T-Systems Symposium: az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér az év ICT projektje

forrás: Prím Online, 2018. november 28. 11:04

A robotoktól a mesterséges intelligenciáig, a jövő még soha nem volt fényesebb az ember számára – hívta fel a figyelmet Kevin J. Surace, az évtized innovátora, illetve az első okostelefon megálmodója a Symposium 2018 konferencián. A T-Systems Magyarország hetedik alkalommal megrendezett fórumán az üzleti döntéshozók az EESZT fejlesztésének ítélték az év projektje díjat.

Közel kétezer részvevő előtt számoltak be a digitális világ legújabb trendjeiről a T-Systems Symposiumának hazai és nemzetközi előadói. A konferencia mottójához „Emberi dimenziók – technológiai távlatok” hűen nemcsak az újdonságokat kereste, de azok konkrét felhasználására is nyújtott példákat a T-Systems és üzleti partnereinek megoldásait bemutató kiállítótérben.

 

„Ha össze akarjuk foglalni a digitalizáció várható hatását, a kép egyértelműen pozitív” – tartja Kevin J. Surace, az okostelefon és a digitális asszisztensek megalkotója, szilíciumvölgyi innovátor. A Symposium plenáris előadója szerint „A digitalizációval megjelenő eszközök jobbá teszik az életünket: csökkennek az ismétlődő hétköznapi feladatok, új munkalehetőségek tárháza nyílik meg ezzel, amik persze új készségeket is igényelnek. Teljesen új irányba indulunk, ami mindenki számára tartogat lehetőségeket.” 

 

 

Mindebben a folyamatban Magyarország komoly szerepet játszhat. Srini Gopalan, a Deutsche Telekom AG európai szegmenséért felelős igazgatósági tagja elmondta: „A digitalizáció világszerte átalakítja a társadalmakat. A Kínában figyelemre méltó a mesterséges intelligencia alkalmazása, míg Finnország példaértékű az Európai Unió országai között a nyílt forráskódú fejlesztésben, a digitális közszolgálat kiépítésében és a digitális készségek terjesztésében. Ezek és további példák mind a digitalizáció hasznosságát támasztják alá legyen szó üzletről, gazdaságról vagy társadalomról. Hiszünk abban, hogy Magyarország az egyik legjobb vezetékes- és mobilinfrastruktúrával Európában kivételesen jó helyzetből indul ahhoz, hogy élére álljon a digitális transzformációnak és a "Made in Hungary"-t "Invented in Hungary"-vé változtassa. Infrastruktúrájával, nemzetközi tapasztalatával és digitális tudásával a Deutsche Telekom aktív partner ebben az átalakulásban.”

 

 

A Symposium 2018 konferencián az egyes szekciókban, szakterületenként mutatták be a várható újdonságokat, így az államigazgatás mellett az ipar, a kereskedelem, a közlekedés, az egészségügy, a pénzintézetek piacát érintő technológiai fejlesztésekről volt szó. Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója kiemelte: „A digitalizáció már nem a jövő, hanem a jelen, amely megváltoztatja az életünket, a gazdaságot, valamennyi iparágat. A folyamatnak azok lesznek ennek nyertesei, akik a lehető legjobban kiaknázzák a digitális transzformációban rejlő lehetőségeket. A T-Systems felkészült arra, hogy hiteles és megbízható partnere legyen ügyfeleinek az új kihívásokkal érkező világban.”

 

 

Az eseményen jelentették be, hogy komoly mérföldkőhöz ért a digitális gazdaság fejlesztésének folyamatában a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország: már az ország területének közel hatvan százalékán elérhető a gépek közötti kommunikációra használható új keskenysávú IoT hálózat. Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta: „A digitális átalakulás mindannyiunk számára kiugrási lehetőséget kínál, a digitalizáció mindenhol előnyre váltható, legyen szó az iparról, kereskedelemről vagy a közigazgatásról, vagy akár a napi rutinunkról és a szabadidőnkről. Mi a Magyar Telekomnál hisszük, hogy elhatározással és közös cselekvéssel minden egyes ember nyertesévé válhat ennek a folyamatnak. A közös cselekvés egyik fontos eleme az NB-IoT hálózat fejlesztése, amely a Telekom fejlesztéseinek köszönhetően már Magyarország területének 60% százalékán elérhető.”

 

 

A T-Systems Magyarország konferenciáján átadták a vállalat partneri díjait is. A Transzformációs partnerség – Ügyfélélmény díjat az SAP Hungary Kft. a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál nyújtott szakmai és licencértékesítési együttműködéséért kapta, amellyel hozzájárul a magyar magánszemélyek és vállalatok hatékonyabb ügyintézéséhez a szellemi tulajdonnal kapcsolatos, oltalmi, szabadalmi valamint iparjogvédelmi ügyekben. A leginnovatívabb projekt megvalósításáért járó díjat az OMTLAB nyerte el. A vállalkozás és a T-Systems együttműködésében, közös innovációs tevékenység eredményeként jött létre ugyanis az a beltéri nyomkövető rendszer, mely az ipari vállalatok digitalizációját támogatja a raktározási és logisztikai tevékenység optimalizálásával és hatékonyságnövelésével. A legnagyobb növekedést elérő partner díját pedig a DELL EMC vehette át. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Premier League az Oracle felhőinfrastruktúráját választotta

A Premier League, a világ legnézettebb labdarúgó-bajnoksága az Oracle-t választotta hivatalos felhőszolgáltatójának. Az Oracle-lel együttműködve kívánja tovább növelni az egyes mérkőzések izgalmát az új meccsstatisztikák által, melyek mélyebb rálátást nyújtanak a pályán élőben zajló eseményekre. Az Oracle adatelemzési és gépi tanulási technológiái valós időben fogják megosztani ezeket az úttörő statisztikákat a milliárdos nagyságrendű globális közönséggel minden szezonban.

2021. május 8. 14:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35