Új, teljesen integrált következő generációs tűzfalmegoldásokat mutatott be a Cisco

forrás: Prím Online, 2016. március 30. 11:13

A Cisco új fejlesztéseket jelentett be következő generációs tűzfal (Next-Generation Firewall, NGFW) megoldásaihoz. A vállalat első, teljesen integrált, fenyegetés-központú Cisco Firepower Next-Generation Firewall (NGFW) megoldásai a vállalatok biztonsági kockázatainak kezelésére és csökkentésére fókuszálnak.

A Cisco bemutatta Security Segmentation Service tanácsadói szolgáltatását is, amely a szabályozásokat, a behatolások elszigetelését, a fenyegetések felderítését, a tartalombiztonságot és az adatszivárgás elleni védelmet is magában foglaló biztonsági ellenőrzések létrehozásában segíti a szervezeteket.

 

 

„A korábbi NGFW megoldásokat ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy lakás biztonsági rendszerének kialakításakor elsősorban az ablakok és az ajtók védelmére koncentrálnak. Az újfajta megközelítés ugyanakkor a behatolók elleni védelem mellett inkább az azonosításra és a felderítésre helyezi a hangsúlyt, függetlenül attól, hogyan szeretnének bejutni otthonunkba” – mondta Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője.

 

Fenyegetés-központú Firepower NGFW

A Cisco új megoldásával a felhasználók egyszerűen menedzselhetik és frissíthetik a védelmet a végpontoktól a hálózatokon át a felhőig. A Cisco Firepower NGFW az alkalmazások kezelése mellett azonosítja és megállítja az ismert és ismeretlen fenyegetéseket is. 

 

A Cisco Firepower NGFW az iparágban elsőként köti össze a felhasználóktól és az általuk használt alkalmazásoktól származó összefüggés alapú adatokat a fenyegetésekről szóló információkkal, és a szabályozások végrehajtásával. A megoldás automatizálja és finomhangolja a biztonsági intézkedéseket, hatékonyabbá téve a sérülékenységek és fenyegetések áttekintésén alapuló védelmet. 

 

Integrált irányítás, valamint támadás felderítés és reagálás

Az új Cisco Firepower NGFW megoldások jelentősen felgyorsítják, egyszerűsítik és hatékonyabbá teszik a támadások felderítését és az ezekre való reagálást. A rendszer egyesíti a Cisco tűzfal-technológiáját és iparágvezető védelmi szolgáltatásait. Ezek az alkalmazások átláthatósága és irányítása mellett a következő generációs behatolásmegelőző rendszert (IPS), az Advanced Malware Protection (AMP) megoldást, és a reputáció alapú URL szűrést is magukban foglalják.

 

Új Firepower eszközök a nagyteljesítményű alkalmazásokhoz

A Cisco bemutatta a közepes-, és nagyméretű vállalkozásoknál futó nagyteljesítményű alkalmazásokhoz fejlesztett Cisco Firepower 4100 Series eszközeit. Ezek a tűzfalak nagy kapacitású és alacsony késleltetésű fenyegetés-vizsgálati képességgel rendelkeznek, amelyek megfelelnek az adatközponti környezet igényeinek is. A megoldások az elsők között biztosítanak 40 GbE sebességű hálózati kapcsolatot, egy rack-egységnyi méretben.

 

 

Firepower Management Center integrált biztonsági megoldásokkal

Az új Cisco Firepower Management Center egységes menedzsment felületet biztosít a felhasználók számára. Az eszköz megosztott információkat, összefüggés-tudatos működést, és folyamatos szabályvégrehajtást biztosít a Cisco Firepower NGFW, illetve a Cisco más biztonsági és hálózati megoldásai számára. 

 

Kulcsszavak: biztonság tűzfal Cisco

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Xiaomi a Fortune Global 500-as listájának 338. helyére lépett

2021. augusztus 3. 09:56

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

2021. július 7. 12:37

950-szeresére nőtt három hét alatt a magyar vizslacoin árfolyama

2021. június 28. 09:52