Elindult az ország első 300 megabites mobilinternet-szolgáltatása

MTI Sajtóadatbank, 2015. december 4. 08:33

Bekapcsolták az ország első 300 megabites mobilinternet-szolgáltatását Nyíregyházán csütörtökön. A közlemény szerint a jelenleg elérhető leggyorsabb mobilinternet technológiát a Digitális Magyarország programban kapta meg elsőként a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely a Telekom hálózatán.

A 300 megabit sebességű technológiát egy évvel ezelőtt több budapesti helyszínen kezdte tesztelni a cég, és a nyíregyházi tapasztalatok és az ügyfél-visszajelzések alapján további hálózati fejlesztések várhatók.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a cég közleménye szerint kiemelte, hogy a további fejlesztésekkel a Digitális Magyarország program céljainak megvalósításához szeretnének hozzájárulni.

 

Christopher Mattheisen (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)


A programban 2020-ig jelentős fejlesztések valósulnak meg a digitális közösség és gazdaság, a digitális állam, valamint a digitális készségek területén.

A Digitális Magyarország program első állomásán, Nyíregyházán, a Magyar Telekom a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a város önkormányzatával együttműködve tavasszal indított átfogó fejlesztéseket. A társaság saját költségű hálózatbővítése révén mintegy 7000 további, főként külváros-részi háztartásban válik elérhetővé a nagysebességű, szélessávú internet. A cég emellett a Telekom Okosdigitális program keretében a lakosság digitális írástudásának fejlesztését is elősegíti.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05