Egyszerűbb felügyelet az adatközpontokban a Schneider Electric legújabb megoldásával

A NetBotz 250 berendezés segítségével egyszerre felügyelhető a teljes környezet és a rackszekrényekhez történő hozzáférés

forrás: Prím Online, 2017. január 16. 08:26

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy elérhetővé vált az adatközpontok fizikai környezetének felügyeletére készült NetBotz 250 berendezés

Az új berendezés kedvező áron elérhető, jól méretezhető, és lehetővé teszi a rackekhez való hozzáférések, illetve a teljes környezet ellenőrzését. Proaktív módon, valós időben felügyeli a kritikus informatikai eszközöket, a fizikai veszélyeket, a környezeti kockázatokat, valamint az emberi hibákat, amelyek megzavarhatják az üzletmenet folytonosságát és a megbízható működést. A NetBotz 250 többféle módon is telepíthető az IT környezetekben: alkalmazható kizárólag környezetfelügyeleti vagy kártyás rack nyitásellenőrzési céllal, de a két funkció kombinálható is. 

 

A leállások és az üzleti kockázatok csökkentése

A NetBotz 250 továbbfejlesztett funkciói révén közvetlen támogatást biztosít a NetBotz vezeték nélküli hőmérséklet- és páratartalom-érzékelőkhöz. Ezáltal gyorsan és rugalmasan telepíthető, és egyúttal támogatja a további, kábellel csatlakoztatható szenzorok használatát is, beleértve a víz-, a füst- és a rezgésérzékelőket. Az új funkciók révén azonnal észlelhetők a környezeti problémák, így elkerülhetők a leállások, és a gyors reagálásnak köszönhetően minimalizálhatók a kockázatok. A NetBotz 250 kompatibilis az APC rackszekrényekkel és a StruxureWare Data Center Expert menedzsment platformmal, ezáltal zökkenőmentesen integrálható a meglévő környezetbe. Az egyszerű és hatékony telepítés, konfigurálás és felügyelet lehetővé teszi, hogy a felhasználók percek alatt alakítsanak ki védett környezetet az informatikai berendezéseik számára.

 

 

A rackszekrények hozzáféréseinek felügyeletére kétféle kilincskészlet érhető el 125kHz és 13,56MHz frekvenciás olvasókkal, csak a jogosult felhasználóknak biztosítva hozzáférést. Az IT üzemeltetőket előzetesen beállítható riasztások és egyéb jelzések (például egy riasztó fény bekapcsolása) figyelmeztetik a kritikus eseményekre.

 

A StruxureWare Data Center Expert és a NetBotz integrációja az adatközpont minden szintjén növeli a hatékonyságot és bővíti a felügyeleti lehetőségeket. Központosított monitorozást és felügyeletet tesznek lehetővé a teljes fizikai infrastruktúra és a kapcsolódó hálózati eszközök felett, elősegítve a tervezést, az energiafelhasználás csökkentését, valamint a működési hatékonyság és a rendszer rendelkezésre állásának javítását. 

 

„A biztonság, a megbízhatóság és a rendelkezésre állás a kritikus infrastruktúrák legfontosabb jellemzői. Az adatközpontok stratégiai jelentőségűek a szervezetek számára, és a zavartalan működés kiemelt szerepet játszik az üzletmenet folytonosságában. Ezért is érzékelhető, hogy a vállalatok a reaktív felügyelettől a proaktív megközelítés felé lépnek, amellyel a bekövetkezés előtt jelezhetők és elkerülhetők a veszélyek. A NetBotz 250 megfelel ügyfeleink legújabb igényeinek, hiszen nagyobb skálázhatóságot és alacsonyabb költségeket kínál, továbbá egyszerűen és hatékonyan, proaktív módon csökkenthetők általa a fenyegetések, még szélesebb körű védelmet nyújtva az adatközponti rendszerek számára. Ezzel pedig nemcsak a leállásokkal járó költségeket, de az idegeskedést is elkerülhetik az üzemeltetők” – mondta Radev Mihály, a Schneider Electric IT üzletágának igazgatója

 

A NetBotz 250 már világszerte elérhető. További információkért a Schneider Electric APC NetBotz termékcsaládjáról kérjük, keresse fel a NetBotz honlapját.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stabilizálódást mutat a pénzügyi vezetők előrejelzése: a legtöbben nem terveznek átszervezést

A pénzügyi vezetők (CFO-k) 70%-a nem tervezi átszervezni pénzügyi osztályát a következő két évben – állapítja meg a Deloitte 2024-es közép-európai CFO-felmérésének kiegészítő tanulmánya, amelyben a szakértők a pénzügyi osztályok belső működését és változó szerepeit vizsgálták.

2024. július 22. 13:27

A mesterséges intelligenciával tuningolt névjegykártyák piaci robbanás előtt állnak

A vállalkozások közel 30 százaléka már most is a mesterséges intelligencia technológiáját használják a névjegykártyák készítéséhez, amelyben további 10 százalék növekedésre számítanak a 2032-ig – derül ki a Card in Move, hazai alapítású digitális névjegykártya gyártó cég összefoglalójából.  Az AI forradalmasítja a névjegykártyák világát, új szintre emelve a személyes és üzleti kapcsolatok ápolásának módját. Az AI-alapú tervezési megoldások a környezetkímélő szerepükön túl automatizálják a kapcsolatteremtés mögötti adminisztrációt, hiszen képesek egyből CRM rendszerbe importálni az újonnan megszerzett kontaktokat.

2024. július 22. 11:50

Az Optimus Solutions az első viszonteladói partner az ABB Value Provider programjában

Az isztanbuli székhelyű Optimus Solutions Teknoloji lett az első kiemelt viszonteladói partner („csatornapartner”), amely tanúsítványt szerzett az ABB Value Provider programjában, mind a KNX-, mind a fűtést, szellőzést és légkondicionálást átfogó épületgépészeti (HVAC) rendszerekre kiterjedő épületautomatizálás terén. A török rendszerintegrátor az intelligens épületek megoldásainak tervezésére, fejlesztésére és gyártására specializálódott.

2024. július 22. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59