző: 5,5 hüvelykes Full HD (1080x1920 pixel/403 ppi), ívelt P-OLED
·    Memória: 16/32 GB belső tárhely / 2 GB DDR4 RAM / microSD (2 TB-ig)
·    Kamera: 13.0 MP OIS+ optikai képstabilizátorral és lézeres autófókusszal (hátoldali) / 2.1 MP (előlapi)
·    Akkumulátor: 3000mAh (beépített)
·    Operációs rendszer: Android 5.0 Lollipop
·    Méret: 149.1 x 755.3 x 7.1-9.4 mm
·    Súly: 152 g
·    Hálózat: 4G / LTE / HSPA + 21/42 Mbps
·    Csatlakozók: Wifi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X) 4.1, NFC, SlimPort, A-GPS / Glonass, USB 2.0
·    Szín: platina ezüst, flamenco piros
·    Egyéb: Gesture Shot, Gesture View, Glance View, stb.

Kulcsszavak: G Flex 2 okostelefon LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35