Még több szülő számára elérhető a Zsebdoktor

forrás: Prím Online, 2016. március 16. 05:53

Alig több mint 3 hónap alatt 3500 érintett regisztrált a Magyarországon egyedülálló applikációban. Az azonnali (és személyes) gyermekorvosi segítségre lehetőséget adó alkalmazás márciustól iOS-telefonokra is telepíthető.

„Ami elromolhat, az el is romlik.”  Murphy a betegség és baleset kapcsán is működik: ha beteg lesz a gyerek, akkor biztos, hogy hétvégén, ünnepnapon, éjszaka, de legalábbis tuti akkor, mikor a saját gyermekorvosunkhoz nem tudunk fordulni, mert épp nem rendel, nem akarjuk zavarni, esetleg nem tudjuk elérni. A szituáció kétségbeejtő. De sok esetben már azzal kapcsolatban is gondban vagyunk, hogy eldöntsük mekkora a baj: mentőt kell hívni, menni kell az ügyeletre, vagy ráér másnap, harmadnap a látogatás a gyerekorvosnál. 

 

Hova fordulhat az ember információért ilyen esetben? Megvitathatja a párjával, a nagyszülőkkel, barátokkal, utána lehet nézni a neten, vagy egy könyvben. Mindegyik kétes, ráadásul nagyon időigényes. S amikor szemünk fénye beteg, akkor minden perc számít. A legjobb, ha villámgyorsan érkezik egy hiteles, megbízható tanács.

 

A praktizáló gyermekorvosok tapasztalatai szerint számos esetben „nagyobb a füstje, mint a lángja” az egészségügyi problémának, és elég, ha az orvos utasításait követi a szülő. De ki mondja meg, hogy van-e ok a nyugtalanságra, és mit kell tennünk?

 

A túlterhelt egészségügyi ellátórendszert támogatja a 2015 decemberében indult Zsebdoktor alkalmazás, ami első körben egy diagnosztika szolgáltatással segíti a szülőket: egyértelmű kérdések mentén segít eldönteni, hogy mekkora a baj. Ha itt nem érkezik megnyugtató válasz, akkor még mindig ott a telefonos segítségkérés lehetősége. Jelenleg 10 gyermekorvos áll állandó (24 órás) készültségben.

 

Az innovatív szolgáltatás szakmai hátterét Dr. Király Balázs gyermekorvos dolgozta ki. A sok éves gyakorlati tapasztalattal bíró szakember küldetésének tekinti a gyerekek ellátásának javítását. A Zsebdoktor alkalmazás is - a maga rendhagyó módján - ezt a nemes célt szolgálja. Egyre több szülőnek, van már okostelefonja. Az app olyan kommunikációs csatornát teremt az orvos és beteg között, ami kellően korszerű, kényelmes, gyors,  és ezáltal hasznos kiegészítője a gyermekegészségügyi alapellátásnak.

 

Dr. Király Balázs

 

Miért jó az app? 

  • Mert kellő odafigyelést, időt kapunk egy szakembertől. 
  • Mert megspórolható az ügyeleten eltöltött több órás várakozás a sok fertőző beteg között. 
  • Mert azonnal és bármikor elérhető a segítség az otthonunkból.  

 

Androidon és iOS-en is

Induláskor csak Android platformra készült el a telefonos alkalmazás, most márciusban azonban lefejlesztették az iOS verziót is, így az iPhone készülékek használói számára is elérhetővé vált a Zsebdoktor.

 

Az alkalmazás elérhető:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zsebdoktor.zsebdoktor

iOS: https://itunes.apple.com/us/app/zsebdoktor/id1084716582?l=hu&ls=1&mt=8

Az app diagnosztika része ingyenes, az élő, telefonos segítségkérés azonban fizetős. Az iOS platformos elérés ünnepléseként most 3 perc ingyen beszélgetést kap minden regisztráló.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

A Facebook új fejlesztése: karszalag az AR eszközök vezérléséhez

Amikor egy olyan technológiában, mint a kibővített valóság ilyen mértékű növekedés tapasztalható, akkor egyértelművé válik, hogy óriási változást hoz majd életünkben és mindennapjaink részévé válik. 

2021. május 10. 11:38

Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán

Könyvet írt Both Zoltán, az ország egyetlen hivatásos vadállatbefogója. Több mint 20 éve ezzel a titulussal ismeri őt mindenki. Az egykori szegény kisfiú most ’A Vadállatbefogó - Cenzúra nélkül’ című könyvében felfedi, hogy milyen is az „igazi bothzoli”, aki küzdött az alkohollal, a drogokkal és, aki minden pénzét egzotikus hüllőkre költötte.

2021. február 18. 20:22

Vb 2022: volt magyar válogatott labdarúgó vizsgája az I. csoportot, két favoritot lát

Többek között Anglia és Magyaroszág lesz a lengyel csapat ellenfele a 2022-es vébé selejtezőin. Volt magyar válogatott labdarúgó szerint Lengyelországnak és Angliának van legtöbb esélye kijutásra.

2021. február 15. 10:02

22 Bet – széleskörű sportfogadási kínálat egy helyen

Magyarul is elérhető a Bet-Fogadás oldala, mely a legjobb fogadóirodákat gyűjti egybe. Minden sportágban nagy kínálattal rendelkezik.

2021. február 11. 20:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15