Két hét alatt egymillióan töltötték le a demenciakutatást segítő mobil játékot

forrás: Prím Online, 2016. május 21. 16:21

Csupán két héttel a bevezetése után világszerte több mint egymillió ember töltötte le a Sea Hero Quest (A tenger hőse) mobil játékot, amelyet a Deutsche Telekom Csoport a kutatás és akadémiai területen tevékenykedő partnereivel együttműködve fejlesztett a  demenciakutatás előmozdítására.

A globális számhoz a magyarok kiemelkedő arányban, több mint hetvenezer letöltéssel járultak eddig hozzá. Az App Store és Google Play áruházakban több mint 45 ezer értékeléssel és átlagban 5 csillaggal díjazott játékról a felhasználók döntő többsége pozitívan nyilatkozik.

 

A Sea Hero Quest játéknak köszönhetően a demencia kutatása nagyot lépett előre. A projekt alapkoncepciója a hetente csaknem 3 milliárd órányi játékkal töltött idő hasznosítására épül, a játék során a tudósok értékes adatokhoz jutnak az ember navigációs képességével kapcsolatban. “A projektre adott pozitív válasz elsöprő erejű volt. A világ minden táján késztetést éreztek az emberek a Sea Hero Quest letöltésére és a jó célt szolgáló játékra, és  összességében eddig több mint 11 évnyi játékidőt értek el. Több mint 50 országban a játék bekerült a 10 legnépszerűbb közé, mind az App Store mind pedig a Google Play áruház esetében. Ez máris látványos siker a demencia elleni küzdelem, a kutatás és tudomány számára“ – mondta Hans-Christian Schwingen, a Deutsche Telekom márkáért felelős vezetője.

 

 

Az elkövetkezendő hónapokban a University College London vezeti majd a játék során névtelenül összegyűjtött adatok elemzését. “A Sea Hero Quest játékosai által előállított navigációs adatokat a tudósok több mint 1500 év alatt tudták volna csak létrehozni laboratóriumi körülmények között. Ahhoz, hogy az emberek térbeli navigációs képességének alapszintjét meg lehessen határozni, fontos, hogy a különböző országokban élő, különböző korú és nemű játékosok a lehető legnagyobb számban vegyenek részt a játékban, választ adva a tudomány legfontosabb kérdéseire, miközben a jó cél érdekében játszanak” – mondta a University of East Anglia intézményben dolgozó Michael Hornberger professzor, a demencia kutatásának szakértője és egyben a projekt vezető tudósa.

 

Sok, demenciával élő ember számára az első tapasztalt tünet a térbeli tájékozódási képesség elvesztése, akár az általuk jól ismert helyszíneken és környezetben is. Egy nemzetközi, globális alapszint meghatározása tájékozódási képességünk vonatkozásában elismerten az egyik legfontosabb lépés a demenciát okozó betegségek diagnosztizálását célzó tesztek kifejlesztése során. A Sea Hero Quest játékkal a tudósok névtelen adathalmazhoz jutnak minden egyes játékos térbeli tájékozódási viselkedésével és képességével kapcsolatban.

 

A Deutsche Telekom Csoport a Game for Good játékot az Alzheimer's Research, University College London, a University of East Anglia intézményekkel és a Glitchers játékfejlesztő céggel folytatott szoros együttműködésben fejlesztette. A Sea Hero Quest világszerte elérhető iOS és Android eszközökön, ingyenesen letölthető az App Store és Google Play áruházakból.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50