A GNSoft online képszerkesztő alkalmazást fejlesztett

forrás: Prím Online, 2017. október 14. 09:48

Az oaPIX Online Photo & Art App alkalmazásban egy kattintással elérhetők olyan effektek és szűrők, amelyek megvalósítása kezdők számára PhotoShopban, vagy GIMP-ben eddig több oldalas tutorial, vagy 5-10 perces oktatóvideó segítségével volt megvalósítható. 

Az esztergomi székhelyű GNSoft Kft. desktop szintű képszerkesztő applikációt alkotott, bármely böngészőből elérhetően. Persze nem ez az első képszerkesztő alkalmazás, amely böngészőben futtatható, de a vetélytárs online applikációkat - Aviary, Pixlr, Deviantart Muro, PhotoShop Express. PicMonkey - messze lekörözi funkciókínálat terén.

 

 

 

Ha az egykattintásos effekthadsereg nem lenne elég, egyedülálló rajzoló/festő blokk került beépítésre az applikációba, mellyel olyan emberek is létrehozhatnak kreatív alkotásokat, akik eddig egyáltalán nem is próbálkoztak ilyennel. 

 

Feliratok, matricák, művész és generatív art eszközök garmadája áll rendelkezésre. Ha végtelenített textúrákra van szükség, vagy színátmenetekre, esetleg át kellene színezni egy képet - akár egy másik kép színei szerint -, az oaPIX ebben is otthon van. Közel 300 effekt és szűrő áll rendelkezésre, a legtöbb a már említett egykattintásos módban is meggyőző eredményt hoz, de ezen felül csúszkákkal testre is szabható, így növelve az amúgy is nagyon nagy számú variációs lehetőséget. 

 

Természetesen a "hagyományos" képmódosító, képjavító algoritmusok és vágó, forgató segédeszközök sem maradtak ki az applikációból. 

 

Nincs szükség programtelepítésre, nincs szükség Flash-re, nincs szükség tutorialokra. Az oaPIX interneten keresztül, böngészőben, bármilyen eszközről használható. A mobilos és táblagépes verzió szándékosan kevesebb effektet tartalmaz, azok kizárólag egy kattintással érhetők el, de az effektkínálat így is jóval több egy natív mobilos képszerkesztő applikáció kínálatánál. Az oaPIX az igazi erejét desktop gépeken mutatja meg, Microsoft és Apple platformokon egyaránt.

 

 

 

"Kitoltuk a kreativitás határait" - így szól a cég oaPIX-hez fűzött szlogenje. Az applikáció kreatív festő illetve generatív art szekcióinak segítségével valóban könnyebb lesz kreatívnak lenni.

 

Az oaPIX béta verziója nem csak magyar, hanem angol nyelven is elérhető, a nemzetközi bevezetést is tervezi a fejlesztő-tulajdonos cég, a GNSoft Kft. A gyors nemzetközi indításhoz a cég tőkeinjekcióra vár jelen pillanatban.

 

"A varázslat és alkotás egyetlen kattintásra van!" Ezt a mondatot használja még a GNSoft Kft a kommunikációjában. A Facebook galériában lévő képek mindegyike az oaPIX-szel készült, ezeket nézve nem túloznak ezzel a mondattal sem.

 

 

 

Az oaPIX weboldala: https://www.oapix.com?hu 

Maga a szerkesztő applikáció a Szerkesztő menüpontra kattintva érhető el.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05