A Dell bejelentette EdgeGateway 5000 sorozatát

forrás: Prím Online, 2015. október 27. 16:33

A Dell bemutatta kifejezetten épület- és gyárautomatizálási szektorok számára kialakított új, EdgeGateway 5000 sorozatát. Az ipari felhasználásra tervezett, kibővített bemeneti és kimeneti felületekkel, széles működési hőmérséklet-tartománnyal, valamint a Dell adatelemzési képességeivel rendelkező számítástechnikai megoldás élenjáró alternatívát kínál az IoT piac jellemzően költséges és jogvédett ajánlataival szemben.

Az IoT fő célja, hogy az érzékelők által generált adatok felhasználásával támogassa a megfelelő döntések meghozatalát. Ugyanakkor az IoT-eszközök a nagy mennyiségű adat mellett újabb kihívásokat is generálnak: a Harbor Research becslése szerint 2020-ra az intelligens rendszerek több mint 194 petabájtnyi adatot állítanak majd elő. Az új, decentralizált, helyhez kötött adatok puszta mennyisége és kezelésének összetettsége gyorsan túlterheli a hagyományos környezeteket és elemző eszközöket. A sokoldalú átjárók segítségével azonban csökkenthető ez a terhelés, mivel a kivitelezett végponti elemzések meghatározzák azt, hogy mely adatok kezelésére, majd szűrésére vagy tárolására van gyorsan szükség.

 A Dell EdgeGateway a hálózat peremén található eszközök és az érzékelők közelében működik. A megoldás helyi elemzések és egyéb köztes szoftverek segítségével fogadja, összevonja, elemzi az adatokat, majd kizárólag a hasznos adatokat továbbítja a felhőbe vagy az adatközpontba, így a drága sávszélesség használata minimálisra csökken. A szintén új Dell Statistica adatelemzési képességeknek köszönhetően a Dell elemzése a köztes szoftverekre is keterjed az átjárókon. Ennek köszönhetően a vállalatok a hálózat végpontjain is kihasználhatják a felhőalapú számítástechnika előnyeit, gyorsabban és biztonságosabban juthatnak hozzá üzleti információkhoz, valamint jelentősen csökkenek az adatok felhőn keresztüli átvitelének költségei, így pénzt is megtakaríthatnak.

A Dell teljes körű IoT-támogató megoldásai


Az EdgeGateway 5000 a Dell IoT-támogatást célzó teljes körű megoldás- és szolgáltatás kínálatának legújabb tagja, mely választási lehetőséget és rugalmasságot biztosít az ügyfeleknek az IoT-rendszerek végponti, felhőbeli vagy adatközponti elemzéssel ellátott felépítéséhez. A Dell világszínvonalú felügyeleti megoldásainak kihasználásával szerveztek csökkenthetik az összetettséget és növelhetik a biztonságot. Az átjáró eredeti berendezésgyártók (OEM-ek) számára is elérhető, akik beépíthetik azt a megoldásaikba, az épület- és gyárautomatizálási ügyfelek pedig adatközpont-megoldásokra, fejlett elemzésekre és digitális szolgáltatásokra is kiterjedő IoT-stratégiájuk részeként alkalmazhatják. Az ügyfelek számára emellett elérhetőek a Dell támogatási és telepítési szolgáltatásai, többek között a termék életciklusát lefedő ProSupport teljes körű hardvertámogatása is. A támogatással a vállalatok maximálisan kihasználhatják az átjárókörnyezetet, és minimálisra csökkenthetik a karbantartásra fordított időt.

Az ELM Energy nevű cég a Dell átjáróit használja fel a fenntartható energia biztosításához. A vállalatnál az ELMFieldSight vezérlője automatizálja a döntési struktúrákat, amelyek az elosztott energiaforrások – mint például a nap vagy a szél –, a tartalék generátorok és a hagyományos távvezeték-hálózati források között váltanak. A rendszerek emellett az ügyfelek döntését is segítik abban, hogy mikor érdemes többletenergiát visszatáplálni a nyílt piacra.


A Dell EdgeGateway 5000 sorozat előnyei

 

  •     Falra szerelhető és olyan szélsőséges hőmérsékletű helyeken is működtethető, mint például kazánházak, vagy sivatagok.
  •      A nagy kiterjedésű I/O struktúra korábbi soros kapcsolásokat ((RS-422/485, CAN busz) és a modern vezetéknélküli hálózatokat (Wi-Fi, 802.15.4 mesh) is csatlakoztat az internethez, illetve további bővítési lehetőségeket is biztosít.
  •     Rugalmasan választható operációs rendszerek, például Ubuntu, WindRiver Linux és Windows 10 IoTEnterprise.
  •     Biztonságos alaprendszer megbízható platformmodullal (TPM), biztonságos rendszerindítással, és a portok BIOS-szintű lezárásával.
  •     Felügyelhető a Dell Command|Monitor for Linux és a CloudClient Manager eszközökkel.
  •     A Dell innovatív független szoftverszállítókkal dolgozik együtt, a rendszerintegrátorok – mint például az OSIsoft, az EigenInnovations és a Lucid – pedig speciális szakértelmükkel fejlesztik a megoldást.
  •     A Dell által biztosított standard átfutási időnek köszönthetően az ügyfelek az OT piacon egyedülálló gyorsasággal juthatnak hozzá a hardverhez.
  •     A Dell tanácsadást, stratégiai és integrációs támogatást nyújt az IoT célok testreszabásban az olyan információ-intenzív ágazatokban, mint az egészségügy vagy biztosítás.
Kulcsszavak: IoT szerver Dell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még nagyon kevesen vetik be az építőipar "csodafegyverét"

A magyar építőipar hároméves lemaradásban van, nem a Nyugathoz, önmagához képest, hangzott el a Portfolió által szervezett, Építőipar 2021 elnevezésű konferencián. A lemaradás okát az előadók szerint az ágazat digitalizációs visszamaradottságában kell keresni. A megoldás a BIM (Building Information Modelling), vagyis az épületinformáció-modellezés széleskörű elterjedése, alkalmazása, amely lehetővé teszi, hogy az adott projektek résztvevői összehangoltan tudjanak dolgozni a közös információs térben a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen az elkészült épületek üzemeltetéséig.  

2021. június 18. 11:50

Automatizált belső szállítás

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) globális piacvezetője, a Mobile Industrial Robots bemutatja a MiR250 Hook-ot, amely jelenleg az egyetlen olyan piacon elérhető AMR megoldás, amelyik automatikusan képes kocsikat begyűjteni, illetve vontatni. A MiR Hook 250 modul egy, a MiR leggyorsabb és legkompaktabb robotja - a rendkívül dinamikus környezetben és emberek mellett is könnyedén és hatékonyan közlekedő MiR250 - számára kifejlesztett fedélzeti modul. Az új és szabadalmaztatott kocsi-vontató robotmegoldás a 2016-ban bemutatott MiRHook továbbfejlesztett változata, amely az új robot robosztusságával és pontosságával együttvéve kiváló példával szolgál a dán mobil robotgyártónál azóta végbemenő gyors ütemű termékfejlesztésre.

2021. június 18. 10:34

Világelső innovációs platformmal köt stratégiai szövetséget a Lead Ventures

A világ legnagyobb vállalati innovációs és akcelerátor platformját megteremtő, amerikai központú Plug and Play-jel lép együttműködésre a Lead Ventures. A scaleupokra szakosodott alapkezelő új stratégiai partneréhez olyan portfóliócégek tartoznak, mint a Paypal, a Dropbox vagy az N26. A kooperációból a Lead Ventures befektetési portfóliójába tartozó vállalkozások is rendkívül sokat profitálhatnak.

2021. június 17. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40