A Schneider Electric már lítium-ion akkumulátorokkal is szállítja háromfázisú UPS-eit

forrás: Prím Online, 2016. április 14. 10:13

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy támogatja a lítium-ion (Li-ion) akkumulátorok alkalmazását a szelepvezérelt ólom-sav (VRLA) energiatárolók alternatívájaként, legtöbb háromfázisú szünetmentes áramforrásában (UPS).

A fejlesztés következtében a Schneider Electric segít a szünetmentes áramforrásokkal rendelkező ügyfeleinek abban, hogy:

  • jelentősen csökkentsék UPS-ük súlyát és méretét a praktikusabb helykihasználás érdekében – a Li-ion akkumulátor csomagok nagyobb energiamennyiséget képesek tárolni VRLA akkumulátorokon alapuló társaikhoz képest, egyharmadával kisebb alapterületen. A felhasználók ezáltal amellett, hogy értékes helyet szabadíthatnak fel informatikai eszközeik számára, a kisebb hűtési igény révén jelentős beruházási és üzemeltetési költségeket takaríthatnak meg.
  • az UPS-ük akkumulátorainak növekvő élettartama mellett csökkenthessék a karbantartási költségeket – a Li-ion akkumulátorok megnövelt várható élettartama jelentősen csökkenti a hosszú távú költségeket, valamint kiküszöbölhetők az akkumulátortelepek cseréjéből adódó karbantartási problémák.

 

„Habár alacsony költségeinek és nagyfokú megbízhatóságának köszönhetően a savas akkumulátorok maradnak az UPS-ek leggyakrabban alkalmazott energiatárolói, egyre több felhasználó számára jelentenek vonzóbb alternatívát a lítium-ion megoldások. Noha Li-ion típusú áramforrások ára az elmúlt évek csökkenő tendenciájához képest még mindig magasabb, mint egy hasonló kapacitású VRLA rendszeré, alkalmazástól függően akár 40% megtakarítást kínálnak a teljes bekerülési költségen az élettartamuk során” – mondta Radev Mihály, a Schneider Electric IT üzletágának értékesítési igazgatója.

 

A Schneider Electric St. Louis-i technológiai központjában állítja ki és mutatja be a Li-ion akkumulátor megoldását. Az új típusú akkumulátor már rendelhető egyes Symmetra MW, Galaxy 7000 és Galaxy VM-et alkalmazó projekthez, 2016 második felében pedig széles körben is elérhetővé válik. További három-fázisú berendezések támogatására 2017 folyamán kerül sor. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Utazási konferencia az Angyalok városában

A dinamizmust tükrözte az idei utazási világkiállítás, az IPW2024, és ezt sugározza a helyszín is: Los Angeles, Kalifornia.
 

2024. május 17. 18:51

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59