60 fps videókat is nézhetünk a YouTube Android és iOS alkalmazásában

Czipperer Dia, 2015. július 3. 16:26

Az asztali verzió után immáron a YouTube mobilalkalmazásában is elérhetővé váltak a 60 képkocka per másodperces videótartalmak.

A YouTube tavaly jelentette be, hogy támogatja a 60 képkocka per másodperces videókat. A partnerekkel együttműködve júniusban vált elérhetővé a lehetőség, a teljeskörű debütálás pedig októberben volt.

 

Eddig azonban csak webes felületen lehetett élvezni ezeket a típusú tartalmakat. Azonban a Google most Android és iOS mobilalkalmazásában is elérhetővé tette a 60 fps-es videókat. Erről a YouTube Google+ oldalán számoltak be.
 


Jó hír, hogy nem kell frissíteni a mobilalkalmazást, a rossz hír viszont az, hogy ez a lehetőség csak a videóknál érhető el, a livestreamnél, vagyis az élő közvetítéseknél nem. Az asztali verziónál május óta érhető el a 720 és 1080 pixeles 60 fps livestream támogatás.

 

Az alábbi linkre kattintva próbálható ki a funkció mobilon.

 

Mint az köztudott, a legtöbb tévéshow és videó jóval kisebb képkocka aránnyal dolgozik. A videojátékok esetében azonban más a helyzet. A 60 fps sokkal jobb élményt nyújt, mint a kisebb képkocka aránnyal rendelkező videók.

 

A mostani frissítés összhangban lehet a YouTube korábban emlegetett tervével, miszerint egy játékplatformot hoznának létre YouTube Gaming néven. Ha minden igaz, a szolgáltatás debütáláskor több mint 25 ezer játékcsatornát kínálna.
 

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15