Az újítások iránt érdeklődők rohamozták meg a Xerox inkjet nyomdagépeit a 2016-os drupán

forrás: Prím Online, 2016. június 26. 08:23

A Xerox beváltotta ígéretét, miszerint a nyomdai inkjet berendezéseket még hozzáférhetőbbé és megfizethetőbbé teszik a nyomdai szolgáltatók számára. 

A vállalat sikerrel mutatta be ezen a rendezvényen az új inkjet berendezéseit, köztük a Xerox Trivor 2400 íves, illetve a Xerox Brenva HD vágott lapos nyomdagépet, és rekord eladásokkal zárta a június 10-én véget érő drupa 2016 kiállítást.

 

Mindkét új nyomdagépplatform az idei, május 31. és a június 10. közt Düsseldorfban megtartott nyomdaipari eseményen került bemutatásra, mely több mint 260 ezer látogatót vonzott. A két új platformja mellett a Xerox a “Let the Work Flow” mottó jegyében további 160 nyomtatási megoldást is bemutatott, köztük a perszonalizált csomagolástechnikát, illetve a testreszabott katalógusgyártást.

 

A Trivor 2400 fő erőssége, hogy a nyomdai szolgáltatók számára lehetővé teszi azt, hogy kínálatukat szélesítve a katalógusok, magazinok és színes könyvek irányába elmozdulva a vásárlók igényeit még rugalmasabban szolgálhassák ki.

 

A drupa kiállításon a francia DocOne vállalat két Trivor 2400-as, és egy Rialto 900-as inkjet nyomdagépet vásárolt. Ezek birtokában a cég azt tervezi, hogy 250 millió darabra emeli a küldeménygyártó teljesítményét, és éves szinten közel egymilliárdra az általa digitálisan nyomtatott oldalak számát. Egy másik francia nyomdai szolgáltató pedig a tranzakciós és a direkt levél üzletágának felfuttatása érdekében ruházott be egy Trivor 2400-ba. Azonban Nagy-Britanniába is jut hamarosan ebből a berendezésből.  Az angliai First Move Direct Marketing vásárolta meg a szigetországba kerülő első Trivor 2400-at. Mindeközben a Galahad Management Services vállalaté az első Hollandiában üzembe helyezett Trivor 2400, illetve szintén ilyen berendezést vett a németországi INFOX GmbH & Co., amely a napilapgyártásban veti majd be az új eszközét.  

 

 

A Brenva HD új piaci lehetőségeket nyit meg a vállalkozások előtt. Lehetővé teszi a tranzakciós nyomatok, a direkt levelek és a könyvek előállítását a költséghatékony inkjet technológia és a vágott lapos platform összekapcsolásával.  

 

A Brenva HD iránt is nagy volt az érdeklődés az idei drupán. Többek közt Kanada egyik legnagyobb, teljes körű digitális és nyomtatott médiaszolgáltatást nyújtó vállalata, a Hume Media Inc. igényelt egy ilyen berendezést de németországi vásárló is volt. Oda egy nyomdaipari szolgáltató rendelt egy Brenva HD-t. Ezek mellett további rendelési igények érkeztek erre a nyomdagépre Dél-Amerikából és a közel-keleti országokból is.

 

A Xerox portfóliójának más termékei iránt is érezhetően megnőtt az érdeklődés a drupa ideje alatt. Olaszországba és Németországba vásároltak egy-egy Xerox Impika Evolution tekercses inkjet nyomdagépet. Az angliai DCL Print újabb Xerox Rialto 900-at vett, illetve beszerezte a Xerox Direct to Object inkjet nyomdagép prototípusát, amit a standján állított ki a Xerox. Ezek mellett több Xerox iGen 5 nyomdagépet is eladtak Németországba, Nagy Britanniába, Olaszországba, Finnországba, Svájcba, az Egyesült Arab Emírségekbe, Nicaraguába, Törökországba és Dél Afrikába, illetve további országok is jelezték vásárlási szándékukat. Hasonlóan nagy volt a kereslet a Versant digitális nyomdagépekre. A Xerox kimutatása szerint több mint száz darabot adtak el a kiállítás ideje alatt ebből a típusból is.

 

Az inkjet technológia hatalmas sikert hozott a Xerox számára. Többek közt a drupa kiállításon leplezték le a KBA-Sheetfed Solutions-szal kötött partnerség eredményeként megalkotott, B1-es méretű, digitális kartondobozok gyártását lehetővé tevő inkjet nyomdagépet, a KBA VariJET 106 Powered by Xerox-ot. Szintén a kiállításon debütált a Xerox Magas Fúziós Tinta, amely lehetővé teszi a hagyományos ofszet matt papírok nyomtatását a papír elő-vagy utókezelése nélkül. Ezeken túlmenően bemutatkozott a Xerox Direct to Object Inkjet nyomtató is, amely a 3D-s tárgyak inkjet nyomtatására alkalmas, kezdve a kupakoktól, az olyan nagy tárgyakig, mint a futball védősisakok, és a cipők.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szabadszájú, őszinte könyvet írt az ország vadállatbefogója, Both Zoltán

Könyvet írt Both Zoltán, az ország egyetlen hivatásos vadállatbefogója. Több mint 20 éve ezzel a titulussal ismeri őt mindenki. Az egykori szegény kisfiú most ’A Vadállatbefogó - Cenzúra nélkül’ című könyvében felfedi, hogy milyen is az „igazi bothzoli”, aki küzdött az alkohollal, a drogokkal és, aki minden pénzét egzotikus hüllőkre költötte.

2021. február 18. 20:22

Vb 2022: volt magyar válogatott labdarúgó vizsgája az I. csoportot, két favoritot lát

Többek között Anglia és Magyaroszág lesz a lengyel csapat ellenfele a 2022-es vébé selejtezőin. Volt magyar válogatott labdarúgó szerint Lengyelországnak és Angliának van legtöbb esélye kijutásra.

2021. február 15. 10:02

22 Bet – széleskörű sportfogadási kínálat egy helyen

Magyarul is elérhető a Bet-Fogadás oldala, mely a legjobb fogadóirodákat gyűjti egybe. Minden sportágban nagy kínálattal rendelkezik.

2021. február 11. 20:13

Válasszunk magunknak csillagot

Virtuálisan barangolva az idei online CES-en az egyik kedvencem a csillagok vizsgálatát egyszerűvé és okossá varázsló Vespera, amely a francia startup, a Vaonis legújabb - immár második verziójú - távcső-fejlesztése.

2021. január 14. 11:04

Tordai István a magyar James Bond

Ritkaságszámba menő filmet készített Tordai István és csapata, melyről a producer-műsorvezető beszélt.

2021. január 6. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35