Megújult a Neumann Társaság

forrás: Prím Online, 2018. november 5. 16:42

November 5-én Tisztújító Közgyűlést tartott az idén 50 éves Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). Magyarország nagy múltú informatikai nonprofit egyesülete a kezdetektől az informatikai kultúra terjesztője, az informatikai szakterületek széles spektrumát lefedő szakmai közösségek összessége – és több mint húsz éve a digitális írástudás terjesztésének vezető szervezete hazánkban. E mellett tehetséggondozási rendszere, beleértve az informatikai versenyeket és a diákolimpiai felkészítést, országos jelentőségű, informatikatörténeti állandó kiállítása pedig a világ élvonalába tartozik.

Annak érdekében, hogy vállalt küldetését – Megőrizni a múlt értékeit, alkalmazkodni a jelenhez, befolyásolni a jövőt – még hatékonyabban tudja képviselni, komoly erők sorakoztak fel a megújult vezetésben - köztük az új, digitalizált világ és az ipar képviselői. Fontos, hogy a változó világban, a felgyorsult szakmai fejlődés felelősséggel vállalható döntési helyzeteiben közismert, szakmai presztízzsel rendelkező vezetéssel képviseltesse magát az NJSZT a következő fél évszázada első percétől.

 

Dr. Beck György számos informatikai világcég és a hazai információs társadalom több szervezete - IVSZ, Infórum - után az NJSZT élén, mint a Társaság elnöke folytatja a munkát Magyarország felzárkóztatásáért a fejlett információs társadalmak közé. E mellett továbbra is a Vodafone elnöke.

 

Az 5 alelnök:

Charaf Hassan tanszékvezető egyetemi tanár (BME) az ipar szereplői és a felsőoktatás körében is meghatározó személyiség.

 

Erdősné Németh Ágnes többszörösen kitüntetett középiskolai tanár évek óta az NJSZT Zala megyei területi szervezet vezetője, most a tehetséggondozásban, az informatikusnők képviseletében és a területi szervezetek irányításában is kiemelkedő szerepet kap.

 

Gacsal József, az IVSZ korábbi alelnöke, többek között az IBM, a Microsoft, a Fujitsu cégnél szerzett tapasztalatot, jelenleg a Cyber Services Zrt. kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója.

 

Szalay Imre a DEC, Compaq és HP cégek szolgáltatási üzletágának volt vezetője, informatikus, a projekt menedzsment elismert szakembere, a Project Management Institute (PMI) Magyar Tagozat alapító elnöke.

 

Dr. Váncza József villamosmérnök az MTA SZTAKI Mérnöki és Üzleti Kutatólaboratórium vezetője, a BME docense, aki az ipar 4.0 és a termelésben alkalmazott mesterséges intelligencia szaktekintélye.

 

Az Elnökség Csányi Pétert és Pálfalvi Csanádot állandó tanácsadónak kérte fel.

 

Csányi Péter az OTP Digitális Értékesítés és Fejlesztés Igazgatóságának ügyvezető igazgatója a bankszektor különböző területein szerzett tapasztalatokat, tanulmányai és munkái révén óriási nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik.

 

Pálfalvi Csanád az evosoft Hungary Kft. üzletág igazgatója, mérnök-informatikus, aki a multinacionális vállalatok mellett a felsőoktatási intézményekkel is folyamatosan keresi az együttműködési lehetőségeket.

 

Az NJSZT Felügyelőbizottsága is új összetétellel dolgozik a továbbiakban, Pompéryné Mihály Klára adószakértő és okleveles könyvvizsgáló képviseli az állandóságot, Gyenizse Pál, a GriffSoft Zrt. fejlesztési vezérigazgató-helyettese, az NJSZT korábbi alelnöke, hosszú évek társasági tapasztalatával kezd a munkához, míg Havas István, az Ernst and Young volt vezérigazgatója, könyvvizsgálói és gazdasági tanácsadói tapasztalataival erősíti a csapatot.

 

A megújult vezetésű Társaság operatív irányítója továbbra is Alföldi István ügyvezető igazgató.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05