ZEN füleinknek… és vállalati eszközeinknek

forrás: Prím Online, 2018. február 27. 11:55

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a ZENworks 2017 Update 2. Az eszközfelügyeleti csomag segítségével a vállalatok egyetlen irányítópultról menedzselhetik és védhetik készülékeiket, illetve alkalmazásaikat. A legfrissebb kiadás segítségével egységesen kezelhető minden Windows, Mac, Linux vagy Android rendszert futtató asztali gép, laptop, tablet és okostelefon a cégen belül.

„Sok vállalatnál több száz vagy akár több ezer eszközt és alkalmazást kell naprakészen tartaniuk az informatikai szakembereknek. Ráadásul mind a vezetőség, mind az alkalmazottak elvárásai napról napra változnak, akik mindig újabb és modernebb készülékeket szeretnének használni munkájuk során. Az új igények kiszolgálása és az eszközök kézben tartása rendkívül idő- és energiaigényes feladat, ezt könnyítjük meg az átfogó ZENworks eszközkezelő csomaggal” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

Az új ZENworks csomag támogatja a Google Android Enterprise funkciókat, és a vállalati felhasználáshoz szükséges képességekkel egészíti ki azokat, ezáltal még nagyobb biztonságot garantál a mobil eszközök, valamint a rajtuk található alkalmazások és adatok számára. Az informatikai szakemberek külön munkaprofilokat hozhatnak létre a felhasználók eszközein a vállalati adatok és alkalmazások kezeléséhez, így a privát tartalmak felett továbbra is az alkalmazottak rendelkeznek. Hasonlóképpen szükség esetén távolról is törölhetik az üzleti adatokat, érintetlenül hagyva a privát fájlokat, valamint letilthatják, hogy a felhasználók ismeretlen forrásokból telepítsenek tartalmakat a vállalati profilra. 

 

A csomag az alkalmazások kezeléséhez is fejlett felületet kínál: segítségével az informatikai szakemberek távolról is engedélyezhetik vagy telepíthetik a szükséges programokat, illetve azok beállításai felett is rendelkezhetnek. Egy e-mail alkalmazás esetében például módosíthatják a levelezőszervert vagy éppen a szinkronizálás gyakoriságát, illetve megtilthatják egyes alkalmazások számára a hozzáférést a mikrofonhoz és a kamerához. Az adatszivárgás kockázatát ezenfelül azzal is csökkenthetik, hogy letiltják a vállalati adatok és alkalmazások használata során a képernyőfotó-készítési vagy szövegmásolási funkciókat.

 

A megoldás az Android Enterprise támogatás mellett az Apple készülékek kezelését is egyszerűsíti többek között azzal a lehetőséggel, hogy az iOS eszközök az iCloud hozzáférés megadása nélkül törölhetők és újra felvehetők a rendszerbe. Erre olyan esetekben lehet szükség, amikor egy alkalmazott elhagyja a szervezetet, és a vállalati okostelefonját korábban saját jelszóval regisztrálta a Find My iPhone szolgáltatásba.

 

Az ügyfelek kéréseinek és visszajelzéseinek megfelelően a legfrissebb kiadás támogatja a legújabb Windows hardvereket, valamint a Windows PE rendszert. A csomag segítségével továbbá bármilyen, Windows 10 rendszert futtató eszközhöz készíthetők lemezképek. Az új ZENworks eszközök segítségével ezenkívül leltárt is lehet csinálni a mobil eszközökről, beleértve a telepített alkalmazásokat, ami pontos képet ad arról, mely programokat használják, és ezek közül melyek állnak a vállalat IT-részlegének felügyelete alatt.

 

A csomag részét képező ZENworks Full Disk Encryption segítségével most már minden meghajtó titkosítható a felügyelt eszközökön. Az adatok biztonságát pedig tovább növeli, hogy a ZENworks Endpoint Security Management támogatja a BitLocker titkosítással ellátott USB-meghajtók felügyeletét.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05