A Sony új szuper-telezoom objektívet mutatott be

forrás: Prím Online, 2017. április 29. 10:55

A Sony bemutatta eddigi legnagyobb gyújtótávolságú E-bajonettes objektívjét, az FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS szuper-telezoom objektívet, az SEL100400GM-et.

A pehelykönnyű, új full-frame objektív a Sony G Master sorozatba tartozik, amelyet a csúcsminőségű élesség és felbontás mellett az ultra gyors, precíz élesség állítás, széleskörű professzionális funkciók és testreszabhatóság jellemez. Ez egy kivételesen nagy teljesítményű objektív, amely azoknak készült, akik a sport- és természetfotózás iránt elkötelezettek. 

 

Kompromisszumok nélküli G Master design és teljesítmény

Egy szuper-telezoom, amely megfelel a Sony népszerű G Master széria szigorú követelményeinek, az új FE 100-400mm GM modell kiemelkedő, élességet biztosít a lencse minden egyes zoom- és fókusztartományában gyönyörű bokeh és háttérelmosás mellett, garantálva a legszebb részleteket minden egyes témában és helyzetben.  

 

A komplex kialakítás 22 lencsetagot tartalmaz 16 különböző csoportba rendezve, köztük egy Super ED (szuper extra alacsony szórású) és két ED (extra alacsony szórású) üveg elemet, amelyek mindegyike együtt dolgozik a kromatikus aberráció minimalizálása és a végső felbontás kiváló minőségének biztosítása érdekében. A lencséket a Sony Nano AR bevonatával látták el, amely különösen hasznos sport- és természetfotózáskor, mivel csökkenti a nemkívánatos becsillanásokat. 

 

Pontos, gyors AF teljesítmény

A gyors mozgáskövetés érdekében az új FE 100-400 mm GM szuper teleobjektív dupla lineáris és Direct Drive SSM fókuszmotorok kombinációjával rendelkezik, amelyek biztosítják a precíz és csendes működést. 

 

A dupla motoros rendszer lehetővé teszi a gyors élességváltást a hirtelen mozgások megörökítésénél, amely jellemzi mind a sport-, mind a természetfotózást, míg a nagy pontosságú pozícionáló vezérlés és az újonnan optimalizált AF algoritmus biztosítja, hogy a témát gyorsan megtaláljuk és ráfókuszáljunk. Ez garantálja, hogy a kamera, például az új α9 maximális AF teljesítménye megvalósuljon. 

 

Pehelykönnyű kivitel, széleskörű testreszabhatóság

A könnyebb, kisebb és egyszerűen hordozható teleobjektívekre vágyó felhasználók széles körű igényeinek kielégítése érdekében az új FE 100-400mm GM csupán 1395 gramm súlyú, amely így kategóriájának egyik legkönnyebb tagja, és ideális a Sony kompakt fényképezőgépeinek széles skálájához. 

 

Az új objektíven az élesség és a zoomgyűrű mellett helyet kapott egy tárcsa, amellyel a zoomgyűrű könnyebb vagy nagyobb erővel történő mozgását állíthatjuk. Használata továbbá megakadályozza a zoomgyűrű véletlenszerű eltekeződését, valamint engedi a zoom gyors, könnyű mozgását. Emellett találunk rajta egy fókuszmegtartó gombot is, amely különféle funkciókhoz rendelhető, beleértve a fókuszmód kiválasztását, a fókusz terület kiválasztását vagy a népszerű Eye AF lock funkciót.

 

A teleobjektív por- és cseppálló, az első lencsén fluor-bevonat található, amely megkönnyíti a különböző szennyeződések eltávolítását. Egy cserélhető állványcsatlakozó is van rajta.

 

 

Professzionális működés és megbízhatóság

Az új FE 100-400mm-es GM objektív beépített optikai képstabilizátorral rendelkezik, amely biztosítja, hogy kézi felvétel közben is éles képeket készíthessünk. Mindössze 0,98 méteres minimális élességállítási tartományt kínál, amely maximalizálja a sokoldalúságát használat közben, és egy 9 kerekített lamellából álló blendét, amely lágy, gyönyörű bokeh-t eredményez

 

Az FE 100-400mm GM kompatibilis mind az 1.4x (SEL14TC modell), mind a 2.0x (modell SEL20TC) telekonverterrel, lehetővé téve a fotósok és a videósok számára, hogy akár 800mm-en fotózzanak full-frame fényképezőgépeken és kb. 1200mm-en (35 mm-es full-frame-nek megfelelő) APS-C eszközökön.

 

Az új objektívhez cserélhető napellenző (ALC-SH151 modell) is elérhető lesz.

 

Elérhetőség

Az új FE 100-400mm GM telezoom objektív 2017 júliusától lesz elérhető Európában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01