Naprakész CAD/CAM megoldások

EPLM Nyílt Napok az Enterprise Group-nál

forrás: Prím Online, 2016. június 29. 10:13

A labdarúgó-Európa-bajnokság jegyében és nagy érdeklődéssel zajlottak az EPLM Nyílt Napok. A két, júniusi nap során számos újdonsággal és érdekességgel ismerkedhettek meg a résztvevők CAD és CAM megoldásokkal kapcsolatosan. 

A megnyitón Béke Gyula, PLM Üzletág igazgató üdvözölte a vendégeket, majd rögtön egy friss és ropogós újdonságról hallhattak előadást „Fedezze fel további lehetőségeit – Solid Edge ST9 újdonságok” címen. A VERO csoport is hasznos és érdekes előadásokkal készült erre a két napra, és az első előadásuk során máris átfogó ismertetőt tartottak az alkatrész- és szerszámgyártók részére.

 

A szervezők interaktív programmal készültek, hiszen az előadásokkal párhuzamosan egyéni és csoportos konzultációk zajlottak. A konzultációs termek mindvégig telítve voltak érdeklődőkkel, ahol a kollégák minden kérdésre választ adtak, és kérés esetén bemutatót is tartottak. A VERO konzultációk keretében Edgecam, Radan, Alphacam és Visi CAM megoldásokkal kapcsolatban egyaránt rendelkezésre álltak a kollégák. A Solid Edge konzultációk során olyan érdekes témák kerültek fókuszba, mint például a vázlatokba rejtett lehetőségek, a gyártmánytervezési mellékidők csökkentése és a Solid Edge és Excel kapcsolata. A Siemens csoport megoldást mutatott arra is, ami kimaradt a Solid Edge-ből, az EPLM Add-On Center bemutatásával.

 

 

A rendezvény során a kávésarokban különleges gasztronómiai élményben lehetett része a résztvevőknek, hiszen a szervezők speciálisan erre a rendezvényre pörkölt kávékeverékből készült ízletes kávét kínáltak étcsokoládéba mártott kávészemek kíséretében. Az ebéd és délutáni frissítők elfogyasztását követően a közösségi térben elhelyezett kanapékon kényelmesen elhelyezkedve kérdezhettek a Solid Edge használatáról az érdeklődők. A délután folyamán a tervezési folyamatok gyorsítását elősegítő PDM megoldás, valamint a 3D modellek alapján tartott lemezmegmunkálási bemutató került középpontba. 

 

A rendezvényzárást követően további egyéni konzultációk keretében még hosszas beszélgetések folytak. A labdarúgó EB jegyében ért véget az esemény, és minden résztvevő – a megszerzett élmények és tudás mellett – különleges football labdával térhetett haza, és a PLM üzletág által ajándékozott füzetben vezetheti a bajnokság mérkőzéseinek eredményeit.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09