Symantec Advanced Threat Protection - egy kattintás a teljes védelemhez

forrás: Prím Online, 2015. november 4. 08:34

A Symantec bemutatta Advanced Threat Protection (ATP) megoldását. Az ATP az első olyan rendszer, ami felismeri a fejlett támadásokat, és megfelelő védelmet is nyújt ezek ellen az összes ellenőrzési ponton. Mindez egyetlen kezelőfelületről, egy gombnyomással elvégezhető, így nincs szükség külön végponti telepítésre.

Az olyan fejlett fenyegetések, mint a zsarolóvírusok (ransomware), a távoli hozzáférésű trójai programok, a folyamatos fenyegetést jelentő, célzott támadások (advanced persistent threat – APT), valamint a zero day típusú támadások száma folyamatosan emelkedik, így a biztonsági szakemberek már nem hagyatkozhatnak az egyes ellenőrzési pontokat külön-külön védő megoldásokra. A végpontokat, hálózatokat és e-mail átjárókat fenyegető adatok felderítése manuális és időigényes feladat, ami komoly előnyt biztosít a támadók számára. A Symantec ATP megoldása összefüggéseiben elemzi a gyanús tevékenységeket az összes ellenőrzési ponton, és fontossági sorrendbe állítja a vállalat számára a legnagyobb veszélyeket jelentő eseményeket. Ha a kritikus fenyegetést egyszer sikerült azonosítani, akkor az gyorsan karanténba helyezhető, és így a további incidensek is megakadályozhatók.

 A Symantec ATP legfontosabb lehetőségei és előnyei:

 

  •     Felderítés – a fenyegetések teljes felderítése az APT támadásoktól az e-maileken, végpontokon és hálózati ellenőrző pontokon keresztüli zero day típusú támadásokig, több pontos felderítéssel és környezetátvizsgálással.
  •     Priorizálás – A megoldás a helyi ellenőrzési pontok és a Symantec globális telemetria adatainak összevetéséből adódó információk alapján kialakítja a fenyegetések fontossági sorrendjét.
  •     Védelem – A végpontok elszigetelésével és az újabb támadások blokkolásával gyors védelmet biztosít a fenyegetések ellen, mindezt egy kattintással, egyetlen kezelőfelületen keresztül.
  •     Hatékonyság – A megoldás felhasználja az ellenőrző pontokon működő védelmi megoldásokat, mint a Symantec Endpoint Security és az Email Security.cloud, így nincs szükség külön végponti védelem telepítésére.


A Symantec ATP különféle módokon tudja kiszűrni a zavaró információt. A Symantec globális elemzései és a helyi adatok felhasználása összességében pontosabb képet ad arról, mely veszélyek jelentik a legnagyobb fenyegetést a vállalat infrastruktúrájára. A Symantec ATP emellett magában foglalja a felhő alapú sandbox és a CynicTM megoldást, amely a legfejlettebb fenyegetések azonosítását és priorizálását segíti. Az ATP Synapse megoldása pedig olyan több pontos összehasonlító funkció, amely összegyűjti a gyanús aktivitásokat a végpontokon, a hálózatokban és az e-mailekben, majd fontossági sorrendet állít fel közöttük.

A Symantec ATP a meglévő Symantec Endpoint Protection és Email Security.cloud programok hatékonyságát is javítja, anélkül, hogy új végponti megoldások telepítésére lenne szükség. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kevesebb mint egy óra alatt telepítsék a Symantec ATP megoldását, és percek alatt megkezdjék a fenyegetések keresését. A megoldás képes exportálni információit más gyártók biztonsági incidensmenedzselő programjaiba (SIEM). A Symantec ATP fejlesztésével összhangban a vállalat tervei között szerepel a megoldás megnyitása a külső technológiai partnerek és megoldások (tűzfalak és más biztonsági rendszerek) felé is, így a felhasználók tovább javíthatnak meglévő biztonsági beruházásaik értékén.

A Symantec Advanced Threat Protection 2015 végén lesz elérhető a felhasználók számára.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

450 millió forintos befektetési kört zárt a Blue Colibri

A vállalati belső kommunikációval, a munkavállalók oktatásának és adminisztrációjának digitalizációjával foglalkozó Blue Colbri nevű hazai startup 450 millió forintot vont be. Korábbi befektető, az OXO Technologies Holding Nyrt. mellett ezúttal a Bonitás Kockázati Tőkealap II. csatlakozott a második körhöz. Az innovatív HR-tech csapat a forrást a termék további fejlesztésére, hazai és nemzetközi terjeszkedésre, elsősorban Kelet-Közép-Európában és a DACH régióban történő értékesítés dinamikus felfuttatására fordítja.

2021. július 23. 15:33

Újabb keretmegállapodás nyertese a Delta Systems Kft.

Konzorciumi tagként keretmegállapodást köthet a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Digitális Kormányzati Ügynökséggel. A megállapodás értelmében a társaságot mobiltelefonok beszerzésével és kiszállításával bízhatják meg.

2021. július 23. 11:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53