A Dell Technologies már egy éve a világ legnagyobb magánkézben lévő technológiai vállalata

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 18. 10:08

A Dell Technologies, a világ legnagyobb magánkézben lévő technológiai vállalata létrejöttének első évfordulóját ünnepli a Dell és az EMC történelmi jelentőségű egyesülése után. 

Első évében a vállalat megalapította az egyesített Dell és Dell EMC értékesítési részleget, valamint létrehozott egy 35 milliárd dolláros Dell Technologies értékesítési csatornát és egy globális partner programot, amely 10 000 új üzleti ügyféllel bővítette a Dell EMC portfólióját. Ezenfelül a Dell EMC 2017 első felében a kiaknázatlan lehetőségeket rejtő ügyfeleknél robbanásszerű növekedést ért el a bevételekben (a korábbi ráták közel kétszeresét), köszönhetően a szerverek, tárolórendszerek, kliensek és az egyesített infrastruktúra-megoldások keresztértékesítésének.

 

A Dell Technologies úgy ért el kiemelkedő eredményt, hogy közben gyors ütemben törlesztett körülbelül 9,5 milliárd dollárnyi adósságot, lebonyolított három jelentős elidegenítési tranzakciót, és az ügyfelek érdekében folytatta az erőteljes befektetést a leginnovatívabb technológiákba. A gyors indulás sikerét jelzi az az új, független, az IDC által végzett közvélemény-kutatás is, amely szerint a világszerte megkérdezett ügyfelek 91%-a úgy gondolja, hogy a Dell és az EMC teljesítette az egyesülés előtt tett ígéreteit. 

 

A Dell Technologies továbbá bejelentette, hogy a GE, a világ legnagyobb digitális iparvállalata több évre kötelezettséget vállalt, miszerint a Dell infrastruktúrájára és végfelhasználói számítástechnikai megoldásaira támaszkodik a GE digitális átalakulása során. A megállapodás szerint a Dell lesz a GE elsődleges számítástechnikai infrastruktúra-beszállítója. A megállapodás a Dell Technologies, a Dell és az EMC történetének legnagyobb kormányfüggetlen szerződése.

 

A Dell Technologies szintén kiadta ügyfeleknek szóló éves jelentését. A jelentés bemutatja, hogy a vállalat hogyan segítette az elmúlt évben az ügyfeleit abban, hogy a lehető legjobb teljesítményt érjék el a digitális jövőben.

  

„Magasra tettük a lécet és meghaladtuk saját elvárásainkat – mondta Michael Dell, a Dell Technologies elnöke és vezérigazgatója. – Az előző évben óriási fejlődést értünk el ügyfeleink kiszolgálásában, a kormányoktól a gyorsan fejlődő kisvállalatokon át számos olyan világvállalatig, amelyek a Dell Technologiest már a legnagyobb informatikai stratégiai partnerüknek tekintik. És még épphogy csak belekezdtünk.”

 

A Dell Technologies vállalatcsalád a Dell, a Dell EMC, a Pivotal, az RSA, a SecureWorks, a Virtustream és a VMware vállalatokból áll. 74 milliárd dolláros piacvezetőként az iparág legkiterjedtebb portfóliójával rendelkezik, amely a peremhálózatoktól az adatközpontokon át a felhőmegoldásokig terjed. 

 

Az első év további mérföldkövei:

BEFEKTETÉSEK – a Dell Technologies folytatta évi 4,5 milliárd dolláros kutatás-fejlesztési befektetését. A Dell Technologies Capital részlegen keresztül a vállalat további 100 millió dollárt fektetett be a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, az eszközök internete, a genomika és egyéb területekkel foglalkozó startupokba. Az egyesülés lezárulása óta a vállalat közel 1 milliárd dollár fokozatos befektetésére kötelezte el magát az emberei, a piacra kerülési stratégiái és a legfontosabb növekedési területek technológiái terén.

 

PIACVEZETŐ POZÍCIÓ – A Dell EMC PowerEdge szerverek átvették a legnagyobb versenytárs helyét, és a kiszállított egységek száma alapján elnyerték a világ első számú, legtöbbet eladott X86 szervere címet. Ezenfelül a Dell EMC végzett az első helyen az egyesített rendszerek szolgáltatói között. A Dell PC piaci szerepvállalása tovább nőtt, így már 18 egymást követő negyedévben tudta növelni részedését. A Dell a világ első számú munkaállomás-szállítójává és a világ első számú monitorszállítójává lépett elő. A Dell EMC megszakítás nélkül a 12. negyedévben is megszerezte az első helyet a teljesen flash-alapú tárolásban. 

 

TERMÉKEK ÉS DÍJAK – Michael Dell megkapta a 2017 legbefolyásosabb értékesítési vezetője elismerését a CRN-től. A Pivotal Cloud Foundryval a Google Cloud platformon folytatott folyamatos fejlesztésekért a Pivotalt Az év Google Cloud technológiai partnerének ismerték el. A Dell EMC Unity tárolói 1 milliárd dolláros bevételt produkált az első évében, így a vállalat történelmében az egyik leggyorsabban növekvő tárolási termék lett. A Dell termékei több mint 60 díjat nyertek az idei Consumer Electronics Show kiállításon. Az AWS szolgáltatáson futó VMware felhő bétaprogramjára túljelentkezés volt az előfizetők között. A SecureWorks megszakítás nélkül a kilencedik alkalommal10 került be a Felügyelt Biztonsági Szolgáltatások (Managed Security Services, MSS) Gartner Magic Quadrant Worldwide elemzésének „Vezető” kvadránsába.

 

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS – Ügyfeleink és munkatársaink értékelik, hogy a Dell Technologies elkötelezett az emberek és mindannyiunk bolygója iránt, és ez az elköteleződés még sosem volt ilyen erős. A Dell bekerült a Fortune Change the World (Változtassuk meg a világot) listájába, a Diversity Inc. a sokszínűséget és befogadást leginkább támogató 50 vállalat közé választotta, és ösztöndíjai, valamint partneri kapcsolatai segítségével 2,3 millió fiatalnak biztosított jobb hozzáférést a technológiához. A fenntarthatóság jegyében a vállalatnál a gyártási hulladék 99%-a elkerüli a hulladéklerakókat, a termékek energiatakarékosságának fejlesztésével segített abban, hogy ügyfelei 380 millió dollárt takarítsanak meg a villanyszámlán, létrehozta az első ipari mértékű, globális óceánból származó műanyagra épülő beszállítási láncot, és kötelezte magát arra, hogy 7250 kg óceánon lebegő műanyagot alakít át termékcsomagolássá. A Dell és a Dell EMC együttesen 4,9 milliárd dollárt költött olyan anyagokra és szolgáltatásokra, amelyek tanúsítottan nők vagy kisebbségek kezében levő beszállítóktól és kisvállalatoktól származnak. 

 

FELGYORSÍTOTT INNOVÁCIÓ – A vállalat folytatta a vállalati termékek teljes portfóliójának fejlesztését és piacra dobását, többek között az alábbi termékekkel:

•Új kliensajánlatok, így például a Dell Canvas innovatív okos munkafelülete, a Precision 7720 VR-kompatibilis mobil munkaállomása, a vezeték nélküli töltéssel is működő XPS 13 2-in-1 és Latitude 7285 2-in-1, valamint az UltraSharp 8K monitor a világ első 32 hüvelykes, 8K felbontású kijelzőjével.

  • A 14G Dell EMC PowerEdge szerverek tökéletes alapot biztosítanak a felhőmegoldásokhoz, elemzéshez vagy szoftveralapú adatközpontokhoz.  
  • A teljes tároló-portfólió frissült a felső kategóriás, a középkategóriás és a strukturálatlan tároló platformoknál.
  • Megkezdődött az új Dell EMC PowerEdge szerverekre épülő ScaleIO Ready Node és az Elastic Cloud Storage rendszerek szállítása.
  • A Dell EMC Data Protection funkcióit kiterjesztették a felhőre, és natív módon támogatják az AWS alatt futó VMware vSphere és a VMware Cloud rendszereket.
  • Jelentős mértékben frissült a piacvezető Data Domain biztonsági tárolás, és bemutatták a kulcsrakész integrált adatvédelmi készüléket.
  • Lendületet kapott és frissült a Dell EMC VxRail család. Az iparágban egyedülálló VMware vSAN technológiára épülő HCI-készülékeket a VMware-rel közösen fejlesztették ki. A megoldást áthelyezték PowerEdge szerverekre, amelyeket most már a Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud támogat, a VMware vSAN és vSphere frissítései pedig komoly fejlesztéseket jelentenek.
  • Új nyílt hálózatkezelési megoldások, a Dell EMC OS10 operációs rendszer és új Service Provider Solutions program vált elérhetővé.
  • A Dell EMC ProDeploy Suite célja, hogy az ügyfelek gyorsabban, könnyebben és jobban irányítható beállításokkal helyezhessék üzembe a számítógépeket.

 

ELLÁTÁSI LÁNC – Kombinált ellátási láncának és annak köszönhetően, hogy a Dell páratlan módon képes elérni, szervizelni és támogatni ügyfeleit a világ bármely táján, a vállalat 2,55 készüléket szállított ki másodpercenként (40 millió számítógép; 2,5 millió szerver/vállalati termék; 45 millió S&P egység). Csupán 27 nappal az egyesülés lezárulása után leszállították a vállalat első integrált Dell és EMC termékét.

 

ÖSSZEHANGOLÁS – A Virtustream és a Pivotal összefogott, hogy lehetővé tegyék a felhőben natívan futó alkalmazások nagy sebességű telepítését, és a VMware bevonásával kiterjesszék a legkritikusabb alkalmazásokat/terheléseket a Virtustream Enterprise Cloudra. Emellett az RSA jelentős számban integrálta megoldását a Dell Technologies egyéb vállalatainak termékeivel, többek között egy csomagba került az RSA NetWitness Endpoint a Dell Data Security megoldásaival, az RSA SecurID pedig integrálható a VMware Workspace ONE és a VMware AirWatch megoldással, illetve együttműködik a VMware AppDefense alkalmazásbiztonsági megoldással.

Kulcsszavak: Dell Dell EMC +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább erősíti piacvezető szerepét és stabilitását a Daniella Villamosság

Az Elektro UNO villamossági anyagkereskedelmi üzletágának felvásárlásával tovább erősíti piacvezető szerepét a Daniella Villamosság a pécsi régióban.

2024. július 15. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata a TIME szerint

2024. július 4. 19:09

A legmodernebb digitális oktatási rendszert valósította meg a Delta Systems a Corvinus Egyetemen

2024. július 1. 12:59

Befektetőre talált a Megoldások a holnapért korábbi díjazottja

2024. június 25. 19:01