Az MKB Bank lett a 2018-as év FinTech Bankja

forrás: Prím Online, 2018. november 9. 19:52

A közelmúltban Budapesten tartott E-Banking Summiton az MKB Bank érdemelte ki az „Év FinTech Bankja” elismerést. A díjat annak a banknak ítélik oda, amely a legtöbbet tesz a FinTech iparág és a bankrendszer integrációja, együttműködése érdekében.

Talán nem meglepő, hogy az idei évben teljes körű digitális rendszercserét is végrehajtó MKB Bank lett az első magyar pénzintézet, amely ezt az elismerést kiérdemelte, hiszen az MKB Bank folyamatosan hangsúlyozza és sikerrel meg is valósítja a hazai és nemzetközi fintech iparággal történő hatékony együttműködést.

 

Az MKB Bank által 2016-ban létrehozott MKB Fintechlab innovációs labor és nemzetközi startup inkubátor Magyarország első ilyen jellegű szakmai szervezete. Működésének eredményeként a legsikeresebb fintech innovációk – mint például az MKB Private Banking Blueopes befektetési robottanácsadója – épülnek be az MKB Pénzügyi Csoport mindennapi működésébe. Az MKB Fintechlab startup inkubációs programja a már tesztelhető fejlesztéssel rendelkező fintech startupok számára biztosít induló befektetést, személyre szabott képzési programot, sőt a legjobbak számára az MKB Bankkal való szakmai együttműködés lehetőségét is lehetővé teszi. Az MKB Fintechlab által inkubált startupok folyamatosan a legmagasabb szintű nemzetközi elismeréseket érik el: 2017-ben Sara Koslinskát választották az év vállalkozójának a közép-kelet-európai régióban, 2018-ban Románia legjobb startupja lett a Pago, Európa 10 legígéretesebb fintech megoldása között tartják nyilván a FintechBlocks és Limitless fejlesztéseit.  

 

Hetényi Márk, stratégiai, digitális és retail vezérigazgató-helyettes: „Büszkék lehetünk arra, hogy kitartó munkánk és teljesítményünk ilyen rangos elismerésben részesült. Az MKB Bank és az MKB FinTechlab egyaránt sikeres a digitális modellekre való átállásban és a fintech együttműködésekben. Több éve tartó programunkban azon túl, hogy a legtehetségesebb startupoknak pénzügyi és szakmai támogatást biztosítunk, a velük történő digitális együttműködés alapjait is megteremtjük. Ez a kettőség a nyílt bankolás feltételeinek megteremtésében és a digitális platformok építésében ér össze. Ezek eredményeként – és az Oracle megtisztelő együttműködésének köszönhetően – vagyunk képesek, létrehozni november végén a régió első hackathonját, ahol az MKB Bank új digitális rendszereinek képességeit kihasználva, hazai és külföldi startupok egy hétvége alatt tudják integrálni megoldásaikat a bank rendszereivel. Így képes egy bank és a vele együttműködő fintech világ a jövő digitális platformjait létrehozni a gyakorlatban.”

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Piacvezető fintech cégbe száll be a Hiventures

A lakossági hitelek terén piacvezető Bankmonitor Kft.-ben szerzett részesedést a hazai startup- és kkv-szektor legaktívabb tőkefinanszírozási partnere, a Hiventures. A pénzügyi szektor digitalizációjának egyik éllovasa, az egyik legismertebb hazai fintech brand remekül használta ki a világjárvány okozta piaci forrongást: 2020-ban 50 százalékos árbevétel-növekedést ért el.

2021. június 23. 13:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40