A Xerox leszámol a hamisítással és az illegális utángyártott kellékanyag tevékenységekkel

forrás: Prím Online, 2016. január 14. 10:38

A hamis és illegális utángyártott nyomtató kellékanyagok forgalmazása továbbra is nagy problémát jelent. A Kellékanyag Szövetség becslése szerint a hamis termékek világszerte évente mintegy 3,5 milliárd dollár kiesést jelentenek az ipar számára. A vásárlók védelme érdekében, a hamisított termékek veszélye miatt, a Xerox számos razziát és rajtaütésszerű termékellenőrzést tartott, a védjegy-kötelezettségi intézkedések vizsgálatával együtt.

A hamis termékek terjesztésének visszaszorítása érdekében a Xerox szigorúan ellenőrzi az eredeti kellékanyagokra vonatkozó megrendeléseket és azok elosztását, továbbá együttműködik a kormányzati hatóságokkal is. A cég legfrissebb hamisítás-ellenes erőfeszítéseinek eredményei:

 

  • több ezer hamis Xerox kazetta előállítására alkalmas alapanyag elkobzása egy marokkói importőr/forgalmazó gyárából. Az utcai áron 2,5 millió dollárra becsült alapanyag lefoglalása után a gyár tulajdonosa most börtönben vár a bírósági ítéletre,
  • 25.000 dollár értékű hamis Xerox tonerek százainak lefoglalása több ezer kazetta és doboz társaságában egy mumbai-i másoló/nyomtató kereskedő készletéből. A kereskedő elleni vádemelés jelenleg folyamatban van,
  • két razzia a törökországi Antalaya régióban. A hatóságokkal karöltve kivitelezett akció során 1,2 millió dollár értékű hamis Xerox és más gyártótól származó hamisított terméket foglaltak le, az ezek előállításához szükséges nyomólemezekkel, matricákkal és csomagolóanyagokkal együtt. Leállítottak egyúttal egy olyan üzemet is, amelyben hamis és eredeti Xerox tonerek keverése folyt, és ahonnan az árut később Dél-Törökország piacain értékesítették.

 

A hamisítási törekvések meghiúsításán túl a Xerox felkutatja azon forgalmazóit is, akik illegális utángyártott kazetták kereskedésével foglalkoznak (olyan termékekkel, amelyek az eredeti gyártó jelzésével ellátva kerülnek forgalomba), és rákényszeríti őket a törvénytelen tevékenység felfüggesztésére. A szellemi tulajdonjog védelmén keresztül a Xerox harcol a termékek rossz színben való feltüntetése, illetve a végfelhasználók megtévesztése ellen is. A vállalat ezen területen elért legfrissebb eredményei:

 

  • a Xerox védjegyhez kapcsolódó jogok érvényesítése Romániában és egyéb fejlődő országokban, elérve azt, hogy a viszonteladók eltávolítsák kínálatukból a jogsértő termékeket, teret adva ezzel az eredeti Xerox áruk számára.

 

„A hamis kazetták között közismerten nagy gyakorisággal lehet találni rossz minőségűeket, amelyek miközben gyenge nyomatminőséget eredményeznek, akár súlyosan is károsíthatják a nyomtatók létfontosságú alkatrészeit. A terület várhatóan a jövőben is nagyon aktív és agresszív marad, mi azonban azon dolgozunk, hogy megvédjük ügyfeleinket és megállítsuk a hamis és illegális árucikkek terjedését.” – hangsúlyozta Kevin Weaver, a Xerox Supplies Business Group márkavédelemmel foglalkozó alelnöke. 

 

A Xerox szerte a világon ellenőrzi az elosztó helyeken található készleteket, hogy igazolja a termékek eredetiségét, és hogy felszámolja a hamis cikkek forgalmazását. A vásárlók bármikor meggyőződhetnek termékeik valódiságáról az alábbi módszerek segítségével:

 

  • leolvasva az áru biztonsági/hitelesítési címkéjéről a sorozatszámot, azt begépelve a Genuine Xerox Rewards Program internetes oldalán, azonnali igazolás nyerhető az eredetiséggel kapcsolatban,
  • mindig célszerű hiteles Xerox termékeket vásárolni közvetlenül a hivatalos viszonteladóktól,
  • ha egy Xerox termék gyanús, ajánlott felvenni a kapcsolatot a Xerox Brand Protection Group képviselőivel.

 

Kulcsszavak: nyomtató Xerox

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

A Facebook új fejlesztése: karszalag az AR eszközök vezérléséhez

Amikor egy olyan technológiában, mint a kibővített valóság ilyen mértékű növekedés tapasztalható, akkor egyértelművé válik, hogy óriási változást hoz majd életünkben és mindennapjaink részévé válik. 

2021. május 10. 11:38

Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán

Könyvet írt Both Zoltán, az ország egyetlen hivatásos vadállatbefogója. Több mint 20 éve ezzel a titulussal ismeri őt mindenki. Az egykori szegény kisfiú most ’A Vadállatbefogó - Cenzúra nélkül’ című könyvében felfedi, hogy milyen is az „igazi bothzoli”, aki küzdött az alkohollal, a drogokkal és, aki minden pénzét egzotikus hüllőkre költötte.

2021. február 18. 20:22

Vb 2022: volt magyar válogatott labdarúgó vizsgája az I. csoportot, két favoritot lát

Többek között Anglia és Magyaroszág lesz a lengyel csapat ellenfele a 2022-es vébé selejtezőin. Volt magyar válogatott labdarúgó szerint Lengyelországnak és Angliának van legtöbb esélye kijutásra.

2021. február 15. 10:02

22 Bet – széleskörű sportfogadási kínálat egy helyen

Magyarul is elérhető a Bet-Fogadás oldala, mely a legjobb fogadóirodákat gyűjti egybe. Minden sportágban nagy kínálattal rendelkezik.

2021. február 11. 20:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15