Védelem alá helyezi a nyomtatókat idehaza is a Xerox

forrás: Prím Online, 2015. november 2. 15:33

Az adatlopás, a vállalati információkhoz való illetéktelen hozzáférés napjainkban egyre aggasztóbb informatikai kihívást jelent a cégek számára. Gyakran a dolgozók sem kellően körültekintőek az információk védelmében. A Xerox felmérései szerint a munkavállalók 60 százaléka használ olyan nyomtató berendezést, amely nincs jelszóval titkosítva, így bárki, bármilyen dokumentumot kinyomtathat rajta. A piacvezető dokumentumkezelő vállalat ezért egy olyan fejlesztést mutatott be, amely amellett, hogy egyszerűen kezelhető, jelentősen csökkentheti is a biztonsági rést a nyomtatás során. A Xerox PrintSafe szoftver idén októbertől már Magyarországon is elérhető.

A multifunkciós berendezésekhez biztosított PrintSafe szoftver beiktatásával a nyomtatási folyamat kiegészül a hitelesítési szakasszal, azaz a nyomtatóra elküldött dokumentumot addig nem lehet kinyomtatni, amíg az arra jogosult személy a gépnél egy lehúzható kártya odaérintésével, vagy PIN kód megadásával engedélyt nem ad rá. Ezzel egyrészt el lehet kerülni, hogy illetéktelen kezekbe kerüljön bármilyen információ, másrészt a megoldásnak az is előnye, hogy számos multifunkciós berendezésre telepíthető, azaz nem kizárólag Xerox gépeknél használható. Ugyanakkor kis helyigényű szoftver, amely a vállalkozás bővülésével több berendezésre is kiterjeszthető, illetve bármilyen eszközről, bárhonnan képes a dokumentumok kinyomtatását kezelni.


A PrintSafe biztonsági funkciói szintén a gyors, egyszerű munkavégzést szolgálják. Az opcionális  PIN kódos hitelesítés, a lehúzható kártyák használata esetén a kártya integrációja az ismert kártyaolvasó rendszerekkel, illetve a munkafolyamatok naplózása, a bejelentkezésekről, előzményekről szóló jelentések gyors elérése mind-mind azt a célt szolgálják, hogy a munkavállalók a lehető legnagyobb védettség mellett végezzék el a napi irodai feladataikat.


Mindezek mellett a PrintSafe-t olyan megoldásnak szánja a Xerox, amely bármilyen méretű vállalkozás számára elérhető. Csekély beruházással jár a telepítése, minimális karbantartást igényel, illetve egyedi csomagok igényelhetőek mellé az adott cég elvárásainak, szükségleteinek megfelelően.


A Xerox PrintSafe szoftver Magyarországon október végétől hozzáférhető a Xerox Magyarországnál és a vállalat értékesítési partnereinél.
 

Kulcsszavak: security nyomtatás Xerox

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05